Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

7 Ocak 2010 Perşembe

Efes Pilsen - Olympiakos Maçı Öncesi Değerlendirme

Efes Pilsen ve Olympiakos bugün eski Cine5 günlerini yad eder bir biçimde Show TV'den yayınlanacak maçta Abdi İpekçi'de karşılaşacaklar. Eski maçlarla şimdiki maçlar arasında sadece görüntü kalitesi olarak fark yok. O buğulu maçlarda, ekran altında skorbordun olmadığı maçlarda salonda seyirci vardı. Gerçi Efes Pilsen'in maçları her zaman basketbolu bilen, takip eden insanlarla doludur ama o dönemler çok daha güzeldi. Ben bütün gençliğimde olduğu gibi o zaman da maçları malesef televizyondan takip ederdim ama o güzelliği ekran başında bile hissederdim. Bugün salon yine dolu olacak, yine buğulu ekranda tarihi günlerden biri yaşanacak.

Tarihi günlerden biri yaşanacak ama atmosfer sebebiyle mi? Tabi ki de o yüzden değil. Tarihi başarılarla dolu, basketbolda Türkiye'nin lokomotifi olan Efes Pilsen'in ikinci kez üstüste Top 16'ya kalamama riskini doğurduğu için tarihi önemde bir maç olacak. Efes Pilsen'in sene başından beri gösterdiği inişli çıkışlı performans artık can sıkmaya başladı. Israrla denenen dört kısalı sistem sonuç vermiyor ve bu mükemmel kadro adım adım Top 16'nın dışına doğru gidiyor. Bugünkü maçı Efes Pilsen kesinlikle kazanmak zorunda ama kazanabilecek mi onu kimse garanti edemiyor. Efes Pilsen'de haftaboyu Ender Aslan'ın sakatlığı vardı ama bugün radroya bağlanan Alper Yılmaz Ender'in takımla birlikte çalışmalara katıldığını ve tam kadro sahada olacaklarını söyledi. Olympiakos'ta da Papaloukas'ın sakatlığı bulunuyor ve İstanbul'a getirilmedi. Olympiakos bunun sıkıntısını çekmeyecektir çünkü hem Teodosic, hem de hafta arası alınan Scoonie Penn bu açığı fazlasıyla kapatabilirler. Efes Pilsen'in bugün kazanmasının önündeki en büyük engeller Sofo ve Kleiza. Olympiakos son dönemde zorlukla kazandığı, hatta geriden gelip kazandığı maçlarda Kleiza'nın maçın kritik anlarında çok önemli katkısı oldu. Schortsanitis de gerek fiziği, gerek savaçşı yapısıyla Efes Pilsen'e çok ters gelecek bir isim. Efes Pilsen'in öncelikle yapması gereken şey Sofo'yu faul problemine sokmak, Kleiza da sinirlendirip oyundan kopmasını sağlamak olmalıdır. Tabi bir de mutlaka tempoyu düşürmeleri gerekiyor. Ama sete sette avantajlı olmadıkları için bu da Efes Pilsen için bir dezavantaj oluşturabilir. Tablo Olympiakos'un ortalama temposu altında ve üstünde oynadığı maçları gösteriyor. Temponun düştüğü maçlarda Olympiakos'un bariz bir başarısızlığı var. Resim için Adnan Onaran'a teşekkürler.

Unicaja Malaga evinde Olympiakos'u yenerken özellikle ilk çeyrek müthiş hızlı bir şekilde hücuma çıkarak ama aynı zamanda da aynı hızla geriye koşarak maçı koparmıştı.


Link

Efes Pilsen'se Yunanistan'daki ilk karşılaşmada dış şutlarla maçı önde götürmüştü ve pota altları neredeyse yolgeçen hanıydı. Dış şutlar durunca da Olympiakos maçı koparmıştı. Hatta o maçı incelediğim postumda pota altındaki kolay basketleri bir videoda toplamıştım.



Link

Bugün bu yanlışları tekrarlamama zamanı çünkü Olympiakos yine içeriyi kullanacak ve bu zaafı değerlendirmeye çalışacaktır. Ben Efes Pilsen kazanma şansını çok az görüyorum. İnşallah yanılırım ama bu önemli maçı Olympiakos'un kazanacağını düşünüyorum. Efes Pilsen her zaman taraftarının desteğiyle Abdi İpekçi'yi yıkılmaz bir kaleye dönüştürmüştür. Umarım bugün de aynı şey olur ama ben pek umutlu olduğumu söyleyemem.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...