Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

31 Ekim 2009 Cumartesi

Unicaja Malaga : 86 - Olympiakos : 68 (Maç Yorumu)

Ne yalan söyleyeyim ben de bu maçı zorlansa da Olympiakos'un koparmasını bekliyordum ama yanıldım. Bu haftanın tartışmasız sürprizi Malaga'dan geldi. Herkes gibi haftaiçi merak içindeydim. Sonunda maçı izleyebildim ve sonucun çok da sürpriz olmadığını gördüm. Glyniadakis'in maça ilk 5 başlaması,Olympiakos'un ilk 10 dakikadaki mücadeleden yoksun oyun anlayışı ve Malaga'nın yüksek şut yüzdesi ilk çeyrekte farkı doğurmuş. Giannakis'in Boroussis hamlesi iyiydi ama o da boyundan büyük işlere kalkışıp içeri penetre edince vücudu bu şaşırtıcı hamleyi kaldıramadı ve sakatlandı. Ardından Papaloukas'ın oyuna girmesi savunma tarafında oyunun seyrini değiştirse de Unicaja'nın devre sonunu iyi oynaması ilk yarıdaki 10 sayılık farkı doğurdu. Eğer hakemler yanlış karar vermeyip Dean'in üçlüğünü geçerli saysa ilk yarıda Olympiakos 51 sayı yemiş olacaktı. Bu pozisyonu uygun bir zamanda ayrı bir postla vereceğim.

Karşısınızda Olympiakos,Maccabi Tel Aviv,Roma gibi takımlar olunca tempolu oynamak için tereddüt edersiniz. Ama Malaga maça tam tersi başlamış. Müthiş hareketli savunmanın yanında,hiç tereddütsüz hızlı oyun oynadılar ve oyunlarının karşılığını da aldılar. Ne zaman ki Olympiakos savunma yapması gerektiğini anladı,yerlere atlayıp zıplamaya başladı fark 5'e kadar indi. Ama Taquan Dean son anlarda sahneye çıktı. Maça iyi başlamıştı Dean ama sonra saçmasapan kahramanlığa soyununca kenara alındı.

Şimdi şu pozisyonu dikkatle izleyin. Çünkü bu ilk çeyreğin özetidir. Ribaundu Freeland alıyor,Jeter'e veriyor ve karşı potaya Freeland smacı bastığında aradan sadece 4 saniye geçmiş. Allahtan Olympiakos'un başında Giannakis varmış yoksa bu maç ilk yarıdan 20+ farklara giderdi.



Link


Bu pozisyon da sadece maçın belli bölümlerinde değil tamamında Malaga'nın yaptığı mükemmel savunmanın bir örneği.



Link

Üçüncü çeyrek de maçın bittiği çeyrek olmuş zaten. Glyniadakis önce bir top kaybı,ardından da sportmenlik dışı faul yaparak direncin kırılmasını sağlamış,Wafer ve Kleiza kafasına göre oynayınca fark da açılmış 20'nin üzerine çıkmış. Son periyod Papaloukas girince yine biraz toparlandı ama fark o kadar büyüktü ki Olympiakos kapatmayı başaramadı.

Malaga adına olumlu noktalar mükemmel savunmaları,Jimenez'in gösterişsiz ama mükemmel bir görev adamı olması ve hem Freeland hem de Archibald'ın çok istekli oyunları. Ki düşünün bu savunmaya benim en çok tuttuğum savunmacılardan Berni Rodriguez 5 dakika ile katkıda bulunabildi. Welsch de toplamda sadece 18 dakika oyunda kaldı. Olumsuz noktalar da Taquan Dean'in başına buyruk oyunu ve Archibald'in gereksiz gerginliği. Dean'e bu rolü Reneses mi veriyor bilmiyorum ama bazen takımına zarar veriyor. Archibald'in de yüzündeki maskeden acilen kurtulması lazım çünkü onu aşırı agresif yapıyor. Önce Real Madrid maçındaki hareketleri,şimdi de bu maçtaki agresifliği tamamen rahatsız oyunundan kaynaklanıyor.

Olympiakos'un da acilen savunma yapması ve Schortsanitis'e kavuşması gerekiyor. Glyniadakis verimsiz,Boroussis de sakatlandı.Vujcic çok çalıştı ama tek başına daha fazlasını yapamadı. Ben Messina zamanından beri bu Papaloukas'ın neden 6. adam olduğunu anlamış değilim. Yani bu adamın maç başı 35 dakika ortalama alması için ne yapması gerekiyor. Wafer ve Beverley tamamen kendine oynarken Papaloukas hem oynatıyor,hem de kıvamında hücum ediyor. Ayrıca çok da baskılı savunma yapıyor. Teodosic'in varlığı bir handikap onun için farkındayım ama ikisi hayli hayli aynı anda oynayabilir çünkü Teodosic'in skorer yönü de var. Bir parantez de Kleiza'ya. İlk maç sonunda topu kimseye vermeye niyeti yok demiştim,bu maçta da ne yaptığı belli değildi. Savunmada istekli ama hücumda sanki antrenman yapıyormuşçasına sorumsuz ve rahat.Takımın kollektif oyunu ve başarısı onun hiç ama hiç umurunda değil. Zaten arıza bir adam,bu özelliği de hiç değişmiyor.

Malaga'yı bir kez daha çok beğendim. Welsch ve Rodriguez devreye girdiği zaman tehlikeleri daha da artacak. Haftaya Efes Pilsen'i çok çok zor anlar bekliyor. Şimdiden maçın ağır favorisinin Malaga olduğunu söyleyebilirim.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...