Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

27 Aralık 2009 Pazar

Ya Oyuncular Değişecek Ya da M.Özyer

Gidişat başka yöne doğru değil çünkü. Fenerbahçe Ülker maçında beğendiğim olumlu atmosfer bu maçta yok olmuştu. Türk Telekom savunmada direnç gösteriyor gibi görünüyor ama ben artık hiçbir oyuncunun bunu canı gönülden yaptığına inanmıyorum. Özellikle Lamayne Wilson'ın neyin peşinde olduğunu çözebilmiş değilim. Savunmada hiç yok, hücumda kafasına göre takılıyor. "Arada üçlük atayım, havada ribaundu alayım smaç basayım geçinip gideriz" havasında idare ediyor. 21 sayı geriye düştü bir ara Türk Telekom ama 12-0 lık seriyle toparladı. Galatasaray Cafe Crown'un anlamsız top kayıpları da onların yardımcısı oldu. Ama Murat Kaya'nın Çetin Yılmaz tabiriyle "Sokarım" şeklinde attığı uzun mesafeli üçlükten sonra Galatasaray vitesi arttırıp maçı farka götürdü. Bir Fatih Solak Türk Telekom pota altını dağıtmaya yetti. Jasaitis de ilk yarı verdiği avanstan sonra "Başlıyorum" dedi ve olaya noktayı koydu. Evren de fazlasıyla katkı yaptı. Son dönemde Türk oyuncular hiç katkı vermiyordu. Bugün hem Evren, hem de Fatih Solak devreye girince işler kolaylaştı.

Telekom'da işler çok fena. Fenerbahçe Ülker maçında 1 metre önümde "Defense, defense, defense" diye üstünü başını parçalayan bir Murat Özyer görmesem bu akşam istifasını vermeli derdim ama ya yeterli savunma çalışılmıyor ya da oyuncular hocalarını sallamıyorlar. Bu kadar kötü bir savunmanın başka izahı olamaz. Telekom günü kurtarma stratejisiyle devam ettiği sürece playoffa katılmaları sürpriz olur. Telekom'un yarından tezi yok Wilson başta olmak üzere bazı oyuncularla yollarını ayırması gerekiyor. Bu takımın bu kadar şutöre ihtiyacı yok. Top takımlarda skor yükünü çeken, zor basketleri atabilen 2 en fazla 3 oyuncu olur ama Türk Telekom kadrosu oyun kurucudan pivota kadar dış atış atmaya programlanmış durumda. Birilerinin savunması yapması gerekiyor ama herkes "O yapsın ben atayım" mantığında. Bir zamanlar Alper Yılmaz vardı, deliler gibi üçlük sokarken bir anda kelepçeye dönüştü ve şut kullanmadan bitirdiği maçlar oldu. Savunmayı kötü oyuncular yapmaz, aksine savunma yapabilen oyuncular iyi oyunculardır. Çünkü kupaların mayasında her zaman onların ismi yazar. O oyuncuyu çekip alırsanız kupalar un gibi dağılır. Ne Türk Telekom'un Murat Özyer'i görevden alacağını, ne de onun istifa edeceğini düşünmüyorum, zaten bu kadar erken de etmemeli. Ama Spartak maçında veya devamında gelebilecek kötü bir netice, Eurocup'ta gruplarda elenen bir Türk Telekom'da Murat Özyer'in devam etmesi de sürpriz olur. Telekom 2-3 değişiklikle bu ligde her türlü yarı final yapar ama neşteri erken vurmak lazım.

Galatasaray Cafe Crown'un mücadelesine ve inancına da hayran kalmamak mümkün değil. Belki oyuncularını,koçlarını daha da önemlisi itibarlarını kaybettiler ama savaşan bir kolej takımı kazandılar. Bazen para versen bu sonuçları alamazsın,helal olsun. Pazartesi bir sürpriz olmazsa silinen puanlar geri gelir,Galatasaray da playoff mücadelesine kaldığı yerden devam eder.

Galatasaray Cafe Crown (87): Darius Washington 7 (3 ribaund- 4 asist), Murat Kaya 5 (1 ribaund- 2 asist), Michael Wilkinson 10 (5 ribuand), Radoslav Rancik 10 (6 ribaund- 2 asist), Evren Büker 16 (8 ribaund- 4 asist), Can Akın, Simas Jasaitis 19 (5 ribaund- 2 asist), Fatih Solak 14 (7 ribaund- 1 asist)

Türk Telekom (71): Kris Lang 6 (1 ribaund), Lamayn Wilson 4 (2 ribaund), Bekir Yarangüme 6 (3 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 5 (2 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok 11 (7 ribaund- 1 asist), Andre Owens 2 (2 asist), Soner Şentürk (2 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 8 (3 ribaund), Ümit Sonkol 9 (4 ribaund), Demond Mallett 20 (4 ribaund- 1 asist)

2 yorum:

Atakan dedi ki...

Telekom'un söylendiği gibi Türk kadrosu çok iyi değil, Tutku 2 senedir yatıyor, Serkan 2 senedir yatıyor. bence Özyer'den önce bu oyuncularda kurtulması gerekir.

HotSauce21 dedi ki...

atakan'ın yorumuna katılıyorum.telekom'un büyük sorunu bu tip hustle nitelikli olmayan oyunculardan kurulu olması.sevgili cem pekdoğru'nun deyimiyle tutku "neden milli takımda yok?" açık, serkan erdoğan gibi isimler mücadele anlamında çabuk yılan ve kaybolan oyuncular.özellikle serkan şut olayını iice abartıp eline gelen her topu boş yada dolu çembere fırlatmaktan başka hücum ve savunma anlamında katkı vermemeye başladı.bahsettiğimiz mücadele gücünü artırabilecek soner ve ümit sonkol'da mevcut basketbol yeteneklerinden dolayı fazla şans bulamadıklarından takımın serbest düşüşü devam edio.hüseyin'i galatasaray'a döndüğü günden bu yana en çok eleştirenlerdenim
http://sepettopu.blogspot.com/2009/07/huseyinsizlik.html

işte bu kadro yapısı ve malum yönetim zaaflarından dolayı telekom'un şu anki durumunun çok şaşırtıcı olmadığını düşünüyorum.yabancı tercihleride ligdeki birçok takımın aksine oldukça vasat isimler olduğundan maçı alıp götürecek isimleri olmaması yine en büyük sorunlardan biri.günlük şut performansıyla hayatta kalmaya çalışan takımlara ii bi örnek olan telekom,şu ana kadarki performansıylaa açık ara en takım olamamış kadro görüntüsünde...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...