Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Kasım 2009 Pazar

Armani Jeans Milano - Montepaschi Siena (Günün Tahmini)

Finley bu tepkiyi vermekte haklı çünkü bu maç için açılan sınırı görünce ben de onun kadar şaşırdım. Siena'nın form durumunu zaten çok iyi biliyoruz. Hani asfalt dökülmeden önce silindir taşların üzerinden geçer ya Siena da önüne kim çıkarsa o şekilde düzleştirip devam ediyor. Ama bu Armani Jeans Milano yazın yaptığı hamlelerle hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Milano değil mi ? Benim bildiğim İtalya'da Bologna'lar karışır,Milano'lar değil. İki hafta önce Scavolini Pesaro'ya 17-18 handikap açılmıştı ve 13 farkla bitmişti maç.AJ Milano ile Scavolini'yi neredeyse aynı kefeye koymak pek mantıklı görünmüyor.Bu takımda Finley, Mordente,Acker,Mancinelli, Bulleri, Rocca,Maciulis ve Petravicius gibi hepsi adını ispatlamış birbirinden değerli isimler var.

Maçın bir de psikolojik yönü var.İtalya Ligi'ne kötü başlayan AJ Milano en büyük ve hatta tek rakibini yenerek taraftarına "Bu kadroyu boşuna kurmadım" mesajı vermek isteyecektir. Diğer yandan da Siena maçın başından sonuna kadar saldırıp mümkün olan en büyük farkı yakalayarak "Ne yaparsanız yapın boş" diyerek psikolojik üstünlüğü elinde tutmaya çalışacaktır. Ama teker teker oyuncuları karşılaştırdığımda öyle uçurum farklar görünmüyor. Sadece Siena'nın oluşturduğu ve her sene artan takım uyumu aradaki farkın bu noktalarda olmasını sağlıyor. AJ Milano'da eksik görünmezken,Siena'da Lavrinovic'in sakatlığı varmış,takımdan ayrı çalışıyormuş.

Tamam Siena'nın karşısına oynamak her zaman tehlikelidir ama bu ligde şampiyon adayı varsa bir türlü parlamayan genç yıldızımız Cenk Akyol ve arkadaşları değil Roma,AJ Milano ve Siena'dır. Avellino'nun form durumu iyi olsa da uzun maratonda geriye düşebilirler. Böyle bir ortamda AJ Milano kendi evinde Siena'ya ezilecekse zaten İtalya Ligi'ni oynatmasınlar, Siena'yı direk ACB'ye alsınlar,zaten krizde olan İtalya basketbolu da bir noktadan tasarruf yapmış olur. Olmaz demiyorum ama şampiyonluk için kurulan, kendi sahasında PAO'ya kafa tutup sonlarda kaybeden,Almanya şampiyonunu deplasmanda deviren AJ Milano'ya bu handikap açılmışsa ben denerim,kaybedersem de pişman olmam. Yapmaları gereken tek şey isabetli sokmak ve Siena'nın canlı oyununa aynı canlılıkla karşılık vermek. Gerisini getirecek bir kadro ellerinde var. Maçtan önce Giorgio Armani'nin gelini sayılan (yeğeniyle evli) şarkıcı Alexia da konser verecekmiş. Belli ki salonu bir şölen havasına çevirip 13 maçtır yenilmeyen Siena'yı devirmek isteyecekler.

AJ MİLANO +13.5 @ 1.70 (İddaa)

1 yorum:

maliano dedi ki...

AJ Milano : 79 - Siena : 91

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...