Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Aralık 2009 Perşembe

Eurocup'ta Üçün Birine Koşar Adım

Salı günü oynanan Eurocup maçlarında tek galibiyet alabildik. Aynı zamanda Beşiktaş Cola Turka matematiksel olarak şansını kaybederken, Türk Telekom da işi oldukça zora soktu. Bu haftanın sonuçları şu şekilde ;

Galatasaray Cafe Crown - Alba Berlin : 93-79
DKV Joventut - Beşiktaş C. Turka : 108-92
Bizkaia Bilbao B - Turk Telekom : 81-75

Galatasaray ve Beşiktaş Cola Turka maçlarını takip edemedim ama Türk Telekom maçının büyük bir bölümünü izleme şansım oldu. Galatasaray Cafe Crown adına beklemediğim bir galibiyet oldu. Her zamanki gibi yabancılar takımı sırtlamışlar ve çok kritik bir galibiyet aldılar. Washington olaya noktayı koymuş resmen, zaten haftanın da MVP'si oldu. İş son hafta Teramo maçında ikili averaja kalacak gibi görünüyor. Tabi haftaya Galatasaray Cafe Crown Azovmash'ı deplasmanda yenebilirse son hafta galibiyet yeterli olacak, final maçına çıkılacak.

Beşiktaş Cola Turka Joventut'a ikinci defa farklı yenilerek Eurocup'a veda etti. Eksiklerden bir türlü istedikleri ritmi bulamadılar, zaten grupları da çok zordu. Mucizeyi başaramadılar diyebilirim. Son iki hafta formalite maçları olacak.

Türk Telekom bu sefer Banic'î durdurdu ama Markota'yı durduramadı. Sadece ilk periyodda 16 sayı üretirken Bilbao'nun da farkı erken açmasını sağladı. O durduğu zaman da Seibutis devreye girdi. Telekom adına söylenecek farklı cümleler yok. Bir ara 9-0,10-0 lık seriler yakaladılar ama bunlar biraz suniydi ve sonunu getiremediler. İkinci periyod başladığında Bilbao adına 7/11 üçlük isabeti vardı ama maçın geri kalan bölümünde 3/19 attılar. Farkın erimesini de bu isabetsiz üçlükler sağladı. Bilbao hem içeriyi, hem dışarıyı iyi kullanabilen bir takım. Hal böyle olunca oyunun tek tarafını oynayan Türk Telekom'un pek fazla şansı olmadı. Haftaya ikili averajda St.Petersburg'un üzerine çıkıp, son hafta Charleroi'yi yenip Rusya'dan iyi haber bekleyecekler. İşleri oldukça zor çünkü hem Zvi Sherf faktörü var, hem de Ruslar bu tip kritik maçları masa başında kazanıyorlar. Bilbao son haftaya lider girerse fazla sıkmadan kılıf uydurulabilir. Durumu bu hale getiren Telekom'un ta kendisi olunca fazla söz söylemek de bir işe yaramıyor. Umarım Eurocup'a devam ederler, biz de Avrupa keyfinden mahrum kalmayız.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...