Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

7 Aralık 2009 Pazartesi

ACB'de 11. Hafta Sonuçları ve Haftanın Görünümü

ACB'de 11. hafta geride kaldı. Zirvede Real Madrid ve Barcelona'nın hakimiyeti sürüyor ama bu hafta ilginç sonuçlar oldu. Sürpriz denir mi denmez mi bilmiyorum ama Xacobeo'nun deplasmanda Lagun Aro'yu mağlup etmesi ve Fuenlabrada'nın TRT 3'ten de canlı yayınlanan maçta Joventut önünde ezilmesi haftanın ilgi çeken sonuçları oldu. Haftanın sonuçları şöyle ;

Blancos de Rueda vs. Cajasol : 83-76
Granada vs. Regal Barcelona : 62-72
Caja Laboral vs. Estudiantes : 78-68
Fuenlabrada vs. DKV Joventut : 61-103
Suzuki vs. Gran Canaria 2014 : 81-66
Real Madrid vs. Power Elec. : 77-66
Lagun Aro GBC vs. Xacobeo : 65-69
Unicaja vs. Meridiano Alicante : 92-73
Murcia Bizkaia Bilbao Basket : 75-80

Real Madrid adına playback bir hafta oldu. Herkesin bol bol süre aldığı, Hervelle ve Dasic'in hiç oynamadığı, Velickovic'in öne çıktığı, geriye düştükleri ama vites arttırıp farkı yakalayarak bir daha bırakmadıkları bir maç oldu. Son haftalara oranla tek değişiklik Van Den Spiegel'in süre almasıydı. Messina gibi bir üstadın bu Van Den Spiegel'de ne bulduğunu hala anlamış değilim. Sahada pis işleri yapacak oyunculara ihtiyaç vardır ama hiç abartmıyorum Hervelle vatandaşının yaptığı işin iki katını yapar sahada. En azından Van Den Spiegel'in forma bulduğu bir takımda Hervelle'in forması emekliye ayrılır.

Zirvenin ortağı Barcelona'da da Rubio'nun sakatlığı haricinde herşey yolunda gidiyor. Wonderkid'in kalçasında ezilme meydana gelmiş ve yarın yapılacak testlerden sonra durum neticelenecek. Ciddi bir durumu yoksa o gelene kadar Lakovic süresini arttırıp idare edebilir. Ama uzun vadeli bir sakatlık Barcelona'yı ciddi şekilde etkileyebilir. Barcelona'da Morris, Granada'da Hendrix öne çıkan oyuncular oldu.

Malaga'da Jimenez ve Archibald döndü,bambaşka bir oyuna büründüler yine. Hücumda etkisiz görünen Freeland 23 sayı atmış,takım halinde de 92 sayı atmışlar. Çok kritik bir maçta Jimenez ve Archibald'ın ikisinin birden olmayışını kaderden başka bir şekilde açıklamak zor olsa gerek. Reneses'e sorsalar haftaiçi oynasınlar, ligde 3 hafta oynamasınlar derdi sanırım. Omar Cook da asırlar sonra %100'e yakın oynamış.

Caja Laboral da Estudiantes'i geçerken çok farklı bir maç çıkarmamış. Splitter ve Teletovic banko skoru üstleniyorlar. San Emeterio, Pau Ribas, English , Oleson falan da değişmeli olarak öne çıkıyorlar. 14/26 üçlük atmışlar, Barcelona maçından birşeyler kaptıklarını göstermişler. Ligde Real Madrid ve Barcelona'nın hemen arkasından geliyorlar ki olmaları gereken yer de orası zaten. Daltonlardan bir tek Malaga uzaklarda kaldı,onlar da yavaştan tırmanışı sürdürüyorlar.

Xacobeo sakatlanan Mark Jackson'ın yokluğunda Lagun Aro'yu deplasmanda yendi. Haftanın en ilginç skoru budur. Perşembe günü Lagun Aro kendi sahasında Bilbao'yu yenmişti. Bu galibiyet Xacobeo için altın değerindedir. Bir diğer ilginç sonuç da Fuenlabrada'nın kendi sahasında Joventut'tan 42 sayı fark yemesi oldu. İlk haftaların flaş takımı Fuenlabrada Fitch'in sakatlığından sonra bir dağıldı,bir daha da kendine gelemedi. Fitch de bugün iyi başladı ama sonradan sapıttı,1/8 üçlük attı. Joventut içeriyi,dışarıyı çok iyi kullandı ve çok rahat oynadı. Fark açıldıkça da daha rahat oynamaya başladılar.

Haftanın en ilginç detayı da Suzuki Manresa'lı Ruffin'in yaptığı 7 blok oldu. ACB'nin TV işinde sıkıntı yaşayan arkadaşlar olduğu için videoyu çekip youtube'a atmaya çalışacağım, olursa ayrı bir postla görüntüleri gösteririm.

Real Madrid ve Barcelona önümüzdeki haftayı da rahat geçerler, daha sonra Messina için doğum sancıları başlayacak. Önce Panathinaikos deplasmanı, arkasından Caja Laboral deplasmanı derken Oldenburg'la biraz nefes alıp Barcelona'yı ağırlayacaklar. Messina bu periyodu da kayıpsız geçerse son 200'e 15 boy önde giren at gibi kimseler yetişemez, arkasından döktükleriyle oynarlar.

Maçların özet görüntüleri ;

Blancos de Rueda vs. Cajasol : 83-76
Granada vs. Regal Barcelona : 62-72
Caja Laboral vs. Estudiantes : 78-68
Fuenlabrada vs. DKV Joventut : 61-103
Suzuki vs. Gran Canaria 2014 : 81-66
Real Madrid vs. Power Elec. : 77-66
Lagun Aro GBC vs. Xacobeo : 65-69
Unicaja vs. Meridiano Alicante : 92-73
Murcia Bizkaia Bilbao Basket : 75-80

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...