Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Aralık 2009 Çarşamba

Estudiantes : 82 - Real Madrid : 80 Kara Aralık

Dünkü derbi son haftaların en güzel maçlarından biri oldu. Son haftaların acılı takımı Real Madrid derbide Estudiantes'e de yenilerek 2009'u felaket bir biçimde noktaladı. Bu maçta Jaric ve Hervelle'i de oynattılar ama rakipleri o kadar istekliydi ki bütün maçı önde götürüp son anlarda geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmadılar. Önce Suarez'in son saniyedeki çok uzun mesafeli üçlüğü maçı uzatmaya götürdü. Uzatmaların son bölümünde de Jaric serbest atışlardan birini kaçırınca Clark son sözü söyleyip Estudiantes'e kritik bir galibiyet getirdi. Real Madrid'i boyalı alanda o kadar iyi kapattılar ki Messina'nın ekibi tamamen üç sayılık atışlarla ayakta durmaya çalıştı. 32 üç sayılık denemesine karşılık 31 ikilik denemeleri var ki Real Madrid gibi bir takım için dehşet verici istatistikler. Bu tip bir rakama (26>27) Türk Telekom Spartak deplasmanında ulaşmış, o maçı izleyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Jaric 41:42 oynadı, bu da kafası sağlam bir Jaric'in Messina rotasyonunun dışında tutularak 30 dakikanın üzerinde bir ortalama yakalayabileceğini işaret ediyor. Bullock'un iyi performansına karşılık Kaukenas çok kötüydü. Velickovic ve Hervelle de anlamsız top kayıplarına imza attılar. Estudiantes'de Caner-Medley iyiydi ama maçın yıldızı Clark ve Suarez oldular. Hem iyi oynadılar, hem de en kritik iki atışta elleri titremeden şutları soktular. Gerçi Suarez'inki biraz şansla karışıktı ama o anda topu sektirip mesafeyi kısaltmadan o noktadan şut denemek yürek ister.

Real Madrid'e anlaşıldı ki Aralık ayında yağmurlu havada su verilmeyecek. Şanslılar ki iki gün sonra yeni bir sayfa açma şansları olacak. Real Madrid'in Aralık karnesi ;

9 Aralık Prokom : 82 - Real Madrid : 76
13 Aralık Xacobeo : 78 - Real Madrid : 68
19 Aralık Caja Laboral : 80 - Real Madrid : 62
27 Aralık Real Madrid : 57 - Barcelona : 79
29 Aralık Estudiantes : 82 - Real Madrid : 80

Arada bir PAO galibiyeti var sadece. Messina geçen günkü Barcelona maçı sonrası "Skor önemli değil ama takımın isteksizliği beni hayal kırıklığına uğrattı." demişti. Bu maçtan sonra da "Yenildik ama takımın pozitif yönlerini gördüm. Maçı asla bırakmadık." dedi. Messina'nın iki günlük arada Polyanna ile ilişkisi oldu mu merak etmiyor değilim. Fuenlabrada - Oldenburg - Manresa programıyla Ocak ayına girecekler. Artık ACB'de liderliği yakalama şansları neredeyse kalmadı, en azından Eurolig'de liderliği bırakmazlarsa Top 16 için umut ışığı olabilir. Detaylı istatistikler burada. Maçın tekrarını izlemek isteyenleri de buraya alalım.

Estudiantes (82) : Oliver (6), Suarez (14), Caner-Medley (19), Popovic (12) , Jasen (15), Granger, Clark ( 16), Lofton , Beira.

Real Madrid (80) : Prigioni (12), Garbajosa (3), Bullock (18), Jaric (12) , Lavrinovic (12) , Vidal (3), Kaukenas (8), Hervelle , Velickovic (12).


Link

3 yorum:

f ı R a t dedi ki...

Ah real ah. Canlıdan reale oynamıştım bahiste ama olmadı işte. uzatmaya götüren Son saniye üçlüğü tamamen şanstı bence. Ama uzatmanın son saniyesindeki üçlük gerçekten güzeldi. Ah real ah yine yaktın beni

Adsız dedi ki...

önemli olan bu kadar adamı bir arada oynatabilmek, maliano gibi internetten ingilizce haberleri türkceye cevirip haber diye koymayı herkes yapar.

messina olmadı realle nasıl maliano bütün haberleri calıyorsa

maliano dedi ki...

hahaha çok azimlisin ama Adsız nickle yazacak kadar da yüreksiz bir eziksin :) Sen çevir de biz okuyalım, ben de vakit kaybetmemiş olurum böylece :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...