Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

24 Ekim 2009 Cumartesi

Lietuvos Rytas (Eurolig Takım Analizleri)

Geçtiğimiz yılın Eurocup şampiyonu Lietuvos Rytas kadrosundaki önemli isimleri kaybetti.Takımı sırtlayan ve aynı zamanda MVP seçilen Chuck Eidson Maccabi Tel Aviv'e,Petravicius AJ Milano'ya,Lukauskis de Asvel'e gitti.Onların yerine Bojan Popovic,Avustralyalı Baynes ve Sırp Borovnjak alındı.

Popovic yetenekli bir guard ancak Eidson'dan farkı onun kadar skora yönelik bir oyuncu olmaması ve oynamaktan çok oynatmayı tercih etmesi.Saha görüşü ve pas kabiliyeti çok yüksek,yeri geldiğinde hücumda sorumluluk da almaktan çekinmiyor.Jomantas da oyunun hem savunma hem de hücum yönünde etkili bir isim.Agresif savunmasıyla geçen sene takımın en çok top çalan ismi oldu.Gecevicius top kullanma yeteneği olan,aynı zamanda çok isabetli şut atan bir guard.Zaman zaman Popovic'in aktif dinlenme sürelerinde takımı yönetebiliyor.Babrauskas da benzer özelliklere sahip bir oyuncu ama onun aldığı süreler daha kısıtlı.Buterlevicius'in pek süre alacağını sanmıyorum ama Dainys zaman zaman Popovic'i dinlendirmek için kullanılacaktır.

Geçen sene pota altında Petravicius'un büyük hakimiyeti vardı.Bu sene Bjelica ve Baynes bu boşluğu doldurmaya çalışacaklar.Bjelica güçlü, mücadeleci,sürekli ribaund kovalayan ve bitirici bir isim ama Petravicius kadar kaliteli değil,ayrıca ciddi anlamda faul problemi yaşıyor.Baynes ile ilgili ilk görüşlerim hantal ve bitiricilikten uzak olduğu yönündeydi ama Efes Pilsen maçında beni yanılttı.Güçlü,kuvvetli yapısı ve fiziğe dayalı oyunuyla bu sene adından söz ettirebilir.Zavackas da iyi ribaund alabilen ve çok iyi üçlük atabilen bir isim.Efes Pilsen maçında düşük yüzdeyle attı ama bu sene çizginin gerisinden Rytas'a çok katkı sağlayacaktır. Borovnjak da Partizan'dan gelen genç bir oyuncu ama oralarda aldığı süreler çok kısıtlıydı. 4 yıldır Eurolig'de forma şansı buldu ama öyle fabrika bir takımda süre alamayıp gönderildiyse Rytas'ta Bjelica ve Baynes'i dinlendirmekten başka çok önemli roller üstlenemeyecektir.Sinica da geçen sene ligde sorumluluk alan ama Avrupa'da fazla tercih edilmeyen bir oyuncuydu.Bu sene de çok şeyin değişeceğini sanmıyorum.

Rytas'ın Cska ve Efes maçlarını izledim.Cska maçı sonrasında Rytas'ın dış şutlara bağımlı ve geçen seneki gücünden çok uzak bir takım olduğunu düşünmüştüm.Efes Pilsen maçı sonrası görüşlerim çok fazla değişmedi. Takım savunması en büyük avantajları ama karşılarında çok daha iyi savunma yapan veya Efes Pilsen'den çok daha ciddi oynayıp,çok daha iyi hücum yapan takımlar olacaktır.Gruptan çıkmaları zor gözüküyor. Tahminim Orleans ile beşincilik için çekişeceği yönünde.Aksi bir sonuç olursa benim açımdan oldukça şaşırtıcı olur.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...