Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

27 Aralık 2009 Pazar

R.Madrid: 57 - Regal Barcelona: 79 (El Tecavüz)

Bu tip durumlar için güzel bir söz var; "Veni,vidi,vici..." Barcelona geldi,gördü ve yendi demek isterdim ama yenmekten biraz daha ileriye gittiler. Van Den Spiegel, Reyes, Hansen, Llull ve Jaric olsa böyle olmazdı diyenler olacaktır, tabi ki olmazdı ama bu Barcelona'nın suçu değildi. Üstelik Barcelona onlar oynasa bile galip gelebilirdi. Real Madrid Kaukenas, Bullock ve Velickovic'e göbekten bağlı demiştim üçü ancak 17 sayı üretebildiler. Şutu olmayan Rubio kaç attı peki? 18! İstatistik hatası değil, şaka da değil tam 18 sayı attı, 7 de asist yaptı. Bir basket daha atsa derbinin en skorer ismi olacaktı. Maçın başında Lavrinovic Barcelona'ya kafa tuttu ama sonradan motor durunca ufaktan fark açılmaya başladı. Barcelona fark 20+ olduktan sonra da oyunu rölantiye aldı, fazla sıkmadı. İkinci yarı bir ara 6-0 lık seriyle fark 13'e indi. Bu ikinci yarının başlamasından sonraki 4 dakikaya tekabül ediyor. Aynı zamanda Barcelona'nın sayı üretemediği 4 dakikaya. Ama önce Rubio, sonra da Navarro'nun üçlüğü farkı 19'a getirince Real Madrid de direnmeyi bıraktı. Tarayıcınız birkaç dakika donar sayfa açamazsınız bazen. Sakin olup beklerseniz düzelir, ama tıklamaya devam eder sinirle saldırırsanız bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalırsınız. Pascual sakince beklemeyi tercih etti, takımı açılınca da bıraktığı yerden devam etti.

Ayakta alkışlanacak bir Fran Vazquez gerçeği var. Kariyerinin tamamında olduğu gibi yine benchten geldi, yine oyuna damgasını vurdu, yine Rubio ile birlikte alleyhoop şov yaptı. ACB sitesinden bugüne kadar kaç alleyhoop yapmışlar bunun rakamlarını bekliyorum. İlginç rakamlara imza atıyorlar, illa bir piskopat bunu da yapacaktır. Elimde tüm maçlar olsa ben yaparım ama malesef imkanlar kısıtlı. Her maç en az 2-3 kere yapıyorlar, rakip bilmesine rağmen Rubio o kadar mükemmel atıyor, Vazquez de o kadar mükemmel yükselip tamamlıyor ki çaresiz kalıyorlar. Sezon başı isteksiz görünen ve sadece dış atış atan Morris son maçlarda savunmasını iyice sertleştirdi. O da ayrı bir alkışı hak ediyor. Bugün de 3 blok yaptı, Velickovic'i de resmen bloğuyla aşağıladı. Real Madrid'de bugün Dasic'in oynamasını bekliyordum,ilk beş çıktı. 25 dakika da süre aldı. Sakatlar düzelince Messina bir daha yüzüne bakar mı bilmiyorum ama bugün istekliydi. Biraz Garbajosa, kontrolü kaybedene kadar da Lavrinovic. Gerisini koy battal boy poşete, at çöpe. Hepsi kötü oynadılar. Karşılarında deli bir savunmanın olmasının da etkisi çok fazla tabi. Son hücumda bile Real Madrid'e 24 saniyede potayı göstermediler. 22 sayı öndeyken ve 26 saniye kalmışken. Buna ancak şapka çıkartılır, saygı duyulur.

Bir de maça şu açıdan bakmak lazım. Türkiye'de örneğin Fenerbahçe Ülker maçlarında bunu çokça yaşıyoruz. Karşı tarafın pota altı kadrosu kötü olmasına rağmen varsa yoksa dış şut zorlanan maçlar oluyor. Bugün Real Madrid'in aksayan tarafı neresiydi, pota altı. Eksikler önemliydi ve Barcelona dibine kadar pota altını kullandı. Doğru basketbolu ancak doğru oyuncular oynar, onlara da ancak doğru koçlar oynatır. ACB'nin her maçı olduğu gibi bu maçı da ders niteliğindeydi.

36-22 ribaund, 17-10 asist üstünlüğü farkı getirdi, olması gereken de buydu. Pascual dört oyuncuyu istediği an gerçek 1 numara gibi kullanabilecek bir kadroya sahipken Messina'nın sadece iki oyun kurucuya sahip olması, birinin de sakat olması Real Madrid'i freni patlamış kamyon gibi savurdu. Messina'nın kafasında bu düşünce var ama ne Vidal'den ne de Bullock'tan 1 numara olmaz. Ayrıca Bullock-Messina arasında bir huzursuzluk var tabi. Eğer ben buluttan nem kapmadıysam bu ikilinin yolları ayrılabilir ve Messina Landgon'a saldırabilir. Buraya not düşelim, belki olur belli mi olur. Kaukenas da oyunun skor yönüne ağırlık verince bir tek Prigioni yetmiyor. Devrede Real Madrid'in 1/8 üçlüğü, Barcelona'nın 16/21 saha içi isabeti vardı. Tablo şunu gösterdi; Barcelona açığı yakaladı ve affetmedi. Katalanlar için herşey mükemmel gidiyor ama Real Madrid 2010'a kabus gibi giriyor. Bakmayın Eurolig'deki tabloya, yolunda gitmeyen şeyler var. Ama Messina düzeltir, hizaya getirir ona da şüphe yok. Detaylı istatistikler burada.


Link

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Başlık sana yakışmadı.

Yarın öbürgün bu Barcelona'lılar güneydoğu bölgesine gidip katalan milli takımı adına maç yaparsa o zaman görürüm sizlerin Barca aşkını.

maliano dedi ki...

Başlıkta abes bir durum yok ki, basketbolda bu tip durumlar için kullanılan tabir budur her zaman..Ben ayrıca Real Madrid'i destekliyorum eski postlarımdan bilmen lazım, sadece güzel basketbolun hakkını verdim :) Konuyu siyasete çekmeyelim lütfen ;)

Radagast dedi ki...

kürtlerle katalanları karşılaştırabilirsin ama kürt/terörist ayrımını oturtman lazım kafanda.

maça gelince; başlığı görünce kahkaha attım :) bu başlığı sonuna kadar hakeden bir maç oldu. rubio mükemmel oynadı, velickovic'te var mıydı yok muydu belli değil. messina ayıklasın pirincin taşını artık, takımın devre arasına girerken tökezlemesi şansına oldu biraz.

HotSauce21 dedi ki...

başlıkta,barçada harika

rubio,senden çocuğum olsun istiyorum...

Adsız dedi ki...

o degil de "sutu olmayan rubio" lafi agir olmus biraz. duyan da hakan demirel gibi sanacak...

Adsız dedi ki...

Ellerine saglık mali süper olmus özellikle baslık aynen öle yaptı barca:)bide rubio nun sutu yokki bunda bir agır lafta yok bence dünya alem bile biliyor sutu olmadıgını hatta tanjeviç bile hatırlarsan ispanya türkiye macında savunmada rubionun sutunu riske etmişti ve o macı kazanmıstık:)

Rechep....

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...