Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Şubat 2010 Cuma

Maroussi: 80 - Panathinaikos: 78

Söz konusu Top 16 olunca artık şaşırmamayı öğrendik. Tamam Maorussi iyi bir performans gösteriyordu, Bertomeu'ya inat çatır çatır ilerliyordu ama orası OAKA be kardeşim. Panathinaikos'un yuvası, son şampiyonun evi. Grupta yenilmek pek yara vermez, telafi edilir ama Top 16'nın ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmak üstelik de grubun lideri Barcelona'yla henüz oynamamışken grubun dibine oturmak Panathinaikos için artık kırmızı çizgidir. Partizan da Barcelona'yı yenince Panathinaikos'un önünde iki seçenek kalıyor. Ya Partizan ve Maroussi'yi ikili averajda geçerek Barcelona'yı bir maçta devirmek zorunda ya da Barcelona'yı direk altına alarak ikinciliği kabullenmek zorunda. Ne olursa olsun işleri artık çok zor. Maroussi'ye de ayrı bir tebrik göndermek gerekiyor. Geçen hafta İspanya'da Barcelona'ya direndiler, bu hafta da "grupta ben de varım" dediler. Panathinaikos'un bu maç için hiçbir mazereti yok, Maroussi'nin galibiyetine gölge düşürecek hiçbir aksilik de yok. Batiste'in dönüşüyle Tsartsaris hariç tam kadro oynadılar ki Tsartsaris bu kadroda kaderi değiştirebilecek isimlerden biri değil. İki takımın rakamları birbirine yakın ama kaderi Maroussi'nin %61'lik üçlük yüzdesi belirledi. Billy Keys'in 5/7 lik üçlüğü ve Spanoulis'in 6 top kaybı maçın en dikkat çeken notları oldu. Obradovic ve takımı Şubat-Mart gibi vites yükseltir ama bu sene Mart'ı görememe şansları var. Detaylı istatistikler burada.

Maroussi (80): Keys 17, Pelekanos 10, Batis 5, Homan 13, Nadjfeji 2, Mavroeidis 4, Calathes P. 11, Kaimakoglou 8, Lucas 10

Panathinaikos (78): Tepic, Spanoulis 8, Perperoglou 2, Batiste 15, Fotsis 10, Haislip 2, Nicholas 11, Diamantidis 11, Pekovic 19, Calathes N.

4 yorum:

agopist dedi ki...

Pao zorlukları sever. 3 sene önce ilk 3 maçını kaybetmesine rağmen grup birincisi olmuştu.

bettasj dedi ki...

Maçta Saras forma şansı bulamadı.Nedeni sakatlık falan değil.Obradovic Yunan liginde gözden çıkardığı Avrupa'nın tartışılmaz efsanelerinden biri olan(ki benim için her zaman en iyi olmuştur ve olacaktır da..)bir oyuncuya Euroleague'de de şans vermek istemedi.Pekovic'i yalnızca 15 dk oynattı ki Pekovic 13 dkda 19 sayı attı. Haislip hala takıma,sisteme vs. alışamadı ki bu zaten normal bir durum.Obradovic gibi başarıları ortada bir koçu eleştirmek harcım olmayabilir ama Pao'nun bu kayıplarında aynayı kendisine döndürmesi gerektiği kesin.Yoksa bu gidişle kuralar çekildiği zaman Maccabi-Efes ikilisinden kurtuldukları için sevinen Pao,Partizan-Maroussi ikisinden yedikleri darbeleri telafi edemeyecekler...

Cabaturi dedi ki...

Türkiye'den geçmiş iki oyuncuda var marousii kadrsounda ve önemli işler yapmaktalar. Jarde Homan(Mersin BB) Jamon Lucas (Antalya BB)

Bestbasketballpicks.com dedi ki...

haftaiçi sürpriz yapabilecek takımlarda Partizan, Prokom ve son olarak Maroussi'yi belirttim hepsi kazandı :)

bakalım Pana gruptan çıkabilecek mi :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...