Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Kasım 2009 Cuma

Eurolig'de Günün Görünümü

Malaga'nın galibiyeti beklediğim bir sonuçtu ama esas beklemediğim Efes Pilsen'in bu kadar direnç göstermesiydi. Dean yine nöbetler geçirip saçma sapan atışlar kullandı,Blanco fırtınası durduruldu ve Ender'in galibiyeti işaret eden üçlükleri geldi ama Efes Pilsen her maça bir başka takımla çıktığı için bugün yine abuk subuk işler yaptı. Madem Thornton bütün maç oynayacaktı neden 3 gün önce tribündeydi. 4 kısa oynuyoruz iyi güzel de bu takımın bir tane mi uzunu var? Kasun,Ermal ve Santiago ne yapıyor. Kaya Peker bugün insanüstü mücadele etti ama o da yetmedi,uzatmalardaki Malaga saldırısı maçı da aldı götürdü. Rakocevic'in bu kadar uzun süre kenarda olmasına şaşırdım. Kötü de başlasa bu tip oyuncular bu tip maçların adamlarıdır,sonuna kadar sahada kalmalıdır diye düşünüyorum. Efes Pilsen şu formuyla Partizan'a ikili averajda geriye düşer Top 16'ya kalamazsa kimse şaşırmaz herhalde. Yazık oluyor yani şu kadro maçı domine edemiyor,bir de üstüne momentum yakaladığında koruyamıyor. Haftasonu Fenerbahçe maçında kötünün iyisi kim olacak göreceğiz.Detaylar burada.

Unicaja Malaga : 93 - Efes Pilsen : 88 ( Normal Süre: 73-73 )

Unicaja Malaga: Cook 13, Dean 17, Welsch 4, Jimenez 5, Archibald 12, Rodriguez 13, Rubio, Jeter, Blanco 9, Lima 5, Freeland 15

Efes Pilsen: Kerem Tunçeri 2, Rakoçeviç 8, Thornton 19, Kaya 17, Kasun, Nachbar 17, Santiago 4, Ender 10, Smith 11, Ermal


Zalgiris : 70 - Barcelona : 77

Günün ilk maçında Barcelona zorlanmasına rağmen Navarro ve Basile'siz kazandı. Farkı aslında iyi açmışlardı ama maç sonunda gelen Zalgiris serisi Litvanyalıları umutlandırdı. Maçın sonunu iyi oynayan Barcelona da bu umutları söndürüp üçte üç yaptı. Pete Mickael yine iyi oynadı,Rubio da 8 sayı,6 ribaund ve 5 asistle görevini eksiksiz yaptı. Detaylar burada.

Real Madrid : 80 - Panathinaikos : 70

Haftanın maçını kazanan Messina olmuş. Bir ara baktım 21-11 öndeydi PAO baya rahat oynuyordu ama Real geriden gelip dış atışlardaki başarısıyla maçı koparmış. 10 sayıyla bitmesi de ayrı bir kritik olmuş onlar için,şimdi grup liderliği için daha sağlam hesaplar yapabilirler. Evsahibinde Kaukenas 17 sayıyla nihayet ağırlığını koymuş,Lavrinovic de 15 sayıyla önemli katkı yapmış. PAO'da sivrilen isim tahmin ettiğim gibi 20 sayıyla Pekovic olmuş ama yetmiyor tabi. Diamantidis ve Spanoulis suskun kalınca işler kolay olmuyor. Detaylar burada.

Partizan : 78 - Entente Orleans : 71

Partizan da üçüncü maçında galibiyetle tanışmış. McCalebb ve Maric'e Kecman da yardım edince galibiyete uzanmışlar. Kecman'ın bunu devam ettirmesi lazım yoksa işleri zorlaşıyor. Daha önce yazmıştık bu notu. Yazdığım başka bir konuda ise değişiklik olmamış. Jan Vesely 15 dakikada 5 faul olmuş. Birinin bu çocukla acil ilgilenmesi gerekiyor. Orleans'ta direnenler yine aynı isimler olmuş. Maçı da 5000 kişi izlemiş,vay be. Detaylar burada.

Maccabi Tel Aviv : 71 - CSKA Moskova : 54

Sistemler çatıştı ve kazanan Gershon oldu. Maçtan önce bu maçı ya Maccabi'nin farklı alacağını ya da kaybedeceğini düşünmüştüm çünkü böyle kapışmaların ortası olmaz. Hızlı hücumun fendi bu akşam savunmayı yendi. CSKA için de eski günlerin geride kaldığı bu akşam açık seçik ortaya çıktı. Uzunlar yine hiçbirşey yapmamış,Radenovic de yokmuş. Maccabi'de Anderson,Lasme,Lampe ve Eidson galibiyeti getirmişler. Gershon'un eski Maccabi'si adım adım geliyor gibi. Detaylar burada.

Union Olimpija : 76 - Caja Laboral : 82

Caja Laboral da beklendiği gibi Olimpija deplasmanını kayıpsız geçmiş. Matt Walsh yine tek başına direnmiş,Caja Laboral'da da Huertas 21 sayıyla maçın yıldızı olmuş. Bir öyle bir böyle gidiyor Laboral bakalım TAU'nun alışkanlıklarını yaşatabilecekler mi. Detaylar burada.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...