Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Rakocevic - Ergin Ataman Tartışma Görüntüleri ve Son Durum

Güne Rakocevic'le başladık Rakocevic'le bitirelim. Birçoklarının izlediği, büyük bir kesimin ise kaçırdığı görüntüler güne damgasını vurmuştu. En son Hacettepe - Selçuk maçı için evden ayrıldığımda Rakocevic'le ilgili görüşmelerin yapıldığı ve Ergin Ataman'ın raporu neticesinde karar verileceği açıklanmıştı. Engin Özerhun'un yaptığı açıklama da şu an için son durumu belirtti;

"Igor Rakocevic ile ilgili olarak antrenörümüz Ergin Ataman’ın vereceği raporu bekliyoruz. Televizyon ekranına yansıyan görüntüler hiç hoş olmamıştır. Igor Rakocevic’in ciddi bir cezaya çarptırılması gündemimizdedir. Yönetim Kurulumuz durumu değerlendirip bir karara varacaktır. Ancak şu an için Igor Rakocevic ile yollarımızın ayrılacağına ilişkin bir kararımız yoktur."

Yani açıklamanın çevirisi şu : "Rakocevic'e müşteri bulursak bir dakika düşünmeden satacağız, bulamazsak da Mirsad Türkcan modeli bir cezayla cezalandıracağız." Zaten o hareketten sonra Rakocevic'in Ergin Ataman baştayken formayı bir daha görmesi imkansıza yakın görünüyor. Ergin Ataman affetse bile Efes Pilsen yönetiminin ve geleneklerinin Rakocevic'i affetmesi daha zor bir ihtimal. Her şekilde rüya gibi başlayan bir transfer kabus gibi sona erdi. Rakocevic'ten yeteri kadar faydalanılamadığı fikrine katılıyorum ama Rakocevic'in de Ergin Ataman'la ipleri kopardığı ve çok uzun bir süredir formsuz olduğu da gerçek. Her geçen gün "Olacak olacak gerçek Rako bu değil" dedim ama Rakocevic hergün aynı performansı göstermeye devam etti. Son dönemde de süresi giderek azalınca oyuna girdiği kısa periyodlarda sürekli birşeyler yapma, kendini gösterme arzusuyla olumsuz performanslar sergiledi. Yine de hiçbir gerekçe Rakocevic'in milyonların önünde Ergin Ataman'a o hareketi yapmasını haklı kılamaz. Rakocevic her türlü kendisine müşteri bulur. Bu akşam bavulunu toplasa yarın sabah önemli bir Avrupa kulübüyle sözleşme imzalar ama Türkiye'den bu karelerle uğurlanması hiç hoş olmayacak. Yine de benim favorilerimdendir Rakocevic. Ne olursa olsun, nasıl oynarsa oynasın ben onu Real Madrid formasıyla, Tau Ceramica formasıyla hatırlayacağım. Rakocevic'in Türkiye'den ayrılacak olmasına üzülenlerin de başında geldiğimi açıkça belirteyim. Hatalar insanlara mahsustur, Rakocevic de bir hata yapmıştır. Cezasını Efes Pilsen yönetimi kesecektir-kesmiştir ama basketbolseverlere en büyük ceza Rakocevic gibi bir yıldız ayağımıza kadar gelmişken ondan istifade edememek oldu. Rakocevic olayının tek olumlu yanı bu zamana kadar çok net bir şekilde "hakkı yenen" Sinan Güler'e kadro yolunun açılmış olmasıdır. Umarım Ergin Ataman bu hatalar zincirinde kendi hatasını da telafi edip Sinan Güler'e Avrupa'da fazla süre verir.

Teknik sıkıntılardan çok beklettim ama işte beklenen video. Üzücü biliyorum ama bunlar konuşulmalı, paylaşılmalı, bu tip olaylardan dersler çıkarılmalı.


Link

6 yorum:

erdemba dedi ki...

sene başında ne güzel hayallerimiz vardı, rakocevic cikacakti olympiakos macinda son uclugu sokacakti, efes grubu lider bitirecekti, final four'un ilk maçında 30-35 sayı atacaktı finale çıkacaktık falan da filan... her zaman ki gibi sonuç hüsran, bu gidişle nachbar'ı da aynı son bekliyor, yıldızları oynatmayı bir türlü beceremiyoruz takımlarımızda...

Adsız dedi ki...

Doping yapan Kerem Gönlüm'e gösterilen hoşgörünün,desteğin onda biri Rakoçeviç'e gösterilseydi keşke,sırada Nachbar var.

Oğuz dedi ki...

Sinan geçen sene de doğru dürüst oynamadı yani "hakkı" yendi. Sorun Ataman olmasın :) Rakocevic'ten ziyade..

maliano dedi ki...

Evet ben de tam olarak onu kastettim zaten..

ak47 dedi ki...

Maliano,
Hacettepe-Selçuk maçını yerinde seyredenlerdensin. Ben ne yazık ki bir Cuma akşamı trafiğini göze alamadım ve Sıhhiye'ye gitmedim. Selçuk'un maç sonrası zehir zemberek bir demeci var. Hatalı düdükler, küfür, oyuncuya ve hakeme müdahele şeklinde. Senin gözlemin nedir bu konuda? Tarafsız bir şekilde yorumlar mısın, herhangi bir anormal yönetim şekli veya kenar yönetimden haddini aşan itiraz v.s var mıydı?

maliano dedi ki...

Hayatımda izlediğim en kötü hakem yönetimiydi. Her iki tarafa da çok kötü düdükler çalındı aslında. Ben çok zevk aldım aslında sertlikten, resmen kavga dövüş bir maç oldu ama çalınmayan çok düdük oldu kurallar dahilinde. Fauller, hatalı yürümeler vs.. Ama Selçuk'un yenilmesinde hakemlerin payı olduğunu düşünmüyorum. Zaten bütün maçı geride götürdüler,hücum organizasyonları çok kötüydü, fark açıktı,sonlarda biraz indi ama en kritik yerde teknik faul avantajları varken kullanamadılar, serbest atışları sokamadılar. Sonrasında da Berent müthiş performansıyla noktayı koydu. Maç sonu biz toparlanıyorduk ki sahada bir kargaşa oldu, genç olan hakemi zor tuttular bildiğin gidip dalacak bir şekilde sinirlenmişti ama kime inanın bilmiyorum. Zaten ben de pek bakmadım sonra Murat Hoca'yla ve Çağlar'la(dejavu)salondan ayrıldık. Salonun tepesinde el kamerasıyla maçı kaydeden biri vardı. Maçın tekrarı izlenirse hakemlerin ne kadar kötü olduğu görülecektir. Özellikle yaşı büyük olan hakem ali kıran baş kesendi.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...