Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Şubat 2010 Perşembe

Partizan - Regal Barcelona Maçının Tartışmalı Son Pozisyonu

Bana kalırsa basket değil ama karşıt fikirler olabilir tabi ki. Yorum sizin...


Link

4 yorum:

The Unique dedi ki...

Bencede basket degil ancak burada avrupadaki kurallarin yanlisligindan dolayi bence!Bildiginiz uzere fiba da oyuncular top cembere degdikten sonra topu cemberin uzerindeyken cembere degmemek kaydi ile uzaklastirabiliyolar.Sanirim ulebte bu kurallar gecerli,fakat nba de cemberin uzerindeki topa ne offence nede defence oyuncalari dokunamiyor,eger dokunurlarsa basket sayiliyor ve bence dogru yolda bu olmali!fiba kurallari bence oyunun biraz gerisinde kaliyor bu tur durumlarda....bal gibi basket degil bu pozisyonda fiba kurallarina gore....

ako dedi ki...

Lawrence Roberts süre bittikten sonra topa dokunuyor. Topun potaya girme ihtimali olduğu için müdahele edemez diye düşünüyorum. Bunun yazılı bir kuralı vardır heralde.

Unknown dedi ki...

Roberts süre bittikten sonra çember üzerindeki topa dokunuyor, yani kurala göre basket sayılmalı. Ancak dikkat edilirse Vazquez de fileye dokunuyor aynı pozisyonda, bu da kurala göre basketin geçersiz sayılmasına neden olur. Daha erken ihlali yapanın tesbit edilip ona göre kararın verilmesinin gerektiği bir pozisyon. Ama birbirine çok yakın zamanlarda gerçekleştikleri için karar vermek oldukça zor, kaldı ki hakemler de yaklaşık 10 dakika boyunca hakem masasındaki ekrandan yaklaşık 100 kere izlediler pozisyonu maçın sonunda. Karar basket iptal şeklinde çıktı. Ben de aynı şekilde Vazquez'in elinin fileye Roberts topu çelmeden dokunduğunu düşünüyorum.

Sarıkaya dedi ki...

Hakemlerin pozisyonu 10 dakika boyunca yaklaşık 100 kere ekrandan seyretmelerinin tek bir sebebi var o da ULEB mafyasının üzerlerinde kurduğu baskı. Basketle uzaktan yakından alakası yok. Şımarık İspanyollar bu tür şaklabanlıkları hep yapar!. Ayrıca Avrupa'daki kuralın yanlış olduğunu düşünmüyorum. İyi bari Avrupa'ya da savunma üç saniyesi getirsinler, hatalı yürümeleri es geçsinler, oyuncu topla dışarı çıkarken mola alabilsin! Eee daha ne yapmak lazım ortalığı sirke çevirmek için?

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...