Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Mart 2010 Salı

Basketbol Camiasından Çeyrek Final Yorumları

Bugün oynanacak çeyrek final maçları öncesinde basketbol camiasının önde gelen isimlerinden eşleşmeler ile ilgili görüşlerini ve tahminlerini temellendiren faktörü bir cümle içinde ifade etmelerini rica ettim. Başarabilenler oldu, başaramayanlar oldu :) Beni kırmayıp görüşlerini aktaran tüm isimlere kendi adıma ve basketbolseverler adına teşekkür ederim. Ben de değerlendirmesini yazmadığım Maccabi Tel Aviv - Partizan serisinde pota altı üstünlüğü ve savunma becerisi sebebiyle Nokia Arena dezavantajına rağmen Partizan'ı şanslı gördüğümü ekleyeyim.

Kaan Kural

Barcelona - Real Madrid : Barcelona koç dışında her alanda üstün ama özellikle pota altında uçurum var. Barcelona'nın turu geçeceğini düşünüyorum.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Pota altında Partizan, dışarda Maccabi Tel Aviv iyi. İki takımın da iç saha avantajı inanılmaz. 3 maçı içerde oynama farkıyla Maccabi diyorum.

CSKA Moskova – Caja Laboral : Takım düzenleri açısından iki takım da sorunlara sahip. Bu durumda daha iyi kumaş yani CSKA kazanır diye düşünüyorum.

Olympiakos – Prokom : Prokom'un bu seviyede elleri titreyecek, Olympiakos onlara görmedikleri bir sertlik düzeyi yaşatacaktır.

Yiğiter Uluğ

Barcelona- Real Madrid : Şu anda Avrupa'da hiçbir takım Barcelona'yı 3 kez mağlup edemeyeceği için Barcelona F4'e kalır diyorum.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Kadro derinliği, tecrübe ve evsahipliği avantajıyla ağır bastığı için Maccabi eşleşmenin favorisi.

CSKA Moskova – Caja Laboral : Aslında bu eşleşmede şanslar eşit ama Splitter'in sakatlıktan bir türlü tam hazır olarak dönememesi ve evsahipliği avantajını düşünerek son anda CSKA dedim.

Olympiakos – Prokom : Prokom buraya kadar gelmekle görevini yaptığını düşündüğü için Olympiakos'un turu geçmesini bekliyorum.

Mustafa Muratoğlu
(Spormax Spikeri, Euroleague TV Programının Sunucusu ve Yorumcusu)

Barcelona- Real Madrid : Tüm turnuvalarda evinde hep kazanan bir Barcelona, sezon içinde psikolojik anlamda da Real Madrid'i epey hırpaladılar. Real Madrid daha fazla savaşacaktır ama en fazla 1 maç kaybeder Katalanlar.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Partizan'ın Maccabi'yi ribaundlarda ezeceği kesin. Bu üstünlük onları Nokia Arena'da yenmelerine yetecek mi? Turu geçmek için Nokia Arena'yı fethetmek lazım ve yalnızca zıvanadan çıkmış bir Teletoviç'le (14/8! 3s) Caja Laboral bunu başardı. Maccabi bir adım önde..

CSKA Moskova – Caja Laboral : İki takım da kadro erozyonu yaşadı ama bundan daha çok etkilenen ekip Caja Laboral. Hem saha avantajı, hem de Splitter'in dönüşüne rağmen kadro kalitesiyle Cska favori ama en az 4 maç izleriz...

Olympiakos – Prokom : Evinde açık ara en baskın takım olan Olympiakos mutlak favori. F4 Prokom için gerçek bir rüya. Eski olimpiakoslu Qyntel Woods ve arkadaşlarının yüzde 200 le oynaması gerekecek. 100 de 100 le oynarlarsa Olympiakos turu geçer.

İsmail Şenol
(Ntv Spor ve NBA TV Spikeri,Yorumcusu)


Barcelona- Real Madrid : Kadro derinliği ve kusursuz takım oyunu sayesinde Barcelona Final Four'a kalacaktır.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Ev sahibi avantajı sayesinde Maccabi Tel Aviv diyorum.

CSKA Moskova – Caja Laboral : Tiago Splitter’ın sakatlığında Laboral’in iç-dış dengesinin bozulması CSKA’nın avantajına. Ayrıca Moskova’nın daha oturmuş bir sistemi var.

Olympiakos – Prokom : Prokom’un zaten hedefine ulaşmış olması ve kadrolardaki kalite farkı yüzünden Olympiakos favori.

Adnan Onaran
(Vatan Gazetesi Spor Editörü)


Barcelona- Real Madrid : İsim itibariyle en çekişmeli geçmeye aday seri ama sezonun geride kalan maçlarında Real Madrid bırakın rakip olmayı Barca'yı zorlayamadı bile. Performans değerlendirmesine göre seri bence 3-0 biter.

Maccabi Tel Aviv - Partizan : Savunma sertliği belirleyici faktör olacak. Maric'e karşı alınacak önlemler ve onun form durumu da gidişatı etkileyebilir. Hangi takımın istediği tempoda oynanacağı da fark yaratacaktır.

