Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Şubat 2010 Perşembe

Unicaja Malaga: 50 - Prokom: 70

İlk tur gruplarına bakıldığında umut vadeden ama çok da fazla şey beklenmeyen bir takımdı Prokom. İlk maçta da Zalgiris'i mağlup ettiklerinde "dişlerine göre" diye düşünülmüştü ama bombayı ikinci hafta patlattılar. Eurolig'in zorlu deplasmanlarından biri olan Malaga'dan 20 sayılık farkla döndüler ve Eurolig'de karman çorman olan bir gruba daha başrol olarak imza attılar. 13/45 ikilik, 4/29 üçlük isabeti Malaga adına felaketin mimarı oldu. Bütün takım adeta şut kaçırma yarışına girmiş. Gerçi Prokom'un da üçlük yüzdeleri iyi değil ama ikilik atışlarda %60'ı yakalamaları ve 49-39 ribaund üstünlüğü altın değerindeki galibiyeti getirdi. 49 ribaund gerçekten de inanılmaz bir rakam. Zaten o yüzdelerle Malaga'nın 50 sayıyı geçmesi de mucize olurdu. Logan'ın sadece 9 sayı atabildiği maçta Woods'un17 sayısından ziyade Ewing'in 8 asisti göze çarpan en önemli istatistik. Daha 3-4 gün önce yazmıştım. Malaga Dixon'ı alarak faydalı bir iş yaptı ama oynadığı oyuna bakınca takım giderek "Dixon'ın iyi oynadığı ve Malaga'nın galip geldiği" ve "Dixon'ın batırdığı ve Malaga'nın yenildiği" iki kutba doğru sürükleniyor. Dün gece de 2/13 isabetle 5 sayı ve 5 top kaybı Dixon'ın rakamları. Eminim Reneses ne yapmalı ne etmeli diye düşünüyordur ama ilerleyen dönemde Dixon'ın kötü başladığı maçlarda 20 dakikanın altında süre alması en mantıklı çözüm olarak görünüyor. Prokom bu müthiş galibiyetle ikide iki yapıp zirveye yerleşti ve çeyrek final yolunda dev bir adım attı. Malaga'nın işi artık çok zor gözüküyor. Detaylı istatistikler burada.

Unicaja Malaga: Berni Rodriguez 13, Omar Cook 10, Geogrios Printezis 8, Robert Archibald 5, Juan Dixon 5, Carlos Jimenez 3, Zabian Dowdell 2, Jiri Welsch 2, Joel Freeland 2, Augusto Lima 0.

Asseco Prokom Gdynia: Qyntel Woods 17, Ronald Burrell 16, David Logan 9, Jan-Hendrik Jagla 8, Ratko Varda 7, Adam Hrycaniuk 6, Daniel Ewing 5, Piotr Szczotka 2, Przemysław Zamojski 0.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...