Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Siena :101 - Fenerbahçe Ülker :58 (Büyük Kulübün Küçük Adamları)

İki takım da maça çok ilginç hücum ederek başladı. Maç sanki Fenerbahçe Ülker için Top 16, Siena için de matematiksel olarak liderlik anlamı taşımıyor grubun elenmeyi garantilemiş iki takımının mücadelesi gibiydi. Bireysel zorlamalar, dengesiz atışlar, bırakılan boş alanlar ilk 5 dakikada kaliteyi bir Eurolig maçının dışına çıkardı. Moladan sonra iki takım da biraz toparlandı. Zaten Fenerbahçe Ülker Greer'in de girişiyle biraz daha kontrollü hücum etmeye, iyi top çevirmeye başladı ama sonuca gitmedeki problem hala devam etti. Siena Fenerbahçe Ülker'e ya potayı göstermedi,ya da son saniye atışlarına zorladı. Buna karşılık Fenerbahçe Stonerook'un sevdiği yerden iki bomboş üçlük kaçırmasından ders almamış olacak ki Sato ve McIntrye'a boş üçlük şansları verdi. Bu bölümde Marconato-Lavrinovic ikilisini Semih-Preldzic ikilisiyle savununca Lavrinovic de Preldzic'e karşı ciddi bir mismatch oldu ama Preldzic'in iyi ve hareketli savunması bu dezavantajı ilk periyodda bertaraf etti.

İkinci periyodun ilk altı dakikasında 18-0 lık seri skoru da maçın seyrini de bir anda değiştirip durumu 37-16'ya getirdi. Lavrinovic bu dakikalarda kendini kaybederek 13 sayının 10'una imza attı. İlk periyod sıkıntı yaratmayan Emir-Lavrinovic eşleşmesi ikinci periyod Rasim'le de değişmesine rağmen maçın gidişatını değiştirdi. Hücumda o kadar kötüydük ki sırtı dönük oynayan Semih top elindeyken 24 saniyenin dolduğunu bile farkedemedi. Serhat elindeki topu Lavrinovic gibi bir uzuna kaptrıp, üzerine bir de kolay top kaybı yaptı ve ilk dakikalardaki kontrolsüz Fenerbahçe Ülker bu altı dakikada başroldeydi. Aslında Serhat'a özel bir eleştiri değil bu çünkü Siena da bu dakikalarda McIntrye'sız oynuyordu ama takımda herkesin işini iyi yapması farkı yarattı. Siena hızı kesmeyince skor bir ara 45-20'ye geldi. Her iki takım da kafasına göre oynuyordu ama Fenerbahçe Ülker'in Siena deplasmanında Siena'dan yediği fast breakler inanılır gibi değildi. Zaten devre de 50-25 bitti. İkinci periyodda 31-11 lik bir skor var ki kelimeler de bu noktada yetersiz kalıyor. Kötü savunma, kötü hücum, rakibe izin verilen boş atışlar 50-25'i kolayca yarattı. Siena bu çeyrekte 6/8 üçlük atarken Fenerbahçe Ülker devrenin son anlarında Giricek'in üçlüğüyle soyunma odasına gitmeden ancak 1/8 isabeti görebildi. Top kayıplarında 13-4, asistlerde de 9-2 gerideydi Fenerbahçe Ülker.

Siena ikinci yarıya tam saha baskıyla başladı. Bunu 25 sayı geride olan Fenerbahçe Ülker'in mi yapması gerekirdi yoksa Siena'nın mı ? İşte bu sorunun cevabı her iki takımın maça hangi ciddiyetle baktığının da göstergesiydi. Siena ikinci yarıya da yüksek yüzdeyle başlayıp farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe Ülker o kadar isteksiz ve vurdumduymaz oynuyordu ki Siena hiç kendini sıkmadan,rahatça oynayarak 30 farkın üstüne bir 10 daha koydu ve üçüncü çeyrek 40 sayı farkla 79-39 sona erdi. Attığın sayı 39, aradaki fark 40. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Son periyodda kalan 30 dakikanın kopyasıydı zaten. Semih dört faulden birini isabet ettirebilirken Marconato'nun üçlük atması eldeki kadrodan verim almanın, oyun içinde konsantrasyonu sağlamanın ne anlama geldiğini herkese gösterdi. Maçın bitimine beş dakika kala skor 87-45 iken Fenerbahçe hücumunda Siena 24 saniye içinde 3 kere topu çelerek Fenerbahçe Ülker'i kenardan başlatmaya zorladı, dördüncü kez oyuna sokulurken de topu kaptı. Haftasonu Siena'nın ciddi maçlarda 40 dakika boyunca saldırdığını, yapabileceği en büyük farkı yapmaya çalıştığını yazmıştım ama açıkçası bu kadar aciz bir Fenerbahçe Ülker'in de bugün sahada olmasını beklemiyordum.

