Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Aralık 2009 Çarşamba

Türk Telekom:68 - Fenerbahçe Ülker:70 Maç Yorumu

Maçtan önce Türk Telekom'un dış şutlara dayalı oyununun devam edeceği, Fenerbahçe'nin de etkili olmayan Türk Telekom boyalı alan savunmasını değerlendireceği herkes tarafından tahmin edilebilen bir süreçti. Maç aslında 4 periyod değil de 3 bölüm olarak oynandı. İlki Türk Telekom'un dış şutları yerinde kullandığı,daha çok içeriden Dudley'i kullanarak Rasim'e üstünlük sağlamaya çalıştığı bölümdü. İkincisi Fenerbahçe Ülker'in savunma dozunu arttırdığı ve Türk Telekom'un uzun süre skor bulamadığı bölümdü. Son bölüm ise kaçan Fenerbahçe Ülker, kovalayan Türk Telekom şeklinde oynandı.

Fenerbahçe Ülker'in maça kötü hücum ederek başlaması, aynı zamanda Türk Telekom'un dengeli ve akıllı hücum etmesi ilk başlarda suni bir fark yarattı. Top kayıplarının Fenerbahçe Ülker adına oldukça fazla olması, Telekom'un da periyod bitiminde 3/4 gibi ilginç bir üçlük yüzdesine sahip olması 21-14 lük periyod skorunu doğurdu. 10 dakikada 2 top kaybı ve dirençli savunma Türk Telekom adına herşeyi mükemmel kıldı. Zaten Murat Özyer de savunmaya devam etmelerini söyledi ama ikinci periyoddan itibaren bildiğimiz Türk Telekom sahadaydı. 30 saniyede üç faule ulaştılar ve limiti doldurduklarında henüz daha 6 dakika vardı. Periyod boyu bunun sıkıntısını çok çektiler ve çok faul atışı şansı verdiler. Telekom bu bölümde tam dört dakika boyunca sayı bulamadı ve 12-2 lik seriyle 23-26 geriye düştü. Fenerbahçe Ülker'in bu dönemde tam saha baskı ve alan savunmasına dönmesi de bu skorun doğmasındaki en büyük etkenlerden biriydi. Devre de aynı tempoyla 34-27 sona erdi.

İlk periyod 3/4 üçlük atan Türk Telekom bu periyodda 0/5 çekti. Fenerbahçe Ülker de tam ters şekilde 4/5 üçlük atınca film biraz koptu.

İkinci yarıda da Türk Telekom'un skor sıkıntısı devam etti. 3 dakika boyunca skor bulamadılar. İkinci periyodla beraber 14 dakika geride kalmıştı ve Telekom sadece 10 sayı bulabildi. Damir'in üçlüğü de skoru 31-41'e getirdi. Üç dakikada yakaladıkları 9-0 lık seri onları oyuna döndürüp skoru 43-41'e getirdi. İşte bu bölümden sonra da Fenerbahçe Ülker kaçtı, Türk Telekom kovaladı. Son periyodda bir ara fark yine 7 sayıya çıktı ama içerde Semih Erden'i iyi savunan Telekom maçı dengeye getirdi. 38 saniye kala skor 62-65 iken Bekir'in kaçırdığı bomboş üçlük de maçı Fenerbahçe Ülker'e getirdi. Son dakika taktik faullerle geçti. O ana kadar 3/11 ile serbest atış atan Fenerbahçe en kritik serbest atışları başarıyla kullandı ve zorlu deplasmandan galibiyetle ayrıldı. Mrsic'in 1.9 saniye kala ilk serbest atışı kaçırmışken ikincisini neden soktuğunu ise anlamış değilim. 1.9 saniyede ribandu alıp karşı sahadan ikilik atmak zaten imkansızdı ama Mrsic atışı yapmayı tercih etti. Son saniyede uzak mesafeli bir üçlük onu bitirebilirdi.

Maçın ilginç notları vardı. Türk Telekom bir ara 4 yabancıyı sahaya sürdü ama mola alarak teknik faulden yırttılar. Maç sonu molalarının kalmaması sebebiyle de son hücumu orta sahaya taşıyamadılar. Tanjevic'in maçın son periyodunda hiç mola almaması da çok enterasan bir noktaydı. Yok artık kafa kafaya geçen maçın son periyodunda nasıl mola kullanmaz diyecekler için de tabloyu ekleyeyim ;

Maç sonu Telekom Güçlüler(!) "Özyer İstifa","İstanbullu Hoca İstemiyoruz", "Ercüment Sunter Ooooley" tarzı tezahüratlar yaptılar ama ben bu sene ilk defa Telekom'u bu kadar istekli gördüm. Belli bölümlerde iyi savunma yaptılar, savaştılar ve içeriyi iyi kullandılar. Ama maç içinde büyük kopukluklar yaşıyorlar, bunu acilen çözmeleri gerekiyor. Fenerbahçe Ülker eksikti ama önemli bir galibiyet aldı. Tanjevic'in kriz anlarında mola almamak gibi bir tercihi var ama bugün nasıl mola almadığını hala anlamadım. Spartak maçı Türk Telekom için ve Murat Özyer için dönüm noktası olacaktır diye düşünüyorum. O maç da kaybedilirse istifa edebilir. Semih Erden'e değinmeden bitirmeyeyim. Mükemmeldi bugün. Kendisinden hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum hala ama bugün çok iyiydi,takımını sırtladı. Ama herzamanki gibi istikrardan yanayız. Maçtan çektiğim resimlerle yazıyı noktalayayım, videoları daha sonra eklerim. Detaylı istatistikler burada.

Türk Telekom (68): Kris Lang 8 (2 ribaund), Serkan Erdoğan 8 (2 ribaund- 3 asist), Lamayne Wilson 5 (5 ribaund), Bekir Yarangüme 6 (3 ribaund- 3 asist), Tutku Açık 7 (1 ribaund- 2 asist), Hüseyin Beşok 16 (5 ribaund), Andre Owens 4 (2 ribaund- 4 asist), Soner Şentürk (1 ribaund), Ersin Dağlı 10 (3 ribaund- 2 asist), Demond Mallet 4 (2 ribaund- 4 asist)

Fenerbahçe Ülker (70): Ömer Onan 6 (3 ribaund- 1 asist), Rasim Başak 3 (2 ribaund- 1 asist), Semih Erden 10 (9 ribaund), Gordan Giricek 14 (2 ribaund- 4 asist), Damir Mrsic 9 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 8 (3 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 11 (5 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 9 (6 ribaund- 2 asist)


Vekillerle eski basketbolcuların maçından ;


0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...