Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Kasım 2009 Pazartesi

Partizan : 64 - Unicaja Malaga : 72 Maç Yorumu

İlk haftadan izleyemediğim bir maçı daha izledim. Malum Unicaja Malaga bu hafta Efes Pilsen'in rakibi ve dersimiz Unicaja Malaga. Aslında bir ara yanlış maçı mı izliyorum diye şaşırdım ama yanlış değildi. Skoru bilmesem bu kuşkuya hiç düşmezdim ama öyle bir maç olmuş ki insanın şaşırmaması içten değil. Tam üç periyod boyunca Partizan farkı koruyor, bazen 7-8 bazen 11'e kadar çıkarıyor ve oyunun kontrolünü elinde tutuyor. Ama maçın bitimine 8 dakika kala kırılma anı yaşanıyor. Vesely 5 faulle oyun dışı kalıyor. O çıktıktan sonraki 3 dakika daha Partizan sıkıntı yaşamıyor,hatta Bozic'in üçlüğüyle 59-51 öne geçiyor ama o dakikadan sonra kabus başlıyor. Partizan'ın skor olarak sıkıntı yaşayacağı son 5 dakikada Vesely'e ne kadar ihtiyaç duyacağını sonradan kolayca görüyoruz.

Malaga aslında maça Olympiakos maçındaki gibi başlamış. Sert savunma ve hızlı hücum. Ama ilk maçta bu sökmemiş. Maric'in etkili oyunu ve Malaga'nın hücumda pota altında etkisiz kalması yavaş yavaş farkın açılmasını sağladı. Maric'in çok erken 3 faule ulaşması ve oyunun büyük bölümünde Vranes'in sahada kalması hücum olarak etkisiz olan Vranes'in savunmada önemli işler yapmasıyla dezavantajdan bir anda avantaja dönüştü. Tabiri caizse yontulmamış bir kereste Vranes ama pota altında 2.29 boyu ve güçlü fiziğiyle hem Freeland'le hem de Archibald'la iyi savaştı. Hücumda da McCalebb önderliğinde Vesely ve Bozic etkili olunca maçın büyük bölümünü Partizan 10 fark civarında üstün götürdü.

Reneses McCalebb'in zorlama üçlüğü isabetli olup fark 10'a çıkınca işte böyle neredeyse pes ediyor ve yerine oturuyor ama Partizan bu noktada öldürücü darbeyi bir türlü indiremiyor. Hatta bu şansı iki kere daha yakalamasına rağmen onlarda da başaramıyor. Kolay top kayıpları ve kaçan boş atışlar bir şekilde Malaga'yı oyunda tutuyor. Örneğin maç bir ara 45-34 iken Partizan hem hücum faul yapan Vesely'i kenara almak zorunda kalıyor,hem de bir sonraki hücumda hatalı yürüme yaparak maçı erken koparma şansını yitiriyor.

Vesely'nin oyundan çıkması önemli bir kırılma anıydı ama maçın esas önemli kırılma anı skor 59-54 iken Vujosevic'in McCalebb'i tam saha baskılı savunma gelmesine rağmen kenarda tutmasıydı. Partizan bu dakikada topu yarı sahasından çıkaramadı ve Kecman'ın elinde topu alan Welsch önce sayıyı yaptı,ardından da Milosevic'in komik top kaybıyla Malaga da maça ortak oldu. İşte bu dakikadan sonra maçı getiren iki isim var. Biri uzun süre kenarda oturmasına rağmen kritik bir üçlük ve hücum ribaunduyla Jimenez,diğeri de maçın son bölümüne damga vurup neredeyse şut kaçırmayan Freeland. Ne kadar istekli olduğunu ve ne kadar savaştığını şu videodan rahatça anlıyoruz. Vranes'in 20 santimlik bir boy ve cüsse avantajı var ama Freeland öyle bir boğuşuyor ki o dev adam Vranes resmen isyan edip sinirleniyor.



Link

Maçı bir bakıma Partizan ve Unicaja'nın kadro farkı kazandı. Rasic'in düşük performansı McCalebb'i alternatifsiz kılıyor. Bir de yanılırmıyım bilmiyorum ama bu Rakocevic'ten bir cacık olmaz. Maç boyu adamın bir tane olumlu hareketini görmeyi bırakın ufacık bir ışık bile göremedim. Bozic'e de birilerinin Peja Stojakovic olmadığını söylemesi gerekiyor. Bunun yanında Partizan'ın yeni ihraç mallarını da belli. Öncelik Maric ve Vesely'nin,onlardan sonra da sıra Dekic'te olacak. Biraz güçlenirse Vesely NBA yolcusu olur. Partizan'ın 4 numarası sıkıntısı çok bariz belli oluyor ki yeni transfer Roberts bu maçtan bir gün önce zaten transfer edilmişti. Ben şovu pek önemsemem belki dikkatinizi çekmiştir,bu yazıyı da Partizan'ın güzel bir savunmasıyla bitireyim.



Link

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...