Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Aralık 2009 Cuma

Eurolig'de 3 Aralık Görünümü

.Eurolig'de 6. hafta bu akşam oynanan yedi maçla tamamlandı. Sürprizsiz geçen bir akşam oldu ama kritik maçlar vardı. Skorlar şu şekilde ;

Montepaschi vs. Cibona Zagreb : 90-64
Regal FCB vs. Fenerbahce Ulker : 89-55
Asvel Basket vs. Zalgiris Kaunas : 77-67
Efes Pilsen vs. Lietuvos Rytas : 77-62
U. Olimpija vs. Maccabi Electra : 65-82
Panathinaikos vs. AJ Milano : 80-68
EWE Baskets vs. Asseco Prokom : 80-82

Günün ilk maçı Panathinaikos ve AJ Milano arasında oynandı. Acker ve Petravicius bu maçta da oynamadılar. AJ Milano buna rağmen maçın son periyodunda müthiş bir geri dönüş yaparak farkı 6 sayıya kadar indirdi ama maçın sonunu getiremediler. Tabi bunda bütün maç çift haneli farklarla geride olmalarının da payı büyüktü. Panathinaikos çok rahat oynayarak kazandı,pek sıkmadı. Gerçi o geri dönüş esnasında ufak çaplı bir telaş yaşandı ama toparlanmayı başardılar. AJ Milano toplamda 30 faul yapıp rakibine 33 faul attırınca kaybetmesi de pek sürpriz olmadı. Panathinaikos adına Pekovic 16 sayıyla en iyi isimdi ama ben Batiste'i de çok beğendim. Saras da uzun bir süre sonra sahalara döndü. Maçın en ilginç anı Mike Hall'un topu çevirmek isterken Panathinaikos kızları Fun Patrol'a bodoslama dalışıydı. Sakatlandım ayakları yaptı ama inandırıcı olmadı tabi. Maciulis de 17 sayıyla Milano'nun ve maçın en skorer ismi oldu. Acker ve Petravicius bir an önce dönmezse işleri giderek zorlaşacak.

İki kendi halinde takımın maçında Prokom Oldenburg'u deplasmanda yenip rövanşı aldı. Herzamanki gibi Woods ve Logan öne çıktılar ve 82 sayının 44'üne imza attılar. Logan aynı zamanda 8 de asist yaptı. Oldenburg'da da 6 oyuncu çift hanelere ulaşmış ama bireysel oyunun fendi kollektiviteyi yenmiş. 6 saniye kala Woods'un aldığı hücum ribaundu çok kritik olmuş ve son saniye üçlüğü girmeyince de Prokom maçı kazanıp AJ Milano'yu altına aldı. Dışarıdaki AJ Milano maçını kazanırlarsa grubun en büyük sürprizini gerçekleştirebilirler.

Gecenin en önemli maçlarından biri Fransa'da Asvel ve Zalgiris arasındaydı. Asvel beklemediğim kadar iyi bir savunmayapıp hücumda da özellikle üçüncü periyod çok etkili olunca maçı da kazanmayı başardı. 5/11 üçlük isabetleri var,bunun yanında Bobby Dixon maç boyu sadece 4 atış kullandı. Hal böyle olunca Asvel de bunun karşılığını aldı. Marshall 20 sayıyla Asvel'i sırtladı, Lukauskis de çok kritik anlarda çaldığı toplarla Zalgiris'in direncini kırmadı. Oynaması şüpheli olan Salenga 25 sayıyla en skorer isim oldu. Marcus Brown çok kötü atınca Zalgiris de oyundan erken koptu ve farkı son anlarda biraz eritmesine rağmen Asvel'i yakalayamadı. Maçın sonunda Asvel farkı 19 sayıya çıkarıp ikili averajda öne geçme şansını da yakaladı ama 9-0 lık Zalgiris serisi buna izin vermedi. Eşitlik durumunda Top 16'ya Zalgiris gidecek.

Siena Cibona önünde uzun süre yenik oynayıp,devreye de geride girince acaba sorusu akıllara geldi ama ikinci yarıdaki 56-28 lik seri beyinleri fazla yormadan olayı noktaladı. Siena'da 10 oyuncu yakın süreler aldı ve 5 oyuncu çift hanelere ulaştı. Zaten bu tip maçlar rotasyonda dengenin doruğa ulaştığı maçlar olur. %54 Siena yüzdesine karşı Cibona'nın %20 üçlük yüzdesi de farkın izahı. 8 tane fazla üçlük farkı yaratan etken olmuş. Marko Tomas ve Gordon düşük yüzdelerle oynamışlar ama Andric parlamış. 14 sayı ve 7 ribaund bu sezon onun adına en yüksek rakamlar.

Haftanın en tartışmalı maçı da Olimpija ve Maccabi arasında oynandı. Maccabi adına çalınan düdükler bir ara seyircileri çileden çıkardı ve sahaya madde yağmaya başladı. Tartışmalı kararlar esnasında Zdovc masaya tepkisini abartınca oyundan atıldı. Olimpija buna rağmen kafa kafaya oynadı ama son periyodda Maccabi öyle bir seri yakaladı ki suni fark da ister istemez oluştu. Maçı izlediğiniz zaman bu farkın nasıl oluştuğuna şaşırabilirsiniz. Son 5 dakikada gelen 17-4 lük Maccabi serisi İsraillilere grup liderliği için önemli bir avantaj sundu. Perkins ve Eidson maçın son anlarına damga vurdular,hızlı oyunla Olimpija'yı bitirdiler. Becirovic serbest atışlar hariç 3/16 ile oynadı,takıma da duvar oldu. Maccabi'de ilk maçta olduğu gibi Anderson yine en skorer isim oldu.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...