Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

3 Aralık 2009 Perşembe

Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor

Geçenlerde bir programda denk geldim,yanılmıyorsam Hıncal Uluç'un Ntvspor'daki programıydı. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası için 700-800 civarı bilet satılmış, çoğunu da yabancılar almış. Beklenen toplam seyirci sayısı da 3000. Böyle bir saçmalık için yenilenmiş güzelim Abdi İpekçi ne hale getirildi. Yarın öbürgün biri çıkıp salatalık olimpiyatı var dese bizimkiler ellerine tuz alıp koşa koşa başvuracaklar.

Bu organizasyon için Eurolig keyfimizin içine edenlere çok sinirliydim ama bugün federasyonun sitesinde gördüğüm bir haberle sinirim geçti, gururlandım. Haberi aynen aktarıyorum ;

Organizasyonun teknik yöneticisi Ömer Alporal,“2004 yılında Indianapolis kentindeki Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası için kurulan havuza 9 günde su verilmişti. Biz Abdi İpekçi Salonu’ndaki havuza 8 günde su vermeye başladık ve bu alanda bir rekor kırdık” dedi.

Söyleyecek söz bulamıyorum, tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu resmen. Böyle büyük bir gururu bizlere yaşattıkları için başta Ömer Alporal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyanın lideri ABD'yi havuza su verme konusunda geçmişiz, rekorları altüst etmişiz. Bu saatten sonra şampiyonaya katılmasak da olur, hatta Abdi İpekçi'yi de böylece bırakalım bu rekoru çocuklarımıza aktaralım. Dünya Şampiyonası'nı da Ayhan Şahenk'te yapıp yeni rekorlar peşinde koşalım. Artık nefesimizi tuttuk vida sıkma, suyu ısıtma ve havuzu sökme konusundaki rekorlarınızı bekliyoruz. Bunları da başarın,bizi sokaklara dökün. Türkiye sizinle gurur duyuyor.

10 yorum:

mozlu dedi ki...

bu yarıs havuzda başlar, parkede biter... o da ayrı bi rekor olur...

cannksk dedi ki...

8 Milyon dolar harcanmış ve bu org.u türkiyeye getiren adam görevinden alınmış diye bir haber okumuştum, linki bulursam koyarım

Fanatik Basket dedi ki...

Avrupa ve Dünyadan Günlük Transfer Dosyası (2 Aralık 2009)

http://www.fanatikbasket.net/blog.asp?id=108

cannksk dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25024736/

9 milyonmuş

Cemil Günel dedi ki...

Şimdi bu havuz böyle yapıldı tamam sonra kullanabilecek miyiz bilen birisi anlatsın. Yani salon hem basketbol gibi sporlar için hem de yüzme için kullanışlı mı oldu?
Yoksa işimiz bitti kaldırıp atıyor muyuz olayı mı gerçekleştirilecek.

maliano dedi ki...

"Havuzlar daha sonra Tozkoparan Spor Kompleksi’nde kullanılacak."

diye yazıyor TBF'nin sitesinde..

Cemil Günel dedi ki...

Sanırım oranın seyirci kapasitesi bir daha böyle bir organizasyon için yeterli değil. Eğer yeterli ise tabii olarak insan sorar niye oraya yapmadılar diye. Neyse iş sanki neresinden tutsak elimizden kalacak bir durumda.
Saygılar.

bahadır dedi ki...

güleriz ağlanacak halimize:))

ozgurr dedi ki...

gerçi federasyon başkanı bugün ntvspor da yalanladı ama habertürk deki habere göre yetkililer katılacak sporcu listesini bildirmedikleri için milli takım bu turnuvaya katılamayacakmış?ancak ve ancak katılacak ülkelerin tamamının kabul etmesi durumunda katılma şansımız varmış bu durumda.ne diyelim ki traji komik ötesi bir durum valla.

ozgurr dedi ki...

bu da haberin tamamı.:)

Sporda tarihi bir skandala imza attık. Yüzme Federasyonu, İstanbul’da yapılacak Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası için başvuru süresini kaçırınca, resmi kayıt listelerine hiçbir Türk yüzücü giremedi. Sorun çözülmezse, 38 kişilik Milli Takım, Türkiye’nin milyonlarca lira harcadığı şampiyonayı tribünden izleyecek.

Türk spor tarihinde böyle bir skandal görülmedi... Türkiye, ev sahipliği yapmak için Abdi İpekçi Salonu’nu havuza çevirdiği ve 10 milyon TL’yi aşkın harcama yapacağı Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na sporcu bildirmeyi unuttu!
Yüzme Federasyonu’nun, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) tarafından belirlenen ve 1 Aralık’ta sona eren sporcu bildirme süresinde resmi başvuru yapamadığı, bu nedenle açıklanan kayıt listesinde hiçbir Türk sporcunun yer almadığı ortaya çıktı.

3 ÜLKE KAYIP
39 ülkenin 38 ayrı yarışma için bayrak yarışları hariç toplam bin 522 kayıt bildirdiği LEN’e, Türkiye ile birlikte sadece Faroe Adaları ve Azerbaycan sporcu listesi göndermedi. Oysa Türkiye, uzun zamandır hazırlandığı
şampiyonaya 38 kişiyi bulan kalabalık bir Milli Takım ile katılmayı planlamış ve bu yüzücüleri hazırlık amacıyla yurt
dışında yarışmalara bile göndermişti. İsimleri listede yer almayan milli yüzücüler, halen şampiyona için kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Roma’daki LEN Bürosu yetkilileri, başvuruların elektronik sistemle alındığını ve geçen yıl Türkiye’nin uluslararası şampiyonalar için bu sistemi sağlıklı biçimde kullandığını belirterek, bir ev sahibi ülkenin kayıt yaptırmamasına ilk kez rastlandığını ifade etti. Yetkililer, bunun insan hatası ya da teknik bir sorundan kaynaklanmış olabileceğini ancak bu durumun kesinlikle LEN’den kaynaklanmadığını belirtti.Daha önce hiç başlarına gelmemiş bu sorun karşısında şaşkına dönen Avrupa Yüzme Birliği, ev sahibi ülkenin katılmadığı bir şampiyona yapılmasının yaratacağı sıkıntıları dikkate alarak çözüm arayışına başladı. Şampiyonada görev yapacak hakem listelerinin de LEN’e bildirilmediği ve bu konuda da sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Resmi başvuru süresi dolduğu için resmi olarak hiçbir Türk yüzücüsünün şu anda yarışmalara girmesi mümkün
görünmüyor. Ancak YüzmeFederasyonu ile LEN arasında yürütülecek görüşmeler sonunda 10- 13 Aralık’ta yapılacak şampiyonadan önce gerçekleştirilecek teknik toplantıda, Türkiye yaşanan aksaklıkları masaya getirip
sporcularının listelere eklenmesini isteyecek. Tüm ülke temsilcilerinin katılacağı teknik toplantıda LEN’den
onay çıkar ve hiçbir katılımcı ülke itiraz etmezse, Türk yüzücüleri hazır olan start listelerine eklenme şansını
yakalayacak. Ancak itiraz halinde, Türkiye ev sahibi olduğu şampiyonada yarışamayan ilk ülke olarak tarihe geçecek.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...