Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

11 Kasım 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker - Montepaschi Siena (Günün Tahmini)

Bugün canlı olarak ilk Eurolig maçımı izleyeceğim. Biliyorum şaka gibi ama gerçek bu :) Siena hazırlıklara başladığı yaz sezonundan beri hiç yenilmedi. Bu dönemde resmi olarak oynadığı en ciddi maçta da deplasmanda AJ Milano'yu 79-91 mağlup etti. Fenerbahçe Ülker'de ise ortalık karışmış durumda. Forumlarda taraftarlar Tanjevic'in gitmesi için kampanyalar başlatırken,yönetim şu anda kan uykusunda. Efes Pilsen maç yorumunda da yazdığım gibi Murat Özaydınlı ve Ali Yıldırım'ın gözlerinde endişeyi ve bıkkınlığı gördüm. Özellikle psikolojik savaş başlattıkları ve suni rekabet yaratmaya çalıştıkları Efes Pilsen karşısında bu sene alınan ikinci mağlubiyet yönetimin de canını çok fazla sıktı. Dikkat edilirse Meriç Tunca'nın haberi üzerine yönetimden "Arkasındayız" değil de "Tanjevic görevinin başında" tarzında bir mesaj geldi. Görevinin başında olduğunu zaten herkes görüyor,insanlar esas olarak yönetimin bu konudakini görüşlerini merak ediyordu. Meriç Tunca ile ilgili duyduğum şeyler doğruysa Fenerbahçe'de bir operasyon yapılması an meselesi gibi görünüyor.Lafı çok uzattım,gelelim maça...

Fenerbahçe'de taraftarlar aylardır 4 numara diye bas bas bağırıyor ama yönetimin bu konuda herhangi bir girişimi yok. Bunun da üstüne Solomon'la yollar ayrıldı ve Fenerbahçe'de kriz anında öne çıkacak en önemli oyuncu artık Fenerbahçe forması giymeyecek. Eski sevgili bile geri döndüğünde aynı mutluluğu yakalayamazsınız derler ya Solomon'un ikinci Fenerbahçe dönemi de aynen böyle oldu. Onun gidişiyle de Efes Pilsen ön alan baskısı Fenerbahçe'nin kilidini açtı. Şimdi bu işi çok daha iyi yapan bir takımla karşı karşıya gelecekler. Siena'nın uzunları da hareketli ve asla Fenerbahçe Ülker gibi durağan bir oyun oynamıyorlar. Geçen hafta Marconato'nun bile hızlı adımlar atarak,hareketli savunma yapmaya çalıştığını göstermiştim. Pianigiani'nin de çok akıllı bir koç olduğunu hesaba katarsak bugün maçın başından itibaren çok tempolu bir tam saha baskı gelebilir. Fenerbahçe'nin Siena karşısında bir önemli dezavantajı da Stonerook olacak. Stonerook sessiz sedasız işini yapan mükemmel bir takım oyuncusu ve en önemli özelliklerinden biri de dışarı çıkarak çaprazdan ölümcül atışlar yapması. Aslında Stonerook dipten de iyi atan bir oyuncu ama onu çaprazda boş bırakmak büyük hata olur. Son maçta Nachbar'ın yaptıklarını,Fenerbahçe uzunlarının dışarıya çıkamayışını gözönüne alınca bugün Stonerook'un çok can yakabileceğini düşünüyorum. Tanımayanlar ve kudretini bilmeyenler için sadece Asvel maçından bir video hazırladım.3/3 isabet,son ikisi de can alıcı anlarda..



Link

Pota altında çok ezme ihtimalleri yok çünkü ne Eze,ne de Marconato öyle dominant oyuncular değiller ama esas sıkıntı kısalarda doğuyor. McIntyre inanılmaz bir oyuncu. Yakından göremedim bu akşam ilk olacak ama 4-5 tane gözü olduğunu düşünüyorum. İşte court vision dedikleri olay da bu. Her pozisyonda çok rahat asist yapabiliyor ve çok rahat kendi şutunu yaratabiliyor. Hawkins müthiş güçlü ve Roma'daki bireyselliğini yeşil formayı giydiği anda çöpe attı. Domercant ve Sato da yüksek hücum gücü olan oyuncular. Belki Fenerbahçe'nin kadro zenginliği daha fazla ama baktığımızda Fenerbahçe kapasitesinin %25'ini, Siena %100'ünü sahaya yansıtıyor. Zaten takımların oynadığı basketbol da bu farktan kaynaklanıyor.

Mantık olarak baktığımda mutsuz olan oyuncuların sallantıda olan Tanjevic'e darbe vurmak için maçı sabote etme ihtimallerinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Semih,Oğuz,Ömer Aşık,Mrsic,Ömer Onan,Giricek gibi oyuncular çok mutsuz. Mutlu olan bir tek Emir ve Greer var. Emir domuz gribi,Greer de nereye gitse rahatça forma bulacağından dünya pek umurunda değil. Siena'nın durdurulamaz bir hücumu yok ama takım halinde iyi oynadıkları ve herkes yakın performans gösterdiği için onları kimse durduramıyor. Takım halinde iyi savunma yapan bir takım Siena'ya ilk mağlubiyetini tattırabilir. Aslına baktığımızda ben bir haftadır bu maçı bekliyordum çünkü maçın 6-7 handikap civarı açılacağını istatistik olarak tahmin ediyordum. Performans olarak 20 handikap fark olan bir maçta bu rakamlar değerli oluyor. Ama bugün benim içimde değişik bir sıkıntı var. Yani Fenerbahçe acaba beklentilerin üzerinde bir oyun oynayabilir mi diye düşünmüyor değilim. Acaba gecenin sürprizlerinden biri Fenerbahçe Ülker olabilir mi diye düşünmekten beynim kısa devre yaptı. Ben maçta alt seçeneğini tercih edeceğim. Fenerbahçe de Siena da savunma limitlerini zorlayacak çünkü bu gece Roma-Maccabi veya Olympiakos-Efes Pilsen maçlarının aksine atan değil savunan galip gelecek. İki takımdan birinin 60 lı sayılarda kalacağını tahmin ediyorum. Çok büyük farklar da beklemediğimden 147.5 alt gayet mantıklı duruyor. Arzu edenler maç sonu Siena handikap da deneyebilir ama ben buna maç saati yaklaşınca karar vereceğim. Yine de Siena 2-3 adım önde duruyor.

TOPLAM SAYI 147.5 ALTI @ 1.70 İddaa

4 yorum:

EarlyAdopter dedi ki...

Mali,
iyimserligin bugun hat safhada :)
Bir FB li olarak soyluyorum min 15 fark atarlar

maliano dedi ki...

İçimde kötü hisler olduğu zaman elim gitmiyor yoksa şimdiye çoktan evi basmıştım :)

Adsız dedi ki...

maliano hangi siteden bahis oynuyosun?

maliano dedi ki...

Fenerbahçe Ülker : 83 - Siena : 87

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...