Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Eurolig'de Günün Tahminleri (2 Aralık)

.Orleans - Olympiakos

Şimdi kadrolara ve gruptaki maçlara bakıldığında Olympiakos bu maçın çok ağır favorisi. Ancak bu maçla ilgili önemli bir detay var. Geçtiğimiz hafta Partizan deplasmanında Olympiakos çok laubali bir oyun oynadı, rakibin küçümsedi bu bunun da faturasını ağır ödedi. Maçın tamamını izledim ve şu net olarak görüldü ki Olympiakos savunma anlamında hiçbirşey koymadı. Bundan nasıl bir ders çıkardıkları hem Giannakis ve Vujcic'in maç öncesi sözlerinde, hem de haftasonu oynanan Panathinaikos maçında çok net olarak görüldü. Olympiakos kendinden beklenmeyen bir savunma yaptı ve Panathinaikos'un oyun düzenini tamamen bozdu. Giannakis ve Vujcic de resmi siteye yaptığı açıklamalarda rakibin rahat olacağını,bu sebeple çok iyi konsantre olmaları gerektiğini,rakibi küçümsememeleri gerektiğini açıkladı. Bir kere Olympiakos'a karşı yapmanız gereken en son şey rahat oynamaktır çünkü müthiş bir ofansif güçleri ve hızlı oyun tempoları var. Orleans bunu ilk maçta yaptı ve çok farklı yenildi. Bugün de aynısını yapacaklar çünkü kadroları daha farklı bir oyun sistemine müsait değil. Ben bugün Olympiakos'un özellikle pota altındaki büyük kalite farkını değerlendirerek maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olmasını bekliyorum. Orleans zaten pota altı oldukça zayıf bir takım ve karşılarında Vujcic,Sofo, Boroussis,Glyniadakis gibi birbirini tamamlayan çok kaliteli uzunlar var ki uzun süredir sakat olan Mavrokefalides'in de iyileştiği söyleniyor. Tek eksikleri babasının cenazesi için Amerika'da bulunan Childress. O açığı da çok rahat kapatabilirler. Yüksek oran isteyenler ilk yarı 2 maç sonu 2 deneyebilirler ama ben ilk yarı -5.5 Olympiakos tercihini seçeceğim. Orleans Partizan deplasmanı hariç hiçbir Eurolig maçında ilk devreyi 10 sayı farkın altında kapatamadı. Ayrıca ligde oynadıkları 9 maçın 5'inde de aynı durum sözkonusu. Bugün de tablonun değişkenlik göstereceğini sanmıyorum ve Olympiakos ilk yarı 2 tercihini gayet iyi buluyorum.

OLYMPİAKOS İLK YARI -5.5 @ 1.70 (İddaa)

Real Madrid - Khimki

İlk maçı Rusya'da Khimki uzatmalarda kazanmıştı. Bu maçla ilgili tercihim de 156.5 alt olacak. Real Madrid sezon başından beri sakatlıklarla boğuşuyordu ve bugün sanırım Reyes'in de dönüşüyle ilk defa tam kadro mücadele edecekler. Gerçi Kaukenas'ın solunum yollarında bir sıkıntı olduğu ve oynamayacağı yazıldı ama ne kadar doğru bilemiyorum. Aynı şekilde Khimki'de Raul Lopez'in iyileşmesiyle tam kadro olacak. Real Madrid son maçlarda skor olarak yüksek rakamlara ulaşsa da takım olarak çok iyi savunma yapıyorlar. Zaten Messina çalıştığı her takımda savunmayı karakter olarak takımına yerleştiren bir koç. Khimki de aynı şekilde çok sert savunma yapan bir takım. Zaten ilk maçları da 72-72 ile uzatmaya gitmişti. Khimki'nin son Prokom maçını izledim. Prokom gibi oyun stratejisini tamamen hücum üzerine kurmuş bir takımı bile 67 sayıda tutmayı başardılar.Bütün maç aynı disiplinle oynadılar. Her iki takımın hocası da maç öncesi görüşlerinde savunmanın öneminden bahsettiler hatta Scariolo biraz daha abartarak "çok sert savunma" tabirin kullandı.Real Madrid grup liderliğini istiyorsa Khimki'yi en az 4 sayıyla yenmek zorunda çünkü ikiliaveraj çok önemli. Bunun yolu da rakibi durdurmaktan geçiyor.Reyes'in de dönüşü önemli çünkü dışarı çıkabilen,savaşan bir oyuncu ve rakipte Jankunas gibi hem sert oynayan hem de dışarıdan çok isabetli atabilen bir 4 numara mevcut. Garbajosa'nın kırılgan oyunu onu durdurmaya yetmeyebilirdi bu açıdan Reyes'in dönüşü Real Madrid adına çok olumlu. Ben savunmaların konuşacağını ve maçın düşük skorla biteceğini tahmin ediyorum. İki takımın da 80 i görmesi zor bir ihtimal görünüyor.

