Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Mart 2010 Cuma

Olympiakos: 90 - Prokom: 73 (Kadro Farkıyla Buraya Kadar)

Barcelona - Real Madrid serisi ne kadar karışık ve farklı hesaplara dayanıyorsa bu seri de onun tam tersi. Pazarcıların terazisi olur ya kimisi kilo kimisi taş koyar, işte bu seri de aynen pazarcı tartısı. İlk maç bir tarafta birer kiloluk ağırlık olarak Kleiza + Teodosic vardı, karşıda aynı kategoriden Woods ve küçük taş parçaları. Prokom'un Logan ağırlığı masanın üzerinde olmasına rağmen terazi dengedeydi. Bu maç Olympiakos tarafına Papaloukas'ın ağırlığı eklenip, Prokom tarafından küçük taşlar çıkarıldı, Logan tezgahın altına kondu. Skor da haliyle bu kadar farklı oldu. Aslında yine dengede giden bir maçtı ama karşılık veremediğin takdirde Olympiakos son anlarda bileti kesiyor, geçen maç yazısında bu konuda Avrupa'nın en iyisi olduklarını zaten ifade etmiştik.

Woods'un 20 sayı 14 ribaundluk fena performansı var ama tek başına savaştığı ikinci maç oldu. Biraz Ewing destek çıktı, gerisinden eser yok. Papaloukas yine benchten gelip 20 sayı, 3 asist ve 3 ribaund yapmış. 11'i son çeyrekte. Teodosic'in 12 asisti biraz zorlasa 14 sayısına ulaşacakmış neredeyse. Kleiza'nın 26 sayı 9 ribaunduna da ancak şapka çıkarılır. Yunanistan tarafında herkes formda, herkes Final Four'a bilenmiş. Prokom'da Logan yine felaket bir maç çıkardı. 37 dakikada toplam 5 sayı, 1/8 üçlük. O devreye girmediği sürece Prokom'un zaten kazanma şansı yok. Bu kadar kötü oynayınca bu farklar takımın moralini de aşağı indiriyor. Seri 2-0'la Polonya'ya taşındı. Bu sene Prokom evinde kazanması gereken çoğu maçı kazanmıştı ama şimdi iki maç üstüste kazanmaları gerekiyor. Silahları bu kadar az ve istikrarsızken iki kere üstüste galip gelmeleri de bana hiç mantıklı gelmiyor. Detaylı istatistikler burada.



Link

2 yorum:

bora dedi ki...

Yunanistan'ın parasızlıktan sızlandığı şu günlerde armatör kardeşlerin bonkörce Kleiza'ya verdikleri paranın helali hoş olması için Kleiza'nın sonun kadar çırpındığı seri olarak yorumlamak son derece doğru olacaktır zanlımca

Oypa13 dedi ki...

Bizim olmadığımız F4'de en azından rakip Olympiakos olsun en azından tribünsel olarak zevkli geçer maçlar.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...