Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Dolar Hocam Dolar

Kerem Gönlüm olayı sonrası İngiltere'ye giderken Tanjevic açıklamalar yapmış. En ilgi çekici olanı "Böyle bir oyuncunun yerini doldurmak çok zordur. Bizim planlarımız sarsıldı." olmuş. Doğruluk payı var elbette. Pota altında önsezi çok önemlidir. Çeviklik ve savaçşı ruhla birleşince ortaya özel oyuncular çıkarır. Kerem Gönlüm de bu özel oyunculardan bir tanesi. Ancak hiçbir oyuncunun yeri dolmaz değildir, bunu en iyi bilen koçlardan biri de Tanjevic'tir.

Tanjevic'in ilginç kararlarına, duruşuna, geçmişine, başarılarına en çok saygı duyan ve onu en çok seven isimlerden biriyim. Bazı oyuncuların hataları olmuş olabilir, takım kimyasını bozmuş olabilir, çok konuşmuş olabilir. Bunların hepsine tamam. Ama bir basketbolcunun 15 yıllık kariyerinde iniş çıkışlar olur, hataları olur, zaferleri olur. Önemli olan bir hoca olarak yanlışları düzeltmek, oyuncuları kazanmaktır. En önemlisi de hataları kabul edip hatalardan dönmektir. Kerem Tunçeri tercihini bir hata olarak kabul edip geri döndü Tanjevic. Karşılığını mutlaka alacaktır.

Mehmet Okur belki uç bir örnek, yaşananlar nedir bilmiyoruz ama basketbol altyapımız futbola göre fersah fersah ilerde. Cemal Nalga'nın, Barış Hersek'in, Fatih Solak'ın, Engin Atsür'ün aday kadroya çağrıldığı bir Milli Takım'da Kerem Gönlüm'ün yeri de dolar hocam, yeter ki herkes hatalarından ders çıkarmayı bilsin. İsim zikretmek bizim işimiz değil.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...