101-58 utanılması gereken, hesap verilmesi gereken bir skor. Bu maçın da "Sakatlarımız vardı, istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık." tarzında saçma sapan laflarla geçiştirilmesi tarihe aynı bu skor gibi yönetimin acziyeti olarak da geçecektir. Detaylı istatistikler burada.

MONTEPASCHİ SİENA (101): Henry Domercant 9 (1 ribaund- 2 asist), Terrell McIntyre 9 (3 ribaund- 4 asist), Nikos Zisis 9 (2 ribaund- 4 asist), Lorenzo D’ercole 6, Benjamin Eze 6 (5 ribaund), Carraretto 2, Romain Sato 9 (2 ribaund- 1 asist), Ksistof Lavrinovic 20 (6 ribaund- 1 asist), Tomas Ress 8 (2 ribaund), Denis Marconato 3 (2 ribaund), Shaun Stonerook 3 (2 ribaund- 1 asist), David Hawkins 17 (2 ribaund- 5 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (58): Ömer Onan (2 ribaund- 1 asist), Rasim Başak (2 ribaund), Semih Erden 9 (4 ribaund), Gordan Giricek 5 (1 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 3, Lynn Greer 18 (1 asist), Oğuz Savaş 18 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 4 (4 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin (1 ribaund), Emir Preldzic 6 (4 ribaund- 3 asist)

7 yorum:

yunus dedi ki...

Bunu yapan takım pana, olymp. falan olsa "güç farkı, para farkı" falan dersin.Ama siena bu kardeşim.Kurumsal dengeler eşit.Dengeyi 43 sayılık şekilde bozan koç farkı.

Atakan dedi ki...

fiyasko, bildiğim kadar Siena'nın bütçesi ile Fenerbahçe'nin bütçesi aynı, oynan basketbol ortada :(

granger17 dedi ki...

bu kadar kötü maçı seviyeni koruyarak yazdığın için teşekkür bir borç bilirim.

Adsız dedi ki...

Bu berbat maçın ardından Partizan ilaç gibi geldi.
Blogda aratmadım ama sizin kaleminizden upuzun:) bir Partizan dosyası okumak isterim.
Onlarda basketbol oynuyor bizim takımlarda oynuyor.Alt yapıya verilen önem,tribünde oluşturulan atmosfer,sürekli büyük takımlara oyuncu pazarlama,çoğu oyuncudan vereceğinin maksimumunu alma.
İnanılmazlar gerçekten.Euroleague yönetimi özel bir ödül vermeli bence Partizana Euroleague'e katkılarından dolayı.

burnovic dedi ki...

Neredeyse tüm Euroleague takımları tatil döneminde eksiklerini giderdi,yaralarını sardı.Yeni transferlerin takıma uyumu sağlandı.

Ama işte Ukic transferini şimdi yapan takımın yönetim (lafın gelişi) tarzı olayları buraya getiriyor!Ayrıca hedeflerin ne olduğunu, ne olmadığını da gözler önüne seriyor.Baştan sona kadar saçmalıklar silsilesi bir yapı.Bu olanlar az bile!

EarlyAdopter dedi ki...

tek kelime ile utanc verici

HotSauce21 dedi ki...

@ADSIZ 00:18

http://maliano.blogspot.com/2009/11/partizan-eurolig-takm-analizleri.html

şu linkte partizan analizi var

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...