CSKA Moskova - Caja Laboral: İki takım arasındaki fark; buraları oynama alışkanlığı olan oyuncu sayısı. Vidal, Prigioni, Rakoçeviç, Mickael'in takımdan ayrılmasıyla güç kaybettikleri kesin. CSKA da zayıflasa da karakter koyabilecek oyuncu sayısı fazlalığıyla favori. Tahminim: 3-1 CSKA

Olympiakos -Prokom: Bazı şeyleri konuşmak için en kolay seri. Kadro kalitesi ve hedefler açısından favori tek. Rahatlamış bir Prokom en azından 1 maç kazanacaktır. Kleiza ve formda bir Childress ile takım oyunu da oynayabilen Olympiakos F4 için Barça'nın tek gerçekçi rakibi.

Murat Özyer
(Türk Telekom,Ülkerspor ve Galatasaray Eski Koçu)


Barcelona- Real Madrid : Sezonun bu bölümüne kadar gösterdikleri teknik devamlılık ve kararlılığın yanında ACB‘de de kurdukları psikolojik üstünlük Barcelona’yı tura yaklaştırıyor. Ama Top16‘da ki stratejik değişiklikler ve Messina faktörünü de unutmamalı.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Euroleague’in bu seneki “cinderella “ takımı Partizan bu başarısını sürdürüp tura asılacaktır. Çekişmeli geçecek seriyi kazanan, saha avantajı olan tecrübeli Maccabi Tel Aviv olacaktır.

CSKA Moskova – Caja Laboral : CSKA Moskova’nın sade ve akıcı oyunu, saha avantajı ile birleşince bile tur için ancak % 55 ‘lik bir şans yakalayacaklarını düşünüyorum. Tahmini zor bir eşleşme.

Olympiakos – Prokom : Şampiyonluk hedefleyen Olympiakos'un belki bir maç vererek turu net skorla geçeceğini düşünüyorum. Euroleague’de bu sezon, Partizan ile birlikte sürpriz başarısını yakalayan Prokom mutlaka direnmeye çalışacaktır, ama işleri zor.

İhsan Bayülken
(BJK Eski Koçu ve NTV Spor Yorumcusu)


Barcelona- Real Madrid : Sezon içindeki maçların psikolojik üstünlüğü ve dış oyuncu kalitesi sayesinde Barcelona turu geçer diye düşünüyorum.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Maccabi’nin değişken savunmasına Partizan zorlanacaktır. Ayrıca Nokia Arena avantajı sayesinde Maccabi Tel Aviv diyorum.

CSKA Moskova – Caja Laboral : Final Four’un havasını bilen oyunculara sahip olması sebebiyle CSKA Moskova istediğini alır diyorum.

Olympiakos – Prokom : Takımların kuruluş hedeflerinde net bir farklılık var. Final Four'a ulaşan takım Olympiakos olur.

Caner Eler
( Eurosport Spikeri ve Spormax Eurolig Yorumcusu)


Barcelona - Real Madrid : Sadece bu yılın değil son 10-15 yılın en komple takımı ile yeni kurulum aşamasında olan bir takımın mücadelesini izleyeceğiz. Real Madrid Barcelona'nın 3 numaradaki sıkıntısı değerlendirebilirse direnir yoksa 3-0 Barcelona lehine bitebilecek bir seri. Madrid'in en büyük kozu bu eşleşmede Messina ve Madrid'in şansı onun söylediklerini oyuncuların uygulayıp uygulayamamasına bağlı.

Maccabi Tel Aviv – Partizan : Dünyanın en uzak iki noktası kadar birbirinden farklı basketbol felsefesinin karşılaşması. Partizan tempoyu düşürüp, ribaundlar üzerinden sert savunmayla, Maccabi de hızlı tmpo ve kaosla başarıya giden bir takım. Bu kadar zıt ekolün karşılaşmasında en önemli faktör saha avantajı, bu sebeple Maccabi Tel Aviv diyorum. Partizan'ın deplasmanlardaki başarısızlığını da eklemek lazım.

CSKA Moskova – Caja Laboral : Sezona yaralı başlayan iki takımın eşleşmesi. CSKA Moskova sezonun devamında Pashutin'le toparladı, saha içinde de takımı toparlayan Khryapa oldu. Caja Laboral ise alıştığımız isminden değil takımından da ödün verdi. Ama onlar da beklenenin üzerine çıktılar. Caja Laboral'in CSKA'ya karşı tek avantajı Splitter ama onun da form durumu net değil. Performans kriterlerinden biri Teletovic'in üçlük yüzdesi olan bir takımın CSKA karşısında şansları çok fazla görünmüyor.

Olympiakos – Prokom : Bu sene sayı ortalamasında farklı mertebede olan Olympiakos Prokom karşısında zorlanmayacaktır. Serinin güzel yönlerinden biri Woods'un eski takımı Olympiakos'a karşı oynayacak olması. Prokom kendi evindeki iyi performansıyla belki bir galibiyet alabilir ama onun dışında seride Olympiakos'un elenmesi son 10 yılın en büyük sürprizi olur.

2 yorum:

EsKenes dedi ki...

Çok güzel bir çalışma. Basketbolu bu kadar iyi bilen grubu bir yazı altında buluşturmak başlı başına bir iş zaten. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Adsız dedi ki...

partizan maccabiyi sahadan siler

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...