Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Avrupa'da Yılın Basketbolcusu Ödülü'ne Türk Adaylar

Gece gece güzel haberler geldi. FIBA Europe bu sene yılın basketbolcusu adaylarını açıkladı ve büyüklerde 16 kişilik listede bizden de Hidayet ve Ersan var. Ayrıca Efes Pilsen forması giyen Rakocevic de listede kendine yer bulmuş. Listeler "Erkekler","Genç Erkekler", "Bayanlar" ve "Genç Bayanlar" olarak hazırlanmış. Genç Erkekler'de de Enes Kanter listede. Bizi sadece erkekler bölümü ilgilendiriyor, bayanlar değerlendirmesini Sarayın Sultanları'na bırakalım.

Erkekler

Dirk Nowitzki
Erazem Lorbek
Ersan Ilyasova
Hidayet Turkoğlu
Igor Rakocevic
Ioannis Bouroussis
Juan Carlos Navarro
Lior Eliyahu
Marcin Gortat
Milos Teodosic
Nikola Pekovic
Novica Velickovic
Pau Gasol
Rudy Fernandez
Tony Parker
Vassilis Spanoulis

Genç Erkekler

Antoine Diot
Bojan Bogdanovic
Dejan Musli
Edwin Jackson
Enes Kanter
Jan Vesely
Jonas Valanciunas
Costas Papanikolaou
Kosta Koufos
Milan Macvan
Ricky Rubio
Robin Benzing
Sead Sehovic
Toni Prostran
Xavier Rabaseda

Erkeklerde gönül ister ki bizden biri alsın ama geçen sene ödülü alan Gasol bu yıl da ödülü alacak gibi duruyor. Çok başarılı bir sezonun ardından Eurobasket 2009'un da MVP'si seçildi ve takımını şampiyon yaptı. Listede bunların önüne geçecek bir oyuncu görünmüyor. Bir tek Spanoulis sürpriz listesinin başında yer alıyor. Final Four'un MVP'siydi, Panathinaikos'u şampiyon yaptı ve iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirip bronz madalya aldı..

Genç erkeklerde de Ricky Rubio ve Enes Kanter kapışacakmış gibi duruyor. Ricky Rubio geçen sene de bu ödülü almıştı. Ama listede acayip işler yapmış, tanımadığım bir isim olabilir o yüzden fazla ahkam kesmem yanlış olur.

Adayları incelemek ve oy vermek isteyenleri buraya alalım. Oylama Ocak ayında sonlanacak ve Şubat ayında da kazanan açıklanacak. Oyuncuların kulüplerinde ve milli takımlarında gösterdiği performans kazananı belirleyecek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...