Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

11 Aralık 2009 Cuma

Wildcardlar ve Gruplar Belli Oluyor

FIBA'nın uyguladığı tartışmalı Wildcard olayında şanslı ülkeler haftasonu belirlenecek. Gerçi bu karar için üyelere müthiş tekliflerin olduğu söyleniyor,bu açıdan şanslı olan ülkeler mi yoksa karar veren insanlar mı bilemiyorum. FIBA Yönetim Kurulu yarın ve pazar günü Çırağan Palace Kempinski Otel'de toplanacak ve Wildcard sahiplerini belirleyecek. Wildcard için en önemli kriterler lobi ve rüşvet miktarı olmasına rağmen bu kararları objektif göstermek için bazı kriterler uydurulmuş. Öncelikle bir ülkenin Wildcard alabilmesi için kıta şampiyonasına katılmış olması gerekiyor ve bir kıtadan en fazla üç ülke seçilebiliyor. Bu da Avrupa Şampiyonası'nda meydana gelebilecek sürprizler için FIBA'nın açık bıraktığı kapılardan bir tanesi. Ayrıca wildcard verilecek olan ülkelerdeki basketbol sevgisi, basketbola olan ilgi ve federasyonun basketbol ile ilgili yaptığı çalışmalar göz önüne alınacak. Bunlar da "Kıyamam" tarzında arabesk kriterler çünkü bu kriterler geçerli oluyor da Türkiye geçen turnuvada nasıl wildcard alıyor pek anlamadım. Ülkemizde basketbola olan ilgi ve basketbol sevgisi değil wildcard almaya akreditasyon kartı almak için bile yeterli değil ama işte yazılı olmayan kriterler de bazen devreye giriyor.

Kura da yine salı günü aynı otelde çekilecek ve gruplar belli olacak. Angola, Kanada, Çin, Yunanistan, Yeni Zelanda, İspanya, Arjantin, İran, Porto Riko, Tunus, Avustralya, Ürdün, Fildişi Sahili, Hırvatistan, Sırbistan, Türkiye, Brezilya, Slovenya, ABD, Fransa ve basketbol sevgisiyle yoğrulmuş 4 wildcard sahibi ülke kuraya katılacak. Takımlarla ilgili daha fazla bilgiyi federasyonun konuyla ilgili haberinde bulabilirsiniz.

Wildcard'la ilgili haberlerden zaten fazlasıyla bunaldık. Hergün bir sitede wildcard beklentisini dile getiren oyuncular ve koçlar beliriyor. İşte bazıları ;

"Büyük Britanya’nın en önemli oyuncularından Luol Deng, FIBA’nın kendilerine wildcard vereceğine inandığını söyledi."

"Boniface N’Dong, Dünya Şampiyonası’nda yer alabilme umudunu sadece wildcarda bağlayan Senegal’in, wildcard alma ihtimali konusunda da umutsuz olduğunu ifade etti. "

"Ülkenin olimpiyat efsanelerinden biri olan Sir Steve Redgrave, Büyük Britanya’nın wildcard beklentisine destek verdi. "

"Dominik Cumhuriyeti’nde forma giyen Al Horford wildcard alarak Türkiye’de forma giymenin hesaplarını yapıyor."

"Nijerya Milli Takım Kaptanı Mike Efevberha ülkesinin wildcard almasını bekliyor. "

"NBA’de forma giyen Kamerunlu oyuncu Mbah A Moute, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için wildcard’ı herkesten fazla hak ettiklerini söyledi. "

"Almanya’nın ve NBA’in yıldız oyuncusu Dirk Nowitzki, Almanya’nın wildcard almasını istediğini söyledi. "

"Litvanya’nın yıldız oyuncusu Sarunas Jasikevicius, ülkesinin wildcard’ı hak ettiğini söyledi.

"Andrei Kirilenko önümüzdeki yıl Rusya’nın wildcard alması durumunda, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda yer alacağını söyledi. "

"Rus Milli Takım antrenörü David Blatt, Rusya’nın 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için wildcard almasını umuyor. "

Benim kişisel görüşüm Rusya, Litvanya, Lübnan ve Dominik Cumhuriyeti'nin wildcard alacağı yönünde. Litvanya eğer olmazsa FIBA'nın üzerindeki şaibeler ve verdikleri adaletiz kararlar zirveye ulaşır. Belki Lübnan safdışı bırakılıp Almanya da çağrılabilir ama bence iki organizasyon üstüste Avrupa'dan 3 takım çağırmayacaklardır. Lübnan'ın Türkiye'ye yakınlığı, basketbolu tüm dünyaya yayma arzusu ve hatalı kararla şampiyona biletini kaçırmaları Lübnan'a wildcard şansı tanıyabilir. Sizin de tahminlerinizi bekliyorum.

9 yorum:

Cemil Günel dedi ki...

lübnanlılar wildcard için facebookta sürekli bir propaganda halindeler fiba ne paylaşsa , altına lübnanlılar wildcard isteklerini belirtiyorlar.
Litvanya rusya lübnan alsın 4 kim olursa olsun.
Saygılar

Furkan Zengin dedi ki...

şahsi kanaatimi kendi blogumda belirtmiştim maliano ilgini çeker umarım...

http://furkanzengin.blogspot.com/2009/12/piyango-kime-vuracak.html

dominik cümhuriyetine kesin verecekler ama ondan eminim

ozgurr dedi ki...

normal şartlarda 3 avrupa ,1 amerika bekliyorum.italya nın şansı yok çünkü geçen defa da wild card aldı.litvanya,almanya ve rusya almalı bence.ama olimpiyatlardan dolayı ingiltere alırsa 1 şansı muhtemelen almanya dışarıda kalır.amerika da ise dominik şanslı ama her ne kadar amerika şampiyonasını şanssız geçirip grup sonuncusu olan venezuela yı da göz ardı etmememk gerek.

ozgurr dedi ki...

lübnan ın gerekçeleri mantıklı ama aynı gerekçeleri geçen defa güney kore de göstermişti. ama kabul edilmemişti.

maliano dedi ki...

İtalya Avrupa Şampiyonası'na katılamadığı için wildcard alma şansı kriterlere göre yok.

Adsız dedi ki...

Rusya,Almanya,Litvanya alır.Avrupa dışından kim olur onu bilemem.Hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...

dediğim gibi olmuş,Avrupa dışından da Lübnan olmuş :)

ozgurr dedi ki...

@maliano
demek istediğim italya avrupa şampiyonasına katılma hakkı elde etseydi bile geçen defa wild card aldığı için bu defa alamazdı.

maliano dedi ki...

@ozgurr

Tamamdır dostum ;)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...