Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Aralık 2009 Salı

Eurocup'ta 2. Hafta Sona Erdi

Eurocup akşamını 2 galibiyet,1 mağlubiyet ile kapadık. Türk Telekom ve Beşiktaş Cola Turka maçlarını kazanırken,iyi form yakalayan Galatasaray Cafe Crown'un rüzgarı İtalya'da kesildi.

Telekom biraz iyi savunma yapıp dışarıdan da yüzdeli başlayınca beşinci dakikayı 16-1 önde geçti,son bir dakikaya da 24-4 önde girdi ki bu 24 sayının 18'i üçlüklerden geldi. Fırtına gibi geçen ilk periyod da 24-6 Telekom üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıda da aynı şekilde 6 üçlük geldi ve Spirou ne olduğunu anlamadan devreyi 48-24 geride kapadı ve Telekom da bu üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyup 91-67 maçı kazandı. Bekir gecenin adamı oldu ve 24 sayıyla maçı tamamladı. Rakip potaya 6 üçlük gönderdi. Wilson da 5 üçlükle 25 sayı kaydetti. Skor güzel,istatistikler muazzam ama Telekom geleceğe dair hiç güven vermiyor. Bugün de 17/35 üçlük isabeti sağladılar ki bu geçtiğimiz günlerde Kazan'ın kırdığı rekordan 3 isabet eksik. Bu kadar dış şuta mahkum bir takım zaman geçip ciddi rakipler geldiğinde muhakkak tökezler diye düşünüyorum. Detaylı istatistikler burada.

Beşiktaş da çok önemli bir galibiyete imza attı. Maçın tamamı Bonn'un kontrolündeydi ve hep önde götürdüler. Son 3 dakika da 12 sayıyla öndelerdi ama Chatman Efes Pilsen'e yaptığı ikramı Bonn'a yapmayınca 88-88'le maçı uzatmaya götürdüler,orda da cezayı kesip 102-98 kazandılar. Chatman 1 saniye bile dinlenmeden 45 dakika sahada kaldı ve 35 sayı üretti,8 de asist yaptı. Aldığı 42 puanla da muhtemelen haftanın MVP'si olacak. Muratcan da yüksek yüzdeyle 19 sayı kaydetti. Fletcher,Engin ve Newley'in yokluğunda bu galibiyet çok değerliydi. Detaylı istatistikler burada.

Galatasaray da Teramo deplasmanında maçın tamamını yenik götürüp maçı da 95-87 kaybetti. Son dakikada 91-87 ile farkı 4 sayıya kadar indirdiler ama Rancik'in topu kaybedip,arkasından diskalifiye olmasıyla 8 sayı farkla yenildiler. Pozisyonu merak ettim,görüntüler gelince yaptığı hareketi de göreceğiz. Takımın 4 yabancısı Washington-Wilkinson-Rancik-Jasaitis 87 sayının 76'sını kaydetti. Yerlilerden katkı gelmeyince Galatasaray da fazla direnemedi. Wilkinson 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Alba Berlin grupta liderlik için favori durumda iken ikincilik için büyük önem taşıyan maçta bu 8 sayı farkı yemek Galatasaray için hiç iyi olmadı.Rövanşta bu farkı kapatmak için çok efor sarfetmeleri gerekecek. Detaylı istatistikler burada.

Gecenin diğer maçlarında Kazan Joventut'u deplasmanda yenerek gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attı. Alba Berlin de Azovmash'ı son saniyede Jarutis'in ikramıyla mağlup etti ve onlar da çıkmayı hemen hemen garantiledi. Azovmash adına Rizvic'in 6 bloğu dikkat çekici. Hapoel geriden geldiği maçta Naimy'nin müthiş oyunuyla maçı dengeye getirdi ama son topu Jeter kötü kullanınca Aris Dixon'la maçı kazandı. Telekom'un grubunda Bilbao evinde St.Petersburg'u rahat geçti. Banic'in yüksek performansı devam ediyor. Erman Kunter'in Cholet'i Rusya deplasmanında Dinamo Moskova'yı son periyodda yakaladığı 14 sayılık farkla mağlup etti.

1 yorum:

dejavu dedi ki...

Ağzınla kaybettirdin maçı bize. :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...