Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Mart 2010 Pazar

Oyuncularımız Aday Ama Haberimiz Yok

Doğrudur, bu konuyla ilgili bir habere daha önce herhangi bir yerde denk gelmemiş olabilirsiniz çünkü bizim kulüplerimiz de Eurolig'de mücadele etmesine rağmen, üstelik toplamda 3 oyuncumuz aynı onlar gibi ödüle adayken Ruslar konuyla ilgili sitelerine bilgi düşüyor ama bizimkilerin sitesinde tek satır haber yok. Haliyle detaylara başka takımların sitelerini gezerken denk geliyoruz.

Eurolig resmi sitesinde adaylarla ilgili haber yazılır mı yazılmaz mı bilmiyorum ama kulüplere listeler gönderilmiş. Malum "Yılın En İyi Savunmacısı" ve "Yılın Yükselen Genç Yıldızı" ödüllerini takımların koçları belirliyor. En iyi savunmacı ödülü 2004-2005 sezonundan itibaren verilmeye başlandı ve Dimitris Diamantidis 5 senedir üstüste bu ödülü kazanıyordu. Bu sene ise adaylar arasında Khryapa ismi çok ağır basıyor. Eğer koçların gözlerinde veya adalet duygularında bir sıkıntı yoksa 11 kişilik listede bu sene Khryapa seviyesine çıkabilmiş bir oyuncu olmadığını çok net göreceklerdir. Bizimkilerden sadece Charles Smith listede var. Doğru bir oluşumda yakalanabilecek başarıyla ben Ömer Onan'ın da bir gün bu listenin favorilerinden biri olabileceğini düşünüyorum.

Daha önce sırasıyla Erazem Lorbek, Bargnani, Rudy Fernandez, Gallinari ve Velickovic'in ödül aldığı yükselen genç yıldız adaylarında da Gecevicius, Llull, Rubio ve Vesely isimleri öne çıkıyor. Vesely ve Rubio bu dörtlünün içinde en çok şansa sahip adaylar bana kalırsa. Bizimkilerden Oğuz Savaş ve Emir Preldzic adaylar arasında. Listeyi görünce 1987'li Oğuz , Emir ve Llull'u alan yetkililer 1987'li Teodosic'i genç mi saymıyorlar yoksa "Teodosic artık yükseleceği kadar yükseldi ve misyonunu tamamladı." diye mi düşünüyorlar diye hemen dehşete düşmüştüm ama genç adaylar için 1 Temmuz 1987 sonrası doğan isimler çağrılıyormuş. Ben yandım siz yanmayın diyerek bu notu da ekleyeyim. Koçlar her kategoriden 3 oyuncu sıralayacaklar ve o sıraya göre oyuncular 3,2 ve 1 puan alacak. Bütün tercihler sonucundaki puanlama da ödül alan ismi belirleyecek. Koç olsam benim tercihlerim savunmacı ödülü için Khryapa - Rubio - Hrycaniuk sırası ve genç oyuncu için Ricky Rubio - Vesely - Llull sırası olurdu. Adaylar aşağıda.

En İyi Savunmacı Adayları;

Petar Bozic – Partizan Belgrade
Dimitris Diamantidis – Panathinaikos Athens
J.R. Holden – CSKA Moskova
Adam Hrycaniuk - Asseco Prokom
Viktor Khryapa - CSKA Moskova
Stephane Lasme – Maccabi Electra Tel Aviv
Michalis Pelekanos – Maroussi BC
Ricky Rubio - Regal FC Barcelona
Charles Smith – Efes Pilsen
Fran Vazquez - Regal FC Barcelona
Slavko Vranes - Partizan Belgrade

En İyi Genç Oyuncu Adayları:

Patrick Beverley – Olympiakos
Bojan Bogdanovic – Cibona
Martynas Gecevicius – Lietuvos Rytas
Augusto Lima – Unicaja
Sergio Llull – Real Madrid
Emir Preldzic – Fenerbahçe Ülker
Ricky Rubio – Regal FC Barcelona
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Jan Vesely – Partizan Belgrade
Andrey Vorontsevich – CSKA Moskova

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...