Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Aralık 2009 Salı

Adriyatik'te Eurolig Kapışması

Adriyatik Ligi'nde bu haftasonu iki Eurolig takımı Partizan ve Union Olimpija karşı karşıya geldi. Hafta arası Partizan Olympiakos'u, Olimpija da Roma'yı mükemmel oyunlarla yendiği için her iki takımın da özgüveni zirvedeydi ama maçı Partizan 80-70 kazandı. İstatistiklere bakınca gözüme çarpan ilk şey Maric'in yokluğu oldu. Ama onsuz da tam kadro Olimpija'yı geçmeyi başarmışlar. Fark bir ara 48-25 ile 23 sayılara kadar çıkmış. İşin ilginç yanı Maric'in olmadığı bir Partizan'a karşı Olimpija Vidmar-Slokar-Bavcic-Golubovic gibi isimlerin tamamını oynatmasına rağmen ribaundlarda 34-22 ezilmiş. Tamam bu isimler de çok üst düzey uzunlar değiller ama karşınızda Vranes'in 29 dakika sahada kaldığı bir Partizan varsa bunu avantaja çevirmek çok da zor olmamalı diye düşünüyorum. Şu bir gerçek ki takımlar liglerinde ve Eurolig'de çok farklı oynuyorlar. Bunun en belirgin örneği de Unicaja Malaga. Belgrad Arena'da 22500 kişilik orduyu arkasına alan, 7000 kişilik Pionir Salonu'nda Olympiakos'u 6852 kişiyle deviren Partizan'ı bu maçta 2250 kişi desteklemiş. Bu da aynı ligin takımları olmalarına rağmen taraftarın maçın önemine bakış açılarını yansıtıyor. Çarşamba günü Partizan ve Olimpija Eurolig'de oynasa bu maça 7000 kişi gelebilir. Maçın detaylı istatistikleri burada.

Partizan 80 : Roberts 16, Sinovec , McCalebb 13, Kecman 18, Milošević 1, Rašić 8, Lučić , Mitrović , Božić 4, Vesely 2, Đekić 8, Vraneš 10.

Olimpija 70 : Ilievski , Bećirović 19, Klobučar 1, Bavčić 12, Đorđević , Kikowski , Aleksandrov , Vidmar 6, Slokar 6, Golubović 7, Ožbolt 14, Walsh 5.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...