Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Kasım 2009 Perşembe

Eurolig'de 25 Kasım Görünümü

Eurolig'de bu akşam 5 karşılaşma oynandı. Günün en kritik maçını Fenerbahçe Ülker Zalgiris deplasmanda galibiyetle noktaladı ama günün en büyük sürprizi tartışmasız Union Olimpija'dan geldi. Önce günün sonuçlarını verelim ;

Zalgiris vs. Fenerbahce Ulker : 78-84
Asvel Basket vs. Cibona Zagreb : 71-68
Union Olimpija vs. Lottomatica : 87-70
BC Khimki vs. Asseco Prokom : 89-67
Panathinaikos vs. EWE Baskets : 96-63

Günün ilk maçında BC Khimki kendi sahasında Prokom'u 89-67 mağlup etti. Prokom ilk yarı rakibine direndi ama özellikle üçüncü ve dördüncü periyodda Khmki'nin yüksek yüzdeli üçlük atışları maçı da kopardı,Ruslara götürdü. Khimki'de Langford 20 sayı,5 ribaund ve 9 asistle maçın yıldızı oldu. Cabezas da kırılma anlarında attığı üçlüklerle rahat galibiyette önemli pay sahibiydi. Prokom'da Woods'un çok fazla içeri zorlaması ve sonuca gidememesi onların da erken teslim olmasına sebep oldu. Maçın 20 dakikasını izledim ve şunu rahatça söyleyebilirim ki maç sabaha kadar oynansa Prokom'un kazanma şansı yoktu. Savruk oyunlarına Khimki çok organize hücumlarla cevap verdi ve boş adamı bulana kadar topu çevirince rahat atışlarla sonuca gittiler. Khimki bugün isteği ve mücadelesiyle Top8'i zorlayabileceğinin sinyalini verdi.

Asvel'in bugün Cibona'yı rahat geçmesi bekleniyordu ama tam tersi oldu. Maçın büyük bölümünü Cibona büyük farkla önde götürdü. Bir ara son periyodda farkı 15 sayı görünce takip etmeyi bıraktım ama son dakikalarda tekrar takibe başladım. Son periyoddaki 28-10'luk Asvel üstünlüğü maçı Fransızlar'a getirdi. Yeni transfer Marshall etkisiz kaldı ama Dixon 17 sayıyla ve maçın sonunda sazı eline alışıyla olaya noktayı koydu. Cibona'da Graves'in yokluğunda Marko Tomas öne çıkmış ama maçı Asvel kazanmayı başarmış.

Panathinaikos ilk yarı kendi görüntüsünden çok uzaktı. İlk yarıyı da Oldenburg karşısında 42-36 yenik kapattı. Ama Obradovic devrede gereken etkiyi yapmış olacak ki ikinci yarıda 60-21'lik seri geldi ve Panathinaikos maçı 33 sayıyla kazanmayı başardı. Son periyoddaki 30-7 lik bir skor var ki aman aman. Sakatlıktan dönen Batiste zımba gibi oynamaya devam ediyor. Dün de 25 sayı ve 6 ribaunda oynamış. Haftasonu derbi var ve yeşillerin kafası tamamen orda.

Gecenin sürprizini Roma'yı şut manyağı yapan Olimpija gerçekleştirdi ve ilk galibiyetini aldı. Maçın büyük bölümünü izledim. Olimpija'da bütün oyuncular "on fire" durumdaydı ve çok yüksek yüzdelerle oynadılar. İkinci çeyrekteki 25-7 lik skorla da maçı kazandılar. Roma'da biraz Winston ayakta durdu ama hücumda felaketlerdi. Öyle olunca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Roma zirve yarışında çok büyük bir yara aldı,Olimpija da şeytanın bacağını kırdı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

derbiyi nasıl izleyebiriz?

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...