Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

22 Ocak 2010 Cuma

VTB Ligi'nde Finalistler Belli Oldu

VTB Ligi'nin Final Four'u dün başladı ve zorlu yarı final maçları sonrası finalistler CSKA Moskova ve Unics Kazan oldu.

CSKA Moskova: 71 - BC Khimki: 66

CSKA Moskova da Pashutin de giderek forma giriyor. Yarı finalin en zor eşleşmesi kuşkusuz bu maçtı ama CSKA zorlansa da finale yükselmeyi başardı. Planinic 16 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve 5 top çalmayla gecenin yıldızıydı. Mozgov da kendinden beklenmeyen işler başardı. Herşeyden önce 27 dakika sahada kalmasına rağmen faul yapmaması nasıl anlatılır bilemiyorum. Uzun oyuncu faul yapmadığı zaman rakip uzunların coştuğu düşünülür otomatikman ama öyle bir durum da sözkonusu değil. CSKA'nın 4 numaraları dahil bütün uzunlarının attığı sayı Mozgov'unkinden az. Mozgov 27 dakikaya 11 ribaund, 2 de top çalma sıkıştırdı. CSKA'da Siskauskas'ın 13 sayı, 7 ribaund ve 4 top çalması etkileyici gözükse de 3/7 ikilik, 1/7 üçlük isabeti gerçekten onun adına felaket. Maç sonu sakatlığının kendisini etkilediğini ve rahat oynayamadığını söylemiş, bize de inanmak düşer. İlginç notlardan biri de Jankunas'ın bu sonuçlarla bugün eski takımına karşı ilk kez oynayacak olması.


Link

Unics Kazan : 75 - Zalgiris : 65

Son dönemin çıkıştaki takımı Unics Kazan deplasmanda oynamasına rağmen Zalgiris'i rahat geçip finale kaldı. Loncar'ın 20 sayı, 7 ribaundluk performansı etkileyici ama Marko Popovic yine üçlük olayını abarttı. Bu sefer negatif yönde ama. 10 üçlükte sadece 4 isabeti var, 0/2 saha içi, 0/2 serbest atış isabeti de kreması oldu. 7 asistle bu felaket yüzdeleri biraz telafi etti Hırvat. Yeni transfer Lampe de 4/11 ikilik isabetiyle kötü hücum performanslarından birine imza attı. Geçen hafta da CSKA önünde felaketti. Zalgiris adına tablo çok daha kötü. İstanbul'da şapkadan tavşan çıkaran Brown 25 dakikada 0/5 üçlükle sadece 2 sayı üretebildi. Aynı şekilde Kalnietis ve Klimavicius'un düşük yüzdeleri var ama Klimavicius bu yüzdelere rağmen 17 sayıyla takımın en skoreri oldu. Pocius'un da isabetli üçlüklerle 10 sayısı var.

Final maçı bugün CSKA Moskova - Unics Kazan arasında, üçüncülük maçı da Zalgiris - BC Khimki arasında oynanacak. Üçüncülük maçı için Khimki ağır favori ama final maçı müthiş bir mücadeleye sahne olacak. 5 gün önce iki takım Moskova'da karşılaşmış ve Kazan deplasmanda 29/30 serbest atış isabetiyle maçı kazanmayı başarmıştı. Rövanş çok erken geldi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu unics kazan dan çekeceğimiz var galatasaray olarak.açılışı kazan ile sahamızda yapmamız kötü oldu.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...