Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Kasım 2009 Perşembe

Eurolig'de Günün Görünümü (12 Kasım)

Günün maçlarının üstünden kısaca geçelim.

İlk maç Rytas - Partizan maçı. Rytas'da ufak tefek sıkıntılar var ama takım tam kadroya yakın bir şekilde sahada,Partizan'da da Bozic sahada olmayacak. Ben savunmaların konuşacağı,düşük skorlu bir maç bekliyorum. Partizan pota altında Maric'le Rytas uzunlarına üstünlük sağlayabilir. Ne Bjelica ne de Baynes Maric kadar teknik değil. Ama işte herzamanki faul sıkıntısını dizginlemesi lazım Maric'in. Maç tamamiyle ortada. İki taraftan hangisi alırsa alsın şaşırmam. Partizan kadro olarak daha alt seviyede dursa da Vujosevic'in öğrencileri her yerde her şeyi yapabilir.

Olympiakos - Efes Pilsen maçında Childress domuz gribi nedeniyle forma giyemeyecek. Ben Childress'ın yokluğunu Efes Pilsen adına bir dezavantaj olarak görüyorum çünkü Wafer ve Beverley daha fazla süre bulacak,Kleiza da daha fazla top kullanacak. Childress öyle savunulması zor bir isim değildi. Bu hareketli oyuncular Efes Pilsen'in başına daha büyük iş açabilir. Pota altında Sofo ve Vujcic de bu akşam büyük mesele olabilirler. Özellikle Sofo'yu durdurabilecek kapasitede ve güçte herhangi bir oyuncumuz yok. Yine Kleiza'nın karşısında durabilecek,onun kadar pis oynayıp,fiziğini ortaya koyacak bir oyuncumuz da yok. Bugün Efes Pilsen dışarıdan attığı ölçüde ayakta kalabilir çünkü içeride hiç şansı yok. Ben farklı bir Olympiakos galibiyeti bekliyorum. Giannakis Tanjevic kadar kadroyla oynamıyor ve ritim bulan kadroyu değiştirmiyor. Sahaya inip Türk'lere saldırmak için herşeyini verebilecek 10 binin üzerinde ateşli seyircisiyle ben Olympiakos'u çok şanslı görüyorum. Efes Pilsen maça kötü başlarsa 15'in üzerinde farkı görebilir. Herşey tempolu Olympiakos başlangıcına Efes Pilsen'in ne şekilde cevap vereceğine bağlı.

Grubun liderlik için büyük anlam taşıyan maçında Roma Maccabi'yi ağırlayacak. Gigli sakatlandı ve 1 ay sahalardan uzak olacak. Bu Roma için savaşma anlamında kötü haber ama ofansif olarak Hutson'ın daha fazla sahada kalacak olması açısından iyi bir haber. Toure ve Hutson çevik,skorer isimler ama Lampe,Lasme,Fischer ve Green gibi isimlerle Maccabi pota altı biraz daha ağır basıyor. Roma yine her zaman olduğu gibi Jaaber,Winston ve Minard üçlüsüyle skora gitmeye çalışacak ama Wisnievski ve Eidson iyi savunmacılar. O anlamda bir tek Anderson yumuşak nokta ama onun da ofansif gücü çok güçlü. Yüksek skorlu bir maç bekliyorum. Eğer savunma yapmak için ekstra gayret göstermezlerse bugün iki takım da 80'leri görebilir. Gershon'un zaten savunma yapmak gibi bir düşüncesi yok ama Roma'nın maça hangi sistemle başlayacağı maçın genelini etkileyecek. Maccabi,silahlarının fazla olmasıyla bir adım önde duruyor. Daha önce çokça yazdığım gibi Maccabi benim grup birinciliği için ilk favorim. Bu maç çok kritik. Roma kazanırsa liderliği büyük ölçüde garantiler,Maccabi kazanırsa hesaplar karışır. Eidson'un öne çıkacağı bir maç bekliyorum.

AJ Milano;Prokom ve Panathinaikos mağlubiyetlerinden sonra artık evindeki tüm maçları kazanıp deplasmanlardan da galibiyet çıkarmak zorunda. Güç olarak iki denk takımın mücadelesinde AJ Milano Khimki'ye oranla biraz daha önde duruyor. Pota altında büyük bir mücadele yaşanacak ama esas sonucu Acker - McCarty kapışmasının sonucu belirleyecek. Savunmalar öne çıkabilir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...