TOPLAM SAYI 156.5 ALTI @ 1.70 (İddaa)

Unicaja - Partizan

Bu maç için aslında ilk tercihim 149.5 alt yönündeydi ama maçla ilgili gelen haberler biraz daha Partizan'a kaymama neden oldu. Malaga'da Jimenez ve Archibald'ın grip oldukları açıklandı ki bu çok büyük ihtimal domuz gribi ve bugünkü maçta oynamaları beklenmiyor. İki oyuncu da çok çok kritik eksikler çünkü Printezis'in sakatlığından sonra 4 numaradaki açığı Jimenez fazlasıyla tamamlıyordu. Şimdi o bölge Rubio'ya ve 40 yaşındaki Lewis'e emanet edilecek. Archibald da Freeland'le beraber takımın iki 5 numarasından biriydi ve dakikaları hemen hemen eşit paylaşıyorlardı. Malaga'nın yaşadığı dezavantajın bir benzerini de haftasonu Partizan yaşadı. Maric Adriyatik Ligi'nde Olimpija'ya karşı forma giymedi ama rahat kazandılar. Bugün Maric'in ve uzun bir süredir sakat olan Bozic'in oynaması bekleniyor. Takım kaptanı Bozic de önemli bir skorer.Eurolig'e kötü başladı ama asla boş bırakılmaması gereken bir oyncu. Alt tercihi aslında bu maç için güzel bir tercihti ama bu iki uzunun olmayışı kısaların hücumda insiyatiflerini arttıracak ve bu da Malaga'nın yüksek skor bulmasını kolaylaştırabilir,aynı zamanda Partizan da karşılık verebilir çünkü hem Archibald,hem de Jimenez oyunun daha çok savunma yönünü ortaya koyan oyuncular ve her ikisi de savunmada sertliği arttırıyor. Ben bu sebepten dolayı eğer bir aksilik olmaz Maric oynarsa Partizan'ın pota altında Maric'le ve Vranes'le Malaga'ya üstünlük sağlayabileceğini, Rasic ve Kecman gibi tecrübeli oyuncuların yanında Dekic, Jan Vesely gibi genç,Malaga temposunu kaldırabilecek oyuncuların varlığı sebebiyle Partizan'ın kolay teslim olmayacağını, hatta geçen hafta Olympiakos'a yaptığı gibi sürpriz bir galibiyet çıkararak Malaga'nın yenilmezliğine son verebileceğini düşünüyorum. Bu sebepten maç sonu 13.5 Partizan handikapı gayet iyi görünüyor. Tabi şunu da unutmamak gerekir ki bilgi akışı Avrupa Basketbolu için kolay sağlanamıyor ve zaman zaman sakat denilen oyuncular oynayabiliyor. Ama ne olursa olsun ben Partizan'dan önemli bir direnç bekliyorum ve 13.5 handikap da bu maç için gayet güzel.

PARTİZAN +13.5 @ 1.70 (İddaa)

5 yorum:

mozlu dedi ki...

caja laboral-roma macına roma diyorum ne dusunuyorsun..

http://sporingen.blogspot.com/

maliano dedi ki...

Tamamen uzak durulacak bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum :)

mozlu dedi ki...

betssonda romaya 4,25 verıyor cok cezbetti :)

http://sporingen.blogspot.com/

mozlu dedi ki...

ayrıca antuda senı okuyoruz burda senı okuyoruz..arada sırada biz de siteye bekleriz http://sporingen.blogspot.com/

maliano dedi ki...

Geliriz tabi ;)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...