Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker : 61 - Asvel : 68 Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin Ömer'in yokluğunda beşi Semih-Mrsic-Emir-Kinsey-Ömer Aşık, Asvel'in beşi de Dixon-Lukauskis-Campbell-Marshall-Traore oldu. İki takım da Ayhan Şahenk'e takılarak başladılar ve beş dakikada sadece fast breakten Ömer Aşık'ın smacıyla 2 sayı bulabildiler. İlk dakikalarda göze çarpan Emir Preldzic'in bireysel oyunuydu. Topların merkezinde hep o vardı, ya attı ya da dağıttı. 5 dakika geride kaldığında 0/8 Asvel, 1/7 de Fenerbahçe Ülker yüzdesi vardı. Ayhan Şahenk potalarına neden bu kadar vurgu yaptığım ve maçın tamamının kaderini nasıl değiştirdiği de bir kez daha net olarak görüldü. Bu yüzdeler zaten Asvel'den beklenen yüzdelerdi ama Fenerbahçe Ülker topu içeri indirmediği için skor sıkıntısı yaşadı. Beşinci dakikada gelen Tanjevic molasının hemen ardından da Asvel pota dibinden dört sayı bulup, bu eziyete son verdi. Tanjevic de skor sıkıntısını çözmek için Rasim-Semih,Greer-Mrsic değişikliğine gitti. Ama Semih oyuna girmesine rağmen arka arkaya iki hücum ribaundu ile Asvel, pota altından 4 sayı buldu. Son ikibuçuk dakikaya 8-10 önde giren Asvel'in sayılarının tamamı pota dibinden oldu,bu da Fenerbahçe Ülker açısından oldukça trajikomikti. Zaten Fenerbahçe Ülker'in attığı sayıların altısı serbest atışlardan geldi. Asvel erken faul hakkını doldurmanın sıkıntısını tabelada fazlasıyla çekti. Ne zaman pota altını kullanmaya başladı,Fenerbahçe bir anda 14-10'la öne fırladı. Çeyrek de karşılıklı penetrelerle 16-14 bitti. Çeyreğin en dikkat çeken yanı yenilen 14 sayının tamamının pota altından olmasıydı. İkilik olmasını geçtim tamamı boyalı bölgenin içinde pota dibiydi. Halbuki bunu bizim yapmamız gerekiyordu.

Tanjevic pota altındaki sıkıntıyı gidermek için Ömer Aşık'ı çıkarıp Oğuz Savaş'ı alarak periyoda başladı. İkinci çeyrek de Jeanneau'nun ve maçın ilk üçlüğüyle açıldı.Oğuz hücumda da katkısını fazlasıyla yaptı,hemen pota altından iki basket buldu. İlk üç dakikanın geride kalan 10 dakikadan farkı Fenerbahçe Ülker'in pota altını kullanmaya devam ederken, Asvel'e aynı şansı kendi pota altında vermemesiydi. Pota altında savunma sertleşince Asvel de dışarıya yönelmek zorunda kaldı ve üç tane başarısız üçlük denemesinde bulundu. Hücum sıkıntısı kabak gibi ortada olunca Collet de molayı aldı. Bundan önce Samnick'i oyuna almıştı ama o da Asvel'e istediği sertliği getirmedi. Fenerbahçe 9-0 lık seriyle 25-17 öne geçti bu bölümde. Marshall ve Kangur'un basketleri farkı 6'ya indirdi ama Oğuz'un 5 sayısı skoru 32-21 yaptı. Giricek de bu bölümde 5 sayıyla önemli katkı yaptı. Lukauskis'in 5 sayısıyla Asvel 9-2 seri yakalayıp farkı 5'e indirdi,devreye de 34-30 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle girildi.

İlk yarının en dikkat çekici istatistikleri iki takımın üçlük yüzdeleriydi. Fenerbahçe Ülker 1/9, Asvel de 1/8 ile üçlük attı. İki takım da dışarıyı pek fazla kullanmamaya çalıştı ama bu yüzdeler de gerçekten çok fenaydı. Fazla süre bulamayan Jeanneau ve Oğuz'un üçlük atmayı başarabilen iki isim olması da bir başka enteresan nokta oldu.

İkinci devre de Asvel serisi kaldığı yerden devam etti. İlk 5 dakikanın sonunda Asvel 35-39 öne geçti. Bu periyodda 7-1, toplamda da 16-1 lik seriyi de Greer'in üçlüğü bozdu. Bu üçlükle beraber Fenerbahçe Ülker'in üçlük yüzdesi de 2/12 oldu. Hemen Kangur'un cevabı geldi. Ben bu basketi anlayamadım arkadaş. Bu takımda Kangur'un dış tehdit olduğunu bilmeyen var mı? Olduğunu sanmıyorum ama Kangur çizginin gerisinde bomboş ve kimse üzerine gitmiyor. Bir oyuncunun potansiyelini bilmek için illa Kleiza gibi meşhur mu olması gerekiyor? Greer efendi bir kez daha savunma denen şeyi sallamadığını bu pozisyonda gösterdi. Son dört dakikaya 40-43 Asvel üstünlüğüyle girildi. Kangur bu sefer de hücum ribaundu alıp havada smaç bastı. Bu yüzden de bir selam Fenerbahçe Ülker uzunlarına gelsin. Allahtan Ömer Aşık'ın ardarda 5 sayısı geldi de son bölüme 47-49 gibi ufak bir farkla girildi. Son 10 dakikaya girilirken üçlük yüzdeleri yine muazzamdı.2/13 Fenerbahçe Ülker,2/11 Asvel...

İki takım son bölümde muazzam yüzdelerini geliştirip birer üçlük daha kaçırarak başladı. Ömer'in pota dibi atışına Kangur'un üçlüğüyle yanıt geldi ama nedense Kangur'un ikinci üçlüğüne de el kalkmadı. Semih sadece izlemekle yetindi. Ama Fenerbahçe Ülker'in bir avantajı vardı. 7:15 kaldığında Fenerbahçe Ülker'in faulü yokken,Asvel 4 takım faulünü doldurdu,Traore de üçledi. Çetin Yılmaz'ın "Hadi Oğlum" isyanıyla beraber de Giricek'in üçlüğü geldi. Fenerbahçe uzun bir süre sonra 52-52 beraberliği yakaladı. Benchte yosun tutan Oğuz Savaş da bu dakikada oyuna girdi. Hal böyle olunca da tek uzun kalan Asvel'de Semih'i savunma görevi Campbell'a kaldı. Yaşlı kurt Mrsic'in kaçan 5 üçlükten sonra altıncıda başarılı olması,ardından da attığı turnike maçı 57-58'e getirdi. Marshall da bu bölümde 6 sayıyla öne çıktı. Mrsic öne çıktı ama maçın anahtarı bu değildi. Zaten arkasından da iki üçlük kaçırdı,Emir de iki top kaybı yaptı. Emir'in molada sandalyeleri yumruklamak yerine daha sakin olması,Mrsic'in de gaza gelmemesi gerekiyordu. Asvel de ikramlarda bulundu ama Fenerbahçe Ülker hücumda berbat oynayınca maçın sonunu iyi getiren Asvel maçı 61-68 kazandı ve ikili averajda da Fenerbahçe Ülker'i geride bıraktı. Fenerbahçe Ülker ne faul avantajını ne de Semih'le matchup avantajını kullanamadı.

Maç sonu rakamlara bakıyorum gerçekten inanılmaz. 4/20 üçlük atmış Fenerbahçe. Yani anlamadığım birşey var. Ne zaman Ayhan Şahenk'te dış atışlara bağımlı oynasan kaybediyorsun böyle bir gerçek var ama maçın sonlarında ısrarla dış atış deniyorsun. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Peki küçümsediğimiz Asvel ne yaptı son dakikalarda ? İçeriyi kalabalık tuttu ve Fenerbahçe Ülker'i dış atışlara zorladı. Bir kez top içeriye indirildi onda da Dixon Oğuz'a "Sen o topu ver bakalım" dercesine elinden aldı. Bu kadar kolay geçilirsen, rakibinden pota altında bu kadar üstünken onlara boyalı bölgede şov yaptırırsan liginde galibiyet almakta zorlanan Asvel gelir 10 sayı geriden,evinde seni altına alır. Burası Eurolig burada mücadele etmek zorundasın,akıllı oynamak zorundasın. Bunların hiçbiri bugün Fenerbahçe Ülker'de yoktu. Önlem mi? Ya ne önlemi boşverin önemli olan Kazım'ın partileri, Önder'in kesikleri. Basketbol şubesinde herşey güllük gülistanlık önleme gerek yok ki. Tutup kolundan getireceksin Vujosevic'i,tek bir hamle başka birşeye gerek yok. Detaylı istatistikler burada.

FENERBAHÇE ÜLKER (61): Rasim Başak (2 ribaund), Semih Erden 2 (7 ribaund- 3 asist), Gordan Giricek 10 (2 ribaund- 2 asist), Damir Kaan Mrsic 7, Lynn Greer 11 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 9 (2 ribaund), Tarence Kinsey 9 (4 ribaund), Ömer Aşık 11 (7 ribaund), Serhat Çetin, Emir Preldzic 2 (7 ribaund- 4 asist)

ASVEL LYON VILLAURBANNE (68): Mindaugas Lukauskis 12 (4 ribaund- 3 asist), Aymeric Jeanneau 5 (1 ribaund- 1 asist), Ben Dewar, Ali Traore 12 (4 ribaund), Eric Campbell (2 ribaund- 1 asist), Kristjan Kangur 16 (3 ribaund), Bangaly Fofana 1 (1 ribaund), Rawle Marshall 15 (6 ribaund), Bobby Dixon 7 (3 ribaund- 3 asist)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

vujosevic süper tercih olur o kesin de bu saatten sonra tanyeviç in yerine daum geçse daha başarılı olur

Adsız dedi ki...

Yorumlarınızı hiç beğenmedim. Çıkmayın siz radyoya falan . Az gelişin be :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...