Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Mart 2010 Perşembe

Barcelona: 63 - Real Madrid: 70 (Our Boys Did It)

Kusura bakmayın ben rengini belli edenlerdenim. Güzel oynayan, zevk veren her takımı sonuna kadar desteklerim ve bu sebeple Barcelona'yı çok sever, hatta şapka çıkartırım. Ama futbolda nefret etsem de basketbolda bir parçam Real Madrid'li. Sebebini zaten aylar önce yazmıştım.

Ne yalan söyleyeyim Real Madrid'in sezon başından beri vermediği güven nedeniyle bu maçtan Barcelona galibiyeti hatta çift haneye çıkabilecek farklar bekliyordum. Real Madrid bir daha aynı oyunu tekrarlayabilirmiydi? Messina bir kez daha Barcelona'nın elini ayağını kitleyebilirmiydi? Bu soruların cevapları kafamda "Hiç sanmıyorum" idi. Ama çocuklar başardı. İlk maçın kopyası bir ikinci maç çıkardılar. Üstelik aynı hataları tekrarlamadan. Son 5 dakikada darmadağın olan Real Madrid savunması bu sefer Barcelona'yı darmadağın etti. Ne yaptıysa olmadı Pascual. Geçen maç kafa kafaya gitmişti, sonlarda koparmışlardı. Bu maç sürekli takip eden rolü onlarındı. Kimi zaman yetiştiler, kimi zaman öne geçtiler ama ikinci yarıyla birlikte hızını arttıran Real Madrid bir daha yakalamalarına izin vermedi. Ante Tomic 22 sayı, 5 ribaund ve 4 blok ile maçın yıldızı oldu. Messina'nın ona olan güveni geçen maç önemli bir kayıba neden olmuştu ama bu maçta genç yıldız aynı hataları tekrarlamadı. Uzun süre sonra kendine yer bulan Bullock da kritik basketlerde imzaya sahipti. Barcelona adına ilk maçın iki etkisiz starı Navarro ve Rubio bu maçta da adım atamadılar. Rubio'nun pas kanallarını tıkayıp, Navarro'ya etkili savunma yaptığın zaman Barcelona paniğe kapılıyor. Bunu iki maçtır Messina herkesin gözünün içine soktu. Herkes gibi Barcelona da Real Madrid'i biraz hafife almış belli ki. Ama büyük hocalar, büyük takımlar böyle zamanlarda affetmezler. Şimdi saha avantajı Real Madrid'in oldu. Madridli seyircilerin bu maçlarda yaratacakları atmosfer çok önemli. Yapmaları gereken şey baskı ortamını hakemler için kurup, takımlarının yavaş oyun anlayışlarını desteklemek. Aksi takdirde oyundan sıkılıp Real Madrid'i hızlandırırlarsa evlerinde yine galibiyet yüzü göremezler. Real Madrid seriyi geçmek istiyorsa her maç deplasmanda oynuyor gibi oynamalı, bunun ne kadar faydalı olduğunu iki maçtır gösteriyorlar. Barcelona'yı yenmenin formülünü burada daha önce sıkça yazdım. Rakibi 60 lı sayılarda tutmanız gerekiyor. Katalanlar bu sene kaybettikleri maçların hiçbirinde 70 sayıyı göremediler.

Seri nasıl biter bilemem, belki Barcelona ağırlığını koyar ama belli ki Pascual ilk maçtan kendisine pek dersler çıkarmamış. Messina'ya karşı antitez geliştiremezse en büyük favorisi olduğu kupada F4 göremeyebilir. Navarro'nun da bu zor dönemde daha dikkatli olması gerekiyor. İki maçta 10 üçlük deneyip sıfır çekti. Bu zaten normalde eşine pek rastlanır bir yüzde değil, bir de bu kadar kritik noktada olunca telafisi mümkün olmayan sonuçlara sebep olabilir. Bu arada blogun 1000. mesajı da böyle bir galibiyete denk geldi. Ayarlasam denk getiremezdim. Saygılar John Locke ! Detaylı istatistikler burada.

Regal Barcelona
(8+19+13+23): Ricky Rubio (5), Navarro (4), Mickeal (13), Lorbek (12), Ndong (6) Fran Vázquez (10), Sada (-), Grimau (2), Lakovic (4), Trias (3) ,Basile (4).

Real Madrid (15+17+18+20): Prigioni (12), Kaukenas (2), Jaric (11), Garbajosa (2), Tomic (22) , Llull (2), Reyes (7), Hansen (-), Lavrinovic (4), Velickovic (3) , Bullock (5).




Link

4 yorum:

serdar77 dedi ki...

Büyüksün Ettore Messina diyerek sahada oynayan oyuncuların hakkını biraz yemek istiyorum.Gerçekten Barca'nın kısalarına yüksek dozda sert savunma yapıldığında o muhteşem kadronun geri kalanı 3. vitesi geçemiyor.Maç Mali'nin de dediği gibi ilk maçın kopyası oldu son(son5dk hariç) bu sefer Jaric ve Prigioni maçın sonunda soğuk kanlı kalabildiler.Ante Tomic'e de ayrı bir parantez açmak lazım pota altını tek başına domine etti.Seri şimdi daha güzel oldu en başından beri Real Madrid favorimdi şimdi daha da inançlandım.Barca'nın şu iki maçtaki performansıyla F4 ü ancak seneye görebileceklerini düşünüyorum hadi hayırlısı...

bora dedi ki...

Sadece Messine demek takıma büyük haksızlık olur. Gerçekten çok iyi bir savunma yaptılar. Navarro ve Rubio'yu çok iyi durdurdular fakat barca bir sonraki maç çözümü bulacaktır. Vazquez çok önemli bir oyuncu fakat Ndong'u ve Lorbek'i içerde biraz daha etkili kullandığı anda ve normal bir navarro sahada olduğu anda barca 3. maçı alacaktır. Messina ve Real'i kutlarız ama bu sefer daha konsantre bi barca çıkıcak gibime geliyor

Çağrı dedi ki...

Darbelere karşıyız ama başlıkta da dendiği gibi our boys did it !

Hala Madrid !

mozlu dedi ki...

çetin yılmaz; son saniyede kelıme kelıme hatırlamasam da ; "4 kısa ile oynayanlar görsün" tadında birşey eklemişti...yeniden ızlemek lazım...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...