Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Sezarın Hakkı Brütüs'e

Türk milleti olarak tıklamayı çok seviyoruz. Nerde bir anket görsek çoluk, çocuk, eş, dost 2 dakika içinde haberleşip farklı ip'lerle oy yağmuruna tutuyoruz. En güzel örnek de 2012 olimpiyatları.

Biraz geçmişe doğru araştırma yaptım ve gerçekten trajikomik mantalitemizin hangi boyutlara ulaştığını görme şansım oldu. 2012 olimpiyatları için 15 Temmuz 2003 günü başvuru süresi bitmiş. 9 şehir başvurmuş, içlerinde İstanbul'umuz da var. 18 Mayıs 2004 günü de finale kalan 5 şehir açıklanmış, malesef İstanbul'umuz yok. 2005 Aralık ayında da Londra'nın bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacağı açıklanmış.

Yıl oldu 2009 hala "2 dakikanızı ayırın İstanbul'a oy verin" şeklinde mailler gelmeye devam ediyor ve insanlarımız da oy vermeye devam ediyorlar. Mailde verilen anket adresi CNN'e ait. İşte sonuçlar :)

Bu anket işinde en büyük rakibimiz Çin. Onların da anketlere karşı ekstra bir hassasiyeti var :) Nüfustan dolayı da kazanamayacakları anket yok denecek kadar az. Allahtan 2008'i Çin düzenledi de internet aleminde olimpiyat açılışına kadar devam edecek ezeli rekabetten milletimiz kurtuldu.

Eurolig resmi sitesini gezerken bu konu geldi aklıma. Taraftarların yarıştığı bir oylama var. Ve Fenerbahçe Ülker taraftarı bu oylamayı kazanmış. Bunda başta antu olmak üzere birçok taraftar sitesinin etkisi büyük olsa gerek. Orada oy verirken elim bir türlü gitmedi. Ortada bazı gerçekler var. Salonun yeri, maç saati vb birçok mazeret mevcut ama bunların hiçbirisi en kritik Eurolig maçlarımızda o salonun dolmaması için geçerli değil. Lig maçlarında 200, Avrupa maçlarında 1000-2000 kişiyle takımına destek olan taraftar sanal alemde ipi en önde çok rahat göğüsleyebiliyor.

Oysa ortada Partizan gerçeği var. Basketbol atmosferinde Partizan'in yerini hiçkimse tartışamaz. Bu adamların Abdi İpekçi'deki desteğini de gördük, imrendik. Kendi salonlarında yarattıkları atmosfer zaten eşsiz. Zaman zaman Abdi İpekçi de unutulmaz maçlara sahne oldu ama biz maç seçerken onlar takım ayırt etmeksizin aynı atmosferi yaratıyorlar. Biz salon boş görünmesin diye beyaz perde indirirken onlar 22.600 seyirciyi arkalarına alıp PAO'yu devirebiliyorlar.

Dana önce Partizan deplasmanını izleme imkanınız olmadıysa yarışmada Partizan'ı temsil eden kısa video burada

Anketleri değiştirmek modemi resetlemeye bakar ama gerçeği değiştirmek için bir kültürün oluşması gerekiyor. Ülkemizde varolmayan basketbol kültürünün.

vs


0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...