Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Mart 2010 Cuma

Caja Laboral: 102 - Cibona: 90 (Tarih Bu Maçı Bir Başka Yazacak)

Bu maçı en sona bıraktım ki şöyle rahat rahat, ballandıra ballandıra anlatayım. Herşey bir yana bu maç ve Caja Laboral'in bu gece yaptığı son 10 yılın en önemli hadiseleri arasında yerini aldı. Son 3 dakikaya kendi sahanızda 14 sayı yenik giriyorsunuz, kazansanız bile sizden 7 fazla farkla kazanmaması gereken Khimki o dakikalarda Olympiakos önünde 22 sayı önde. Buradan maç döner mi, maç neyse ama tur döner mi diye düşününce insan ister istemez hayır diyor. Ben de aynısını yapıp kanalı değiştirdim ama 10 saniye sonra geri döndüm. İyi ki de dönmüşüm çünkü o dakikadan itibaren son yılların basketbolda en önemli geri dönüşlerinden biri yaşandı. Caja Laboral'in atması gereken bütün şutlar girerken, o bölümde Cibona tek kelimeyle sefilleri oynadı. 3 dakikaya sığan 20-6 lık bir seri ve o seride Teletovic-Huertas ikilisinin 7'şer sayısı var. Ama en kritik basket o ana kadar tek bir sayısı bile olmayan Hermann'ın üçlüğüydü. Maç o kadar inanılmazdı ki son hücumda 1 sayı geride olan Caja Laboral'li oyuncular akıl tutulması yaşadı ve Ivanovic'in talimatını bekledi. Caja Laboral'in tek şansı rakibi faule zorlamak ve o atışların sadece birini isabete çevirerek, son saniyelerde iyi savunmayla maçı uzatmaya götürmekti. Ve bunu da başardılar. İçeri penetre eden Huertas biraz da ustaca faulü gösterip ikinci atışı sayıya çevirdi, Gordon'un kaçan üçlüğü birşeylerin olacağını, bu gecenin tarihe geçeceğini gösterir gibiydi. Sonrası ise bir rüyadan ibaret. Sahadaki mükemmel Caja Laboral 24-12 lik uzatma devresiyle çeyrek final biletini kaptı. Şimdi aynı yerden tekrar başlasa maç ve oyuncuların hafızaları sıfırlansa eminim bu gece tekrarlanmaz. Çünkü böyle anlar özeldir, kolay kolay tekrarlanmaz. Caja Laboral'in 3 dakikada 20 sayı atması ilk bakışta o kadar etkili görünmeyebilir ama bunu 40 dakikaya vurunca 280 sayıya tekabül etmesi sanırım birşeyleri çok daha iyi anlatıyordur. Maç elime geçer geçmez bu inanılmaz işleri siteye koyacağım. O kadar rüzgar arkalarındaydı ki sanki 14 sayı geriden gelmemiş gibi son saniyede yedikleri basketle yıkıldılar, bir an turu kaybedebileceklerini sandılar. Ama bu gece kazanacak takım Caja Laboral'di, bir kere öyle yazılmıştı kaderlerine. Cibona'ya da üzülmedim değil ama kazansalar bile çıkamayacaklardı, o yüzden onların açısından değişen bir şey olmadı. Ama şu da bir gerçek ki Top 16 yarın sabah başlasa Cibona bu grupta çok rahat ikinci olur. Form tutmak için biraz geciktiler. Maçın adamı tartışmasız Huertas. Attığı tüm kritik basketleri geçtim, son saniyelerde o faulü yaptırması bile inanılmazdı. Arkasından da San Emeterio ve Hermann geliyor. Bu maç son dakikalarda erken pes eden oyunculara ve takımlara ders olmalı, hatta motivasyon olarak soyunma odasında gösterilmeli. Detaylar burada.

102 - Caja Laboral (18 +14 +17 +29 +24): Ribas (4), English (9), San Emeterio (19), Teletovic (25), Barac (10), Huertas (16) Eliyahu (6), Oleson (3), Herrmann (10), Singletary.

90 - Cibona Zagreb (19 +18 +18 +23 +12): Gordon (13), Udrih (13), Tomas (23), Radosevic (4), Andric (8) , Vukusic (20), Troha (3), Bagaric (6).

9 yorum:

ako dedi ki...

İnanılmaz bir maç olmuş. İlk yarı cibona öndeyken, khimki de 20 farkları bulunca dışarı çıktım. keşke çıkmasaymışım:)

Huertasın faul aldırdığı pozisyonu sabırsızlıkla bekliyorum. Bi de faul atışlarında neden ilkini kaçırdı, bilerek kaçırdığını zannetmiyorum.

mozlu dedi ki...

aklıma ülker'de charles schakelford'In bilerek kaçıramadığı faül ve maccabi'nin aynı senaryo ile bir üst tura çıkışı geldi...

yanlış hatırlamıyorum dı mı

Erol Kaya dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
maliano dedi ki...

Yorumun için eline sağlık, güzel tespitlere kıyamadığım için yayınladım ama gerizekalı biraz ağır olmuş sanki..Düzeltirsen sevinirim dostum..Aynı mesajı o kelime olmadan tekrar yazarsan beni mutlu edersin..

Sheed dedi ki...

huertas ilkini istemeden kaçırdı, planladığı ilkini atıp ikincisini kaçırmaktı muhtemelen.. zaten niye işin içine adrenalin katsın..

Adsız dedi ki...

Sorumun cevabını daha sormadan buldum. Dün maçı izlerken uzatmaya gittiği anda dejavu yaşadım adeta. Yaş itibariyle hayal meyal hatırlıyorum. Cine5’deydi galiba maç. Ne maçı hangi tur olduğunu bile bilmiyorum şu anda. Ülker 4-5 sayıyla yenilse bile tur atlayacaktı sanırım. Ama herhalde o gün serbest atışı istemeden sokan bir oyuncuyu ilk ve son kez görmüştüm. Uzatma da adamlar istedikleri farkı yakalamışlardı(8 sayıyla bitmiş olabilir.) tüm bunları kafamdan yazıyor olabileceğimi de düşünürken mozlu’nun mesajını görünce rahatladım resmen : )

Erol Kaya dedi ki...

Çılgın skytürk yorumcuları Siena - Efes maçı boyunca Kmihki yi tebrik ettiler. Bence onlar da bir özür dilemelidir. Caja Labarol mucizeyi başarıp kazanmasına rağmen Skytürk yorumcuları hala, averajı daha iyi olduğu için Khimki playoffa yükseldi demeye devam ettiler.
Aklı başında kimse sunamayacak mı bu Euroleague maçlarını yahu?
Spormax'teki Caja - Cibona maçındaki yorumcu da beni benden aldı. Neymiş son periyoda kadar Cibona üstünmüş, son periyodu ise tamamen Caja Laboral üstün oynayıp geri gelmiş. Maçın bitmesine 3 dakika kalana kadar üstündü Cibona. 14 sayıyla önde girdiler son 3 dakikaya. Son periyodun sadece son 3 dakikasında üstündü Caja Laboral. Adamlar yorumladıkları maçı hatırlayamıyorlar, şaşılacak bir şey.
Geçen hafta Efes Pilsen -Real Madrid maçının son 1 dakikasında salonun yarısı salondan çıkmıştı. Dünkü maçta ise seyirciler son saniyeye kadar aynı şekilde maçı takip ettiler. İşte aramızdaki bariz farklardan biri. Basketbol kültürümüz hiç yok. Dün de bir kez daha buna şahit oldum Skytürk ve Spormax ekranı başında. Ne spor adamlarımız, ne de salona gelen seyircimiz basketbolün B sinden anlamıyor..

Erol Kaya dedi ki...

Kusura bakma hocam, sitenin üslubuna pek yakışmamış gerçekten de.. Ben basketbolu gerçekten çok seviyorum.. Hayatımda önemli bir yer kaplıyor yani. Bu kadar değer verdiğim bir şeyin böylesine başarısız kişilerin elinde olması beni çok üzüyor ve o yüzden böyle çoşuyorum bazen:) Tekrar özür dilerim üslubum için.

maliano dedi ki...

Teşekkür ederim ..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...