Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Mart 2010 Perşembe

İlk Günün MVP'si Kecman

İsrail kahramanı hakettiği şekilde ödülünü aldı. Erken 3 faul almasına rağmen 7/9 üçlükle Nokia Arena'yı susturmuştu Kecman. Performans rakamlarında da Woods ve Kleiza ensesinde olmasına rağmen kılpayı haftanın en değerli oyuncusu oldu. Maçın sonların öyle acayip üçlükler var ki İsrail tribünleri başlarını ellerinin arasına almaktan başka bir şey yapamadı. Eminim o hareketsiz duran dudakların altından sayısız isyan ve küfür dökülmüştür ama çok konuşan değil çok iş yapan aldı bu sefer mükafatı. 29 sayı aynı zamanda Kecman'ın kariyer rekoru. CV'sinde Panathinaikos'la 2008-2009 Eurolig şampiyonluğu yazsa da Kecman'ın bütün kariyer rekorları Partizan forması altında. Ve en ilginci de geçen sene takımı bütün sezonun Eurolig'de CSKA Moskova'yla beraber en fazla maç yapan takımıyken Kecman toplamda 7/16 üçlük atabildi. PAO'ya laf atıyorum sanılmasın, 2004-2005 sezonunda Efes Pilsen formasıyla da bir sezonda attığı toplam sayı 43. Aldığın adamı kullanamazsan, kullanmayacağın adamı alırsan ağzının suyu akarken Vujosevic peçeteyi uzatır. Tebrikler Kecman'a ve Partizan'a.


Link

6 yorum:

Fanatik Basket dedi ki...

kecman müthiş bir şutör ya da çok skorer bir oyuncu değildir ama birçok şeyi üst düzeyde yapabilen bir adamdır. bugün şut sokar, yarın savunmasıyla maç kazandırır ve ne olursa olsun her zaman sonuna kadar savaşan bir oyuncudur.

önemli olan kimi transfer ettiğiniz değil nasıl kullandığınız. ergin ataman rakovevic'i nachbar'ı kullanmayı beceremezken, vujosevic'in sistemi efes'in zamanında beğenmediği kecman'ı yıldız yapabiliyor.

ki kecman şu an 32 yaşında, efese geldiğinde 27 yaşındaydı ama sadece 2.9 sayı, %21.9 üçlük yüzdesiyle oynayabilmişti zamanında.

kecman bu geçen zaman içinde kendisini mi geliştirdi yoksa onu çok iyi kullanan bir coach ve doğru bir sistemle mi oynuyor. takımlarımızın araştırması gereken bu. basketbola milyon dolarlar akıtmakla, oyunculara ederinden fazla para vermekle büyük takım olunmuyor maalesef..

serdar77 dedi ki...

Kecman şu an kariyerinin en verimli dönemini geçiriyor bence yaşının ilerlemesi onu olgunlaştırmış,hücümda yaptığı doğru seçimler,atmasını bilmesi durmasını bilmesi buna güzel işaretler.ancak ben Efes Pilsen Kecmanı kullanamadı görüşüne kesinlikle karşıyım hadi Efes kullanmayı bilmedi Pao da mı kullanamadı.Panathinaikos da euroleague istatistikleri şöyle:
2.1 sayı-1.2 rib-0.8 as ligde ise 2.5 sayı-2.5rib-0.8 as...

Fanatik Basket dedi ki...

@baron77
efes kecman'ı kullanamadı demedim, kecman zaten yıldız statüsünde bi adam değil, görev adamıdır. benim söylediğim vujosevic ve onun sisteminde bi görev adamının bile yıldızlaşabileceği. efes'te pao'da 2-3 sayı ortalamasıyla oynayan adam burada yıldız olabiliyor.

efes'in kullanmayı beceremediği adamlar rakocevic, nachbar tarzı milyon dolarlar verilerek alınmış yıldız adamlar. vujosevic'in sistemi kecman'ı kahraman yaparken, ataman'ın oyun sistemi yıldız adamları atıl duruma getiriyor, benim söylemek istediğim tam olarak bu..

serdar77 dedi ki...

@fanatik basket
benim de sölemek istediğim kecman'ın bir kahraman olmadığı sadece bir önceki maç çok iyi oynadığı yoksa orta seviye bir euroleague oyuncusudur Dusan Kecman.Rakocevic ve Nachbar için de farklı düşünmüyorum bundan sonra gidecekleri takımda bundan daha iyi oynayamayacaklar bence,özellikle Rakoceviç'in ciddi anlamda sorunlu olduğunu düşünüyorum,burdaki sorun bu oyunculara ödenen ücretlerin normalin çok üzerinde olmasıdır bu da haliyle beklentileri artıyor ama açıkçası ben ne Rakoceviç'den ne de Nacbar'dan bundan daha iyi bir performans beklemiyordum...

Fanatik Basket dedi ki...

@baron77
rakocevic-nachbar konusunda sana katılmıyorum. rakocevic sorunlu bi adam olsaydı, daha önceki takımlarında da benzer şeyler yapardı. 30 yaşından sonra mı sorunlu oldu bu adam?
hele nachbar konusuna hiç katılmıyorum. adamı bi maç 35 dakika oynatıyosun 20 sayı atıyo, bi sonraki maçta saçmasapan 4 kısa takıntısı yüzünden sadece 5 dakika oynatıyosun. bunu hiçbi akıl mantık kabul etmez. böyle bi hocayla da hiçbi oyuncu çalışmak istemez.

Adsız dedi ki...

vujosevic in mevcut oyuncuları yıldızlaştıran ve maksimum verim alabilmeyi başaran bir koç olduguna katılıyorum ama kecmanın bu performansı da her oyuncunun kariyerinde en az bir kez yakalayabileceği özel performanslarından birisiydi bence... fazla da abartmamak lazım..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...