Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Kasım 2009 Pazartesi

Efes Pilsen : 77 - Partizan : 67 Maç Yorumu

Skytürk'ün katlettiği ve yarıda bırakıp kaçtığım Efes Pilsen-Partizan maçını Slobodan Sarenac yorumuyla Sırpça izledim. Ne dediğini anlamasam da adam bütün maçı tek başına çok iyi idare etti :) Neyse gelelim maça. Bir kere Efes Pilsen bu maçı kazandıysa resimdeki Shumpert ve Smith'e dua etsin. Doğruyu mu yaptılar hayır ama sorumluluk aldıklarında, özellikle Shumpert kritik anlarda sayıları kaydetmeyi başardı. Birşeyler yazayım diyorum ama neresinden tutsam Efes Pilsen elimde kalıyor. C Grubu'nda olsalar Top 16'ya kalamazlar diyerek iddialı bir çıkış yapacağım ama kurayı çekenler Efes Pilsen'e son 16'ya kadar toparlanması için son bir şans verip bu grubu yaratmışlar.

Bir kere basketbolun doğruları adına maçta müthiş dalgalanmalar oldu. Ama kim daha fazla yaptı derseniz hiç tartışmasız cevap Partizan. Bu mütevazi kadroyla geçen hafta maksimumu oynamışlardı ama bugün kadroları karşılaştırınca Malaga maçından çok daha ciddi efor sarfettiler.McCalebb oyun kurucu nasıl olur,uzunları nasıl besler,gerektiğinde nasıl sorumluluk alır bunun dersini verdi. Yani Ender Arslan aldı mı bilmiyorum ama McCalebb elinden geleni yaptı. Bunun yanında Efes Pilsen bireysel pozisyonlarla ayakta kalıp,son çeyrekte savunmasıyla darbeyi indirdi.

Efes Pilsen'in baktığımızda Ermal-Kasun-Kaya-Santiago'dan oluşan ciddi derecede kaliteli (gözüken) bir uzun rotasyonu var. Ama sahaya ne koyuyor diye baktığımda hiçbirşey göremiyorum. Maric kaliteli bir uzun ama sen bu isimlerle,üstelik Shumpert'i de 4 numara oynatarak Vranes ve Roberts'e üstünlük kuramıyorsan burda ciddi bir sorun var demektir. Santiago ayakta zor duran Vranes'e karşı bir pozisyonda o kadar komik bir hatalı yürüme yaptı ki bundan 3-4 sene önce Malaga'nın Panathinaikos'u deplasmanda 90 küsürlü sayılarla yendiği maçta yere göğe sığdıramadığım Santiago bu mu diye çok merak ettim. Bu adamın tabirici caizse ahı gitmiş vahı kalmış. Bir an önce elden çıkarmak en hayırlısı olacak Efes Pilsen için.Maric defalarca pota dibine devriliyor,kolay sayı buluyor,bir kez bile adama dur diyemiyorsun. Vranes eline ne zaman top geçse kaybediyor ama savunmada üzerine üzerine gidemiyorsun. Tamam yontulmamış bir kereste olabilir ama o Vranes de 2.29 luk boyuyla bir maçta 3 bloğu nasıl yiyor anlamak mümkün değil. 4 numarada eksik var oraya Roberts'i aldılar dedik ama eğer Roberts böyle oynayacaksa o bölgeyi doldurmuş değil aksine boşaltmış oluyor. Bu vurdumduymazlık ve kötü şut tercihleri devam ederse başkan Danilovic ve koç Vujosevic çok geçmeden Roberts'ı postalar.

Ne zaman adam eksiltip pota altına uzunlara pas indirdik,sayıyı bulduk. Ve ne ilginçtir ki ne zaman aynısını onlar yaptılar,onlar da sayıyı bulmakta zorlanmadılar. Yani allahtan karşımızda Partizan varmış yoksa Abdi İpekçi'den galip çıkmamız mümkün değilmiş. Shumpert'in topu alır almaz faul çizgisinden soktuğu,birer kez de Smith ve Shumpert'in giren zorlama üçlükleri var. Tercih olarak inanılmaz yanlış ama işte girdiği zaman maçı da alıyor. Tabi madalyonun öteki yüzü de var. Girmediği zaman da Rytas sizinle orada eğleniyor. Bu Rakocevic'e İstanbul suyu içirmeyin demiştim ama vazgeçtim. Yemek,su ne varsa kesin,hepsi İspanya'dan özel gelsin. Bu adam el üstünden rahatça üçlük sokarken,tek başına rakibi sürklase ederken şimdi boş üçlük sokamıyor. Siena sistemindeki en önemli savunmacı taşlardan olan Thornton savunmayı boşvermiş sadece hücumu düşünüyor. Bu takımdaki en istekli adam olan Sinan Güler en az süreyi alıyor,Nachbar ortalarda gözükmüyor. Efes Pilsen hiç iyi sinyaller vermiyor.

Partizan'da Maric yine çok iyiydi. Vesely'nin de biraz daha olgunlaşması, bireyselliği kenara bırakıp takımını yalnız bırakmamaya özen göstermesi gerekiyor. Yine erken faul problemine girdi.Bozic'e biri Peja olmadığını söylesin demiştim ki sanırım uyarıyı Danilovic kendine has üslubuyla yapmış adam bir tek şut dahi kullanmadı :) Rasic'in ve Dakic'in de daha etkin olmaları gerekiyor. Takım hücumda sıkıntı çekiyor.

Görüntü kalitesi çok iyi olmadığı için video almadım ama Kasun'a pota altında iki kere üstüste yapılan iyi savunma,yine Maric'in Kaya'ya adım attırmayıp arkasından yaptığı blok,McCalebb ve Milosevic'in aynı sayıyı Efes Pilsen'e iki kere atmayı başarması,Sinan'ın skorborda dokunup geri inerek aldığı hücum ribaundu maçın dikkat çeken anlarıydı.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...