Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Kasım 2009 Perşembe

Unicaja Malaga - Efes Pilsen (Günün Tahmini)

Unicaja ACB'de 5'te 0 yapıp Eurolig'de 2'de 2 yaptı. İlginç bir karneleri var. Ama takımda değişmeyen bir şey var,o da savunmaları. Çok iyi savunma yapıyorlar ve takımdaki her oyuncunun savunma özellikleri hücum özelliklerinden fazla. Printezis geçen maç çok kötü sakatlandı,takımda taze eksik olarak bir tek o var ama onun yedeği Jimenez Avrupa'nın her takımında rahatlıkla oynayacak bir görev adamı,süresi uzarsa ki uzayacak, Printezis'ten çok daha faydalı olabilir. Efes Pilsen'de Shumpert'in ayağı burkuldu,hem de ciddi burkuldu. Normalde burkulmanın yaptığı şişme yüzünden ne kadar da erken müdahale yapsanız en az 2-3 gün üzerine basmamanız gerekir ama profesyonel bir kulübün elindeki sağlık imkanlarıyla Shumpert'i oynatıp oynatamayacağını bilmiyorum.Ama bence olmayacak. Bu da Efes Pilsen'in formda sıcak ellerinden birini eksiltecektir. Pota altında dengeli eşleşmeler var. Hatta Archibald-Freeland ikilisi Kasun-Kaya-Santiago üçlüsünün üstesinden bile gelebilir. Tabi Archibald'ın erken faul sıkıntısına girmemesi gerekiyor. Archibald ve Freeland sürekli değişmeli oynadıkları için bu sıkıntı da aşılabilir duruyor. Efes adına bir sorun Freeland'in uzak mesafeli şutunun olması ki Kaya da Kasun da dışarıya çıktıkları için bu da çok aşırı sıkıntı yaratmayabilir. Tek proeblem Freeland'ın fast breake çok çabuk çıkması. Bu iki videoda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Takımın pivotu 4 saniyede karşı potaya smaç basıyor.



Link



Link

Ayrıca Freeland ve Archibald çok savaşçı ve sert oynayan oyuncular. Bugün Kasun sinirlerine hakim olamazsa bu konuda Efes Pilsen büyük sıkıntı yaşar çünkü Freeland aynı zamanda Tomasevic gibi kurallar dahilinde pis oynayan bir oyuncu. 2.29'luk yarma Vranes bile onun sertliğinden isyan etmişti.



Link

Efes Pilsen adına söyleyecek çok fazla birşey yok. Hala ne olduklarını,nasıl oynadıklarını, sistemlerinin ne olduğunu anlayamadık. Bugün Rakocevic gününde olmazsa işleri çok zor ki karşıdaki oyuncuların çoğu Rakocevic'i gayet iyi tanıyan,defalarca karşı karşıya oynamış oyuncular. Berni Rodriguez, Welsch,Blanco gibi oyuncular için Rakocevic kapalı kutu değil.Bugün Malaga'yı şanslı görmekle birlikte maçın düşük skorlu biteceğini düşünüyorum. Malaga'nın bu tempolu anlayışına Efes Pilsen'in aynı şekilde karşılık vermeyeceğini,sete setteki kalite farkını ortaya koymak için oyunu yavaşlatacağını tahmin ediyorum. Tek endişem Partizan'ın her iki Eurolig maçının ilk periyodunda maçın temposunu çok fazla arttırmış olması. Anlaşılan Reneses bunu bir taktik olarak belirlemiş.Ani bir tempoyla rakibe öldürücü darbeyi indirmeye çalışıyorlar. Eğer Efes Pilsen bunun üstesinden gelebilirse her iki takım da 60'lı sayılarda kalabilir. Malaga'nın maçı kazanması Taquan Dean'in 10 parmağında saklı. Eğer yine kendini kaybedip Kobe Bryant nöbetleri geçirmez, biraz daha kollektif oynarsa takımını galibiyete taşıyabilir. Efes Pilsen'in son maçların suskun ismi Welsch'e ve Jimenez'e de dikkat etmesi gerekiyor çünkü Jimenez hem dip çizgiden rahat üçlük atan,hem de ribaundu karıştıran bir oyuncu. Bugün onu kesinlikle dip çizgide boş bırakmamamız gerekiyor. Welsch de çok suskun,illa ki bir patlama noktası olacaktır. Umarım meşhur penetreleriyle bugün bizi yıkan adam olmaz.

Bugüne dair tek tahminim maçın alt biteceği yönünde. Ama dediğim gibi olay ilk periyodda Malaga'nın saldırısında ve Efes Pilsen'in vereceği cevapta bitiyor. Çünkü karşılarında Olympiakos'u 68 sayıda tutup,zaman zaman pota göstermemiş bir takım var.



Link

TOPLAM SAYI 148.5 ALTI @ 1.70 (İddaa)

1 yorum:

maliano dedi ki...

Unicaja Malaga : 73 - Efes Pilsen : 73 (Normal Süre Sonucu)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...