Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Türk Telekom :86 - Spartak St.P :73 Maç Yorumu

Telekom beklendiği gibi farklı galip geldi, umutlarını son haftaya taşıdı. Resmi sitenin başlığıyla yazıya başlayayım; "Rusları Ezdik". Telekom cephesi öyle gerilmiş ki maç başlığında direk patlamışlar, enerjiyi dışarı vurmuşlar. Bir kere peşinen söyleyelim ezme gibi bir durum yok. Zaten arada büyük bir kadro farkı var. Türk Telekom'un olayı bu noktaya getirmesi bile kendilerinin ayıbıyken Meshcharakou , Rakovic ve White dışında etkili oyuncusu bulunmayan Spartak'ı ezdiğini düşünmek muhtemelen bahsettiğim gerginlikten kaynaklanıyordur.

Kalabalık bir ekiple maçı izledim o yüzden pek fazla not alamadım ama belli başlık noktalar var. Bir kere Telekom baştan aşağı değişmiş. Daha önce deliler gibi koşturup üçe bir,dörde bir pozisyonda üçlük kullanan Telekom gitmiş, sürekli içeriyi kullanan, oyunu yavaşlatan bir Telekom gelmiş. Demek ki Merih Çakıroğlu ya ikinci adamken bazı şeyleri görüyordu ama pozisyonu gereği ses çıkaramıyordu, ya da Murat Özyer dönemindeki hatalar iyi süzüldü ve yeni bir döneme geçildi. İlk dakikalarda toplar Lang'e , maç sonunda da Dudley'e indi. Rakovic maçı 3 faulle tamamlarken Lang, Dudley ve Hüseyin'in 3'er faulle maçı tamamlaması Türk Telekom'un pota altı savunmasında daha çok çalışması gerektiğini gösterdi. Allahtan Meshcharakou beklenmedik derecede kötü oynadı da fatura o kadar kabarık olmadı. Maçı beraber izlediğimiz Atakan'ın "Ruslar'ın Asım Pars'ı Meshcharakou galiba" sözü dün akşam tecrübeli Rus'un performansını özetliyor. Soner Şentürk'ün Merih Çakıroğlu sonrası dönemde aldığı süreler, özellikle Tutku ile birlikte oynarken daha verimli olması ve top paylaşımları Telekom adına bir başka pozitif nokta oldu. Bu açıdan Merih hoca çok büyük bir alkışı hak ediyor. Eğer Türk Telekom Eurocup'ta yoluna devam edebilirse Mallet de gönderilip yerine daha dengeli skor üreten, içeriye penetresi kuvvetli ve uzun oynatabilen bir guard (kinder sürpriz yumurta reklamı gibi oldu) alınabilir. Türk Telekom istekli olmasına rağmen kötü savunma yaptı ama zaman zaman yakaladığı serilerle ve çok iyi serbest atış isabetiyle (26/28) maçı kazanmayı başardı. Zvi Sherf de Rusya'daki maçta hakemlerin katkılarını unutmuş olacak, dün Ankara'da Türk Telekom'u yenebileceğini düşünmüş. O kadar hayalkırıklığına uğradı ki bir ara kendini maç içinde kaybedip oyuncusunu hafiften tartakladı. Rakovic de savunma yapmayan Türk Telekom pota altında devleşti. Ama karşısında kendisi gibi savaşarak oynayan, pivot hareketlerini iyi yapabilen kıvrak bir uzun olduğu takdirde bu kadar etkili olamaz. Maç sonu Merih Çakıroğlu nefes almakta bile zorlanan Dudley'i erken çıkarıp Lang'i alsa belki maç sonu bu kadar sıkıntı yaratamazdı.

Artık herşey son hafta belli olacak ama ben bu Türk Telekom'u çok beğendim. Hala oyunu umursamayan, paramı alırım keyfime bakarım diyen oyuncular var ama bazı ufak değişikliklerle bu takım iyi işler yapabilir. Yine de savunma anlamında düzeltmeleri gereken çok şey var. Bu takım haftaya Charleroi'yi yener ama bu haftasonu belki de ligin en önemli maçına çıkacak olan Bilbao deplasmanda Spartak'a ne yapar orasını bilmiyorum. Eğer Valladolid'i deplasmanda yenerlerse o moralle 6'da 6 yapmak için kasabilirler ama bir takım Rusya'ya gidiyorsa ve o maç Rus takımı için ölüm kalım maçıyken rakip güçlü ve maç onlar için hiçbir anlam taşımıyorsa o maçtan her türlü skoru beklerim ben. Anlayan anladı. Detaylı istatistikler burada.

TÜRK TELEKOM (86): Chris Lang 13 (3 ribaund, 3 asist), Lamayn Wilson 19 (6 ribaund, 4 asist), Soner Şentürk 4 (2 asist), Bekir Yarengüme 2 (1 ribaund, 3 asist), Tutku Açık 18 (3 ribaund, 6 asist), Hüseyin Beşok 2 (1 ribaund, 1 asist), Mutlu Akpınar, Ersin Dağlı 20 (10 ribaund, 1 asist), Demond Mallet (1 ribaund, 1 asist), Ümit Sonkol 8 (4 ribaund),

SPARTAK ST.PETERSBURG (73): James White 15 (3 ribaund, 2 asist), Vasily Zavoruev 4 (2 asist), Aleksandr Dedushkin (1 ribaund), Zakhar Pashutin 4 (3 ribaund, 1 asist), Goran Suton (1 ribaund), Anton Yudin 6, Levance Fields 5 (4 ribaund, 8 asist), Evgeny Kolesnikov 5 (2 ribaund, 3 asist), Milovan Rakovic 25 (8 ribaund, 2 asist), Andrey Babichev, Yahor Meshcharakou 9 (1 ribaund, 1 asist),

2 yorum:

Sheed dedi ki...

hep bu kadar süre mi alıyor bilmiyorum ama şu kadro yapısında zvi sherf'in goran suton'a daha fazla rol biçmesi gerekiyor gibi..

Atakan dedi ki...

Telekom krizi atlattı gibi, dün özellikle top kullanma konusunda seçiciydiler, Telekom özellikle fast-breakoyunlarında abartılı 3lük atmadığı sürece belli bir seviyede bu sezonu tamamlar